Πρέβεζα : Τα αποτελέσματα των Βουλευτικών εκλογών επηρεάζουν άμεσα και τις αυτοδιοικητικές …

“Η αλλαγή που συντελέστηκε σήμερα πολιτικά στην Πρέβεζα θα συνεχιστεί και σε άλλους τομείς τους κοινωνικού και πολιτικού της βίου” δήλωσε μετά την μεγάλη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου, ο νέος βουλευτής Πρέβεζας Σπύρος Κυριάκης και ήδη αυτή η φράση έχει ερμηνευτεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Όσοι είναι στα “μέσα και στα έξω” της γαλάζιας παράταξης ξέρουν ότι, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος τάχθηκε με το μέρος του Στέργιου Γιαννάκη  και απέναντι στον Σπύρο Κυριάκη, όπως και αρκετοί αντιδήμαρχοι από τον συνδυασμό “Δήμος της Καρδιάς μας”, με μόνη εξαίρεση τον Γρηγόρη Κουμπή.

Ο Σπύρος Κυριάκης ως βουλευτής πλέον,  εκτός από την “αποστασία” Γεωργάκου, θα πρέπει να διαχειριστεί και άλλους δεξιούς μνηστήρες του δημαρχιακού θώκου, όπως τον πρώην Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Νίκο Τζίμα, ο οποίος ήταν ανοιχτά μαζί του και έχει δηλώσει υποψηφιότητα για Δήμαρχος Πρέβεζας.

Φαίνεται λοιπόν ότι πάμε ολοταχώς για δύο “γαλάζια ψηφοδέλτια”, καθώς είναι πολιτικά λογικό ο νέος βουλευτής να θέλει να απομονώσει άτομα που του έβαλαν “τρικλοποδιές” και να ισχυροποιήσει τη θέση του στον μεγαλύτερο Δήμο του Νομού.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται “στρώνει το χαλί” στην “Ανάπτυξη Τώρα” και τον Γιώργο Νίτσα, ο οποίος κινείται ως ανεξάρτητος με πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο και ελλείψει άλλου υποψηφίου από τη ‘δεξαμενή” ψήφων της κεντροαριστεράς στο Δήμο Πρέβεζας, με την οριστική απομάκρυνση του σεναρίου συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ, με τα πολλά τραύματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και διασπασμένη την δεξιά “πολυκατοικία”, “κλειδώνει” όπως φαίνεται την παρουσία του στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών του 2023.

Υπάρχει βέβαια ακόμη ποιοτικός πολιτικός χρόνος μέχρι τον Οκτώβριο, παρ’ όλα αυτά στα του Δήμου Πρέβεζας, οι “ομάδες που δεν σπάνε”, όπως αυτή του Γιώργου Νίτσα, ευνοούνται για να πετύχουν τη νίκη.

Από την άλλη ο υποψήφιος Δήμαρχος με την Λαϊκή Συσπείρωση Κώστας Κύρλας, αν και μπορεί να κάνει την υπέρβαση, δεν φαίνεται  ότι είναι διατεθειμένος να αποκλίνει από την γραμμή του ΚΚΕ.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Το έθιμο με τα πολυσπόρια

20/11/2023, 11:54 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Απελευθέρωση της πόλεως τοπική εορτή (του Θεόδωρου Δράκου)

24/10/2023, 8:56 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής (Β΄Μέρος)

24/10/2023, 7:46 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής

23/10/2023, 3:31 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Παναγία η Πρεβεζάνα

14/08/2023, 9:35 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Αντί επικηδείου για τον Γιώργο Ι. Μουστάκη

20/07/2023, 12:20 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Τουρκική Εισβολή στη Κύπρο. 49 χρόνια Κατοχής (του Γιάννη Γιώτη)

20/07/2023, 11:00 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Πνιγμοί στην θάλασσα και ασφαλής κολύμβηση (του Απόστολου Κατσανάκη)

18/07/2023, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites