Εγκαινιάζεται το Σάββατο η Παιδική – Εφηβική βιβλιοθήκη του Δήμου Πρέβεζας

Ο Δήμος Πρέβεζας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη λειτουργία της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης που θα λειτουργήσει στο ισόγειο του ιστορικού κτιρίου της Θεοφανείου αίθουσας.

   Ο χώρος που θα φιλοξενεί πλέον το Παιδικό και Εφηβικό  Τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πρέβεζας και που για δεκάδες χρόνια στέγασε τις μορφωτικές και εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών της πόλης μας, έχει ανακαινισθεί και εξοπλισθεί με όλα τα σύγχρονα μέσα έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί όχι μόνο στις σημερινές αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες των παιδιών και των εφήβων της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής. 

   Η πρόθεσή μας ήταν να δημιουργηθεί ένα ζεστό, φιλόξενο και ελκυστικό περιβάλλον που θα διαπαιδαγωγεί, εκπαιδεύει και καλλιεργεί την αισθητική του αναγνωστικού κοινού και θα εξυπηρετεί ποικίλες ηλικιακές ομάδες παιδιών. 

Έτσι φροντίσαμε να δημιουργήσουμε και να διαμορφώσουμε:

  • Χώρο Υποδοχής και Εξυπηρέτησης του αναγνωστικού κοινού.
  • Χώρους βιβλιοστασίων για κάθε ηλικιακή ομάδα ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας, όπως και σημεία με βιβλία γνώσεων, μυθολογίας κ.α..
  • Χώρο ανάγνωσης βιβλίων και επιτραπέζιων παιχνιδιών για παιδιά και εφήβους 10 – 16 ετών,  6-9 ετών και χώρο ανάγνωσης βιβλίων και επιτραπέζιων παιχνιδιών για νήπια.
  • Χώρο υπολογιστών για παιδιά και εφήβους με ελεύθερη πρόσβαση στο internet με δίκτυο Wi fi.
  • Σημείο χρήσης και λειτουργίας εκτυπωτή 3Dγια τη δημιουργία τρισδιάστατων κατασκευών.
  • Σημείο έκθεσης για προτεινόμενα ή καινούργια βιβλία.
  • Χώρο με οπτικοακουστικό εξοπλισμό για την προβολή ταινιών και παρουσιάσεις βιβλίων ή άλλων δραστηριοτήτων.
  • Σημείο για οργανωμένες ομάδες με τη μεσολάβηση εμψυχωτή ή τη χρήση του οπτικοακουστικού εξοπλισμού για τις καλοκαιρινές ή άλλες δραστηριότητες.  

   Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά και να εκφράσουμε τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη, στο Δ.Σ. του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ευγενική δωρεά του τεχνολογικού & ψηφιακού εξοπλισμού (Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Πολυμηχάνηματος εκτύπωσης, Εκτυπωτή 3D, Βιντεοπροσζέκτορα,  Ηχητικού συστήματος, Πλαστικοποιητή όπως και ειδικών κατασκευών για την υποστήριξη των ανωτέρω μηχανημάτων) της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία μιας σύγχρονης και ελκυστικής βιβλιοθήκης για τα παιδιά και τους νέους μας.

   Στο πλαίσιο των εγκαινίων η γνωστή συγγραφέας παιδικών βιβλίων, μεταφράστρια και εμψυχώτρια δημιουργικών δράσεων κα Μαρία Αγγελίδου, θα μιλήσει για το Παιδικό Βιβλίο και τις Βιβλιοθήκες. 

   Καλούμε τους συμπολίτες μας και κυρίως τα παιδιά και τους εφήβους της πόλης μας, να παραβρεθούν στα εγκαίνια της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης Δήμου Πρέβεζας που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 3 Ιουνίου 2023 και ώρα 19:00.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites