Υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας ο Αντώνης Μπέζας

Την υποψηφιότητα του για τον Δήμο Ηγουμενίτσας ανακοίνωσε ο Αντώνης Μπέζας. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στα τοπικά ΜΜΕ, παρουσία συνεργατών του, αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να θέσει υποψηφιότητα στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές, ανέπτυξε τη φιλοσοφία και τις αρχές του συνδυασμού, παρουσίασε το λογότυπο και τη σημασία του, καθώς και την ιστοσελίδα του συνδυασμού, μέσω της οποίας θα γίνεται και διάλογος με τους πολίτες.

29 χρόνια  από τότε που εκλέχθηκα Δημοτικός Σύμβουλος  Ηγουμενίτσας, αποφάσισα να ξαναγυρίσω στην Αυτοδιοίκηση. Σ’ αυτή την ωραία περιπέτεια, μπαίνω από  εσωτερική  ανάγκη και από βαθιά αίσθηση καθήκοντος. 

Πρώτα ως Δημοτικός και Νομαρχιακός Σύμβουλος, μετά ως  Βουλευτής και  Υπουργός, αγωνίστηκα και προσέφερα ότι μπορούσα στην Πατρίδα μας, την Ελλάδα και στον τόπο μας, την Ηγουμενίτσα και τη Θεσπρωτία. 

Το όραμά μου, οι γνώσεις και η εμπειρία μου, οι γνωριμίες και οι ικανότητές μου, η ορμή μου, εξακολουθούν να υπάρχουν. Υπάρχει όμως και το βάρος ενός χρέους να εκπληρώσω. Το βάρος ενός έργου που δεν ολοκληρώθηκε. Από την Αυτοδιοίκηση  μπορώ να τελειώσω αυτό το έργο. Μπορώ να προσφέρω περισσότερα  στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα εγώ και τα παιδιά μου. Στον τόπο των γονιών, των παππούδων και των προ-παππούδων μου. Πέντε γενιές στην Ηγουμενίτσα!

Αλλά είναι κι  ένας επιπλέον λόγος. Μέσα από την  Αυτοδιοίκηση ασκεί κανείς  πολιτική για την αληθινή ζωή. Μοιράζεται το γέλιο και την ελπίδα,  τις δυσκολίες  και τις αντιξοότητες. Η Αυτοδιοίκηση σε μαθαίνει να  πατάς στη γη. Να  μην πετάς στα σύννεφα. Να βάζεις το «εγώ» στην υπηρεσία του  «εμείς». Στην Αυτοδιοίκηση μετράει μόνο το ρεαλιστικό και  μετρήσιμο αποτέλεσμα. Δεν χωράνε μεγάλα λόγια και υποσχέσεις του αέρα.

Αποφάσισα μετά από πολλή σκέψη, να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας.  Δεν ήταν κάτι  απλό. Ούτε εύκολη απόφαση για μένα.  Γιατί γνωρίζω τις δυνατότητες που έχει ο Δήμος Ηγουμενίτσας  αλλά και  τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Προβλήματα  μεγάλα,  πολλά,  και δυσεπίλυτα. Ο Δήμος μας σήμερα  δεν είναι απλά σε κρίση, είναι σε παρακμή. Οι νέοι άνθρωποι φεύγουν από εδώ. Εγώ όμως αποφάσισα να γυρίσω στην Αυτοδιοίκηση για να τους ξαναφέρω πίσω, εδώ  στην Ηγουμενίτσα.  Γιατί αισθάνομαι  ότι μπορώ να βοηθήσω, όσο κανείς άλλος.

Τώρα που ξεκινάμε αυτή την πορεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, πρέπει να μοιραστούμε ορισμένα πράγματα και να  κάνουμε μεταξύ μας μια συμφωνία εμπιστοσύνης.

Αρχή πρώτη: Ο Δήμαρχος πρέπει να είναι παντού και για τα πάντα.  Εδώ θα ισχύει το γνωστό: «τα παράπονα σας στον Δήμαρχο».   

Αρχή δεύτερη: Η Αυτοδιοίκηση έχει υποχρέωση να ξεπερνάει γραμμές και να γκρεμίζει τείχη. Τα σκουπίδια δεν έχουν ιδεολογία και οι λακκούβες δεν έχουν χρώμα. Ο αντίπαλος, δεν είναι  ο εχθρός μας. 

Αρχή τρίτη:  Πρέπει να αναμετρηθούμε, όχι με το παρελθόν αλλά με το μέλλον. Όχι με τους πολιτικούς μας αντιπάλους αλλά με τους ίδιους μας τους εαυτούς.

Αρχή τέταρτη: Ο Δήμος μας, η Ηγουμενίτσα, το Μαργαρίτι, ο Παραπόταμος, η Πέρδικα και τα Σύβοτα, είναι οι άνθρωποί του. Και οι άνθρωποι θέλουν σεβασμό.

Αρχή πέμπτη: Την ιστορία την γράφουν οι παρέες. Θα χτίσουμε το αύριο, μόνο αν συμμετέχουμε στο σήμερα. Ο Δήμαρχος είναι μόνο ο διευθυντής ορχήστρας. Η αλλαγή έρχεται από κάτω προς τα πάνω.  Απ’ όλους μαζί!  

Τους επόμενους μήνες, φίλες και φίλοι,  θα  συνεχίσω να σας συναντώ  στις γειτονιές. Όχι όμως μόνο κοινωνικά και φιλικά. Θα είμαι δίπλα σας με μολύβι και χαρτί για  να σημειώνω κάθε παράπονο, κάθε πρόβλημα.  Συγκροτούμε μια ισχυρή ομάδα δουλειάς. Με ανθρώπους άξιους και ικανούς, που να πονάνε την Ηγουμενίτσα. Να έχουν φρεσκάδα, μεράκι, γνώσεις και όρεξη. Καταλαβαίνω πόσο δυσκολεύεστε να πιστέψετε τους πολιτικούς που υπόσχονται, αλλά νιώθω ότι θέλετε να πιστέψετε.  Πιστέψτε σ’ εσάς.  Εσείς συγκροτείτε  αυτή την πόλη. Η Ηγουμενίτσα σας ανήκει και της ανήκετε.  Και θα λειτουργεί σε όλους τους τομείς:

Στις Υποδομές, τον Πολεοδομικό Σχεδιασμό και την Ποιότητα Ζωής.

Στην Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια και την Κοινωνική Ευθύνη.

Στο Περιβάλλον, την Κυκλική Οικονομία  και την Πράσινη Μετάβαση.

Στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό.

Στη Διοικητική Ανασυγκρότηση και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό.

Θέλω τη βοήθειά σας, το χρόνο, τις συμβουλές και την ενέργειά σας. Θέλω την έμπνευση και την καθοδήγησή σας. Αλλά και την αυστηρότητα και την κριτική σας. Γιατί όλα αυτά, είναι η πυξίδα μας. 

Θέλω την εμπιστοσύνη σας, για το καινούργιο που οικοδομούμε. Για το καινούργιο που θα είναι εντελώς διαφορετικό απ’ όσα ζήσαμε μέχρι τώρα. Με ανάπτυξη, με ευημερία, με ποιότητα ζωής, για όλους, χωρίς εξαιρέσεις!

Θέλω να προχωρήσουμε  μαζί  για την αλλαγή!

Μαζί για το μέλλον!

Μαζί για να γίνει η Ηγουμενίτσα  ένας μεγάλος Δήμος!

Θέλω να προχωρήσουμε μαζί για την Ηγουμενίτσα μας!

 

Βιογραφικό Σημείωμα Αντώνη Μπέζα

 

Ο Αντώνης Εμμ. Μπέζας, γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Ηγουμενίτσα. Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός, απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στο οποίο έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης στην αντισεισμική συμπεριφορά σκυροδέματος, πριν ανοίξει το δικό του τεχνικό γραφείο μελετών και κατασκευών ιδιωτικών έργων στην  Ηγουμενίτσα. Μιλάει την αγγλική γλώσσα.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ήταν Πρόεδρος του Συλλόγου Θεσπρωτών Φοιτητών. Έχει διατελέσει εκλεγμένο μέλος της Αντιπροσωπείας Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και  επίτιμο Μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων (ΠΟΠΣΒ) .

 

Εξελέγη για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος Ηγουμενίτσας το 1994 και υπήρξε Πρόεδρος του 1ου Συμβουλίου Περιοχής Θεσπρωτίας. Στη συνέχεια, το 1998 εξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος Θεσπρωτίας, ενώ από το 2000 έως το 2009 και από το 2012 έως το 2015 εκλέγονταν βουλευτής Θεσπρωτίας της  Νέας Δημοκρατίας. 

 

Στην κοινοβουλευτική του δραστηριότητα έχει  διατελέσει μέλος Διαρκών Επιτροπών της Βουλής,  Πρόεδρος της  Διαρκούς  Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και  Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. 

 

Από το 2005 έως το 2009 ήταν Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, αρμόδιος για Φορολογικά, Τελωνειακά θέματα,  τη Δημόσια Περιουσία και τα Κληροδοτήματα. Την περίοδο 2013 – 2014 ήταν Υφυπουργός Υγείας, αρμόδιος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τον ΕΟΠΥΥ, το ΕΚΑΒ και τη Γενική Διεύθυνση Επαγγελμάτων Υγείας και στη συνέχεια έως τον Ιανουάριο του 2015  Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, αρμόδιος για την Κοινωνική Ασφάλιση.

 

Πριν την εκλογή του ως Δημοτικός Σύμβουλος υπήρξε Επιστημονικός Συνεργάτης του Δήμου Ηγουμενίτσας, ενώ από το 2015 έως σήμερα εργάστηκε ως Ειδικός Σύμβουλος του Δήμου Πάργας,  Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.) και  Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πρέβεζας. 

Τόσο στην εργασία του ως μηχανικός όσο και ως στέλεχος των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είχε ως αντικείμενα τον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό, την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, την παρακολούθηση διαδικασιών προκήρυξης ανάθεσης και υλοποίησης δημοσίων συμβάσεων  και  την παροχή υπηρεσιών για θέματα  περιφερειακής ανάπτυξης. 

Λόγω  της πολιτικής του δραστηριότητας και της θέσης του στο ΔΣ της ΕΤΑΔ ΑΕ, διαθέτει επίσης μεγάλη εμπειρία σε θέματα δημόσιας διοίκησης και διοίκησης επιχειρήσεων, στη διαχείριση του  ανθρώπινου δυναμικού, τη συγκρότηση ομάδων έργου,  την προώθηση και επίτευξη  στόχων, την υλοποίηση και παρακολούθηση  συμβάσεων, μισθώσεων και παραχωρήσεων αλλά και τη διαβούλευση και τη  διαχείριση συγκρούσεων και διαφορών. 

Ταυτόχρονα είναι γνώστης της νομοθεσίας και των διαδικασιών σχετικά με τις κοινωφελείς περιουσίες και  τη δημόσια περιουσία, τη φορολογία και την κοινωνική ασφάλιση. Οι τομείς εξειδίκευσής του περιλαμβάνουν ακόμη την οργανωτική αναδιάρθρωση, την προώθηση μεταρρυθμίσεων και την οικονομική εξυγίανση.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

Uncategorized

Συναυλία από τμήματα Μουσικής του Δήμου Πάργας

28/06/2023, 5:59 μμ

Uncategorized

Online Dating Safety and How to Recognize Red Flags

14/02/2023, 11:02 μμ

Uncategorized

«Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» του Μολιέρου στην Πρέβεζα

21/06/2022, 12:02 μμ

Uncategorized

Η Πάργα απο ψηλά (Αφήγηση)

11/06/2022, 2:56 μμ

Uncategorized

“Πρωταθλητές” στην ανακύκλωση και φέτος οι μαθητές του Δήμου Ζηρού

03/06/2022, 10:37 πμ

Uncategorized

ΑντιΝΑΤΟϊκή διαδήλωση σε Πρέβεζα και Άκτιο – Έκαψαν σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ – Έγραψαν συνθήματα έξω από τη ΝΑΤΟική βάση στο Άκτιο

18/04/2022, 9:33 πμ

Uncategorized

Η Συναγωγή και ο Κανονισμός της «Ισραηλιτικής Κοινότητος Πρεβέζης»

06/04/2022, 3:36 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites