Την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας επισκέφτηκαν μέλη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, επισκέφτηκαν μέλη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, την Τετάρτη 10 Μαΐου. Τα μέλη της Επιτροπής, Κεραμιδόγλου Αθανάσιος και Τσώλης Α. Ευάγγελος, συνομίλησαν με την προϊσταμένη της υπηρεσίας κυρία Ανθή Αγγέλη, στην οποία αρχικά γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους για συνεργασία και παροχή βοήθειας στο έργο της υπηρεσίας, σε θέματα συντήρησης και αποκατάστασης των μνημείων του τόπου μας.

   Στη συνέχεια συζητήθηκε διεξοδικότερα η κατάσταση μνημείων που είχε αναδείξει μέσα από άρθρα της η Επιτροπή, όπως οι ναοί του Προφήτη Ηλία και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Τρίκαστρο, ο ναός του Αγίου Νικολάου στο Ριζοβούνι, η βρύση του Χατζή, το Κάστρο των Ρωγών και το Όρραον. Η κυρία Αγγέλη ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής, σχετικά με τη διαδικασία που απαιτείται για την εκπόνηση μελέτης για τη συντήρηση και την  αποκατάστασή τους, καθώς για κάποια από αυτά υπήρξε έντονο ενδιαφέρον για ιδιωτική χρηματοδότηση. 

  Τα μέλη της Επιτροπής εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τον καθαρισμό που έγινε στο Κάστρο των Ρωγών και με χαρά πληροφορήθηκαν πως έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την αποκατάσταση μιας πύλης του κάστρου που έχει υποστεί σοβαρές φθορές. Ευχάριστη  ήταν επίσης πληροφορία, πως σύντομα θα πραγματοποιηθούν ανάλογοι καθαρισμοί και στο Όρραον. 

Η Επιτροπή  ευχαριστεί την κυρία Ανθή Αγγέλη για την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε μαζί της, καθώς και σε όλο το προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας για το έργο που πραγματοποιούν. Παραμένει στο πλευρό τους και διαθέσιμοι να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Χαστούκι” της Αποκεντρωμένης στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Πρέβεζας και τον Δήμαρχο για την διαφύλαξη της ποιότητας του πόσιμου νερού

09/06/2023, 1:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει την Παρασκευή η διακομματική επιτροπή

08/06/2023, 11:34 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σοφοκλή Οιδίπους επί Κολωνώ : Τετάρτη 16 Αυγούστου στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης

08/06/2023, 11:29 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνελήφθη γυναίκα για κλοπή από σούπερ μάρκετ

08/06/2023, 2:40 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Tο Δανό Επίτροπο Carsten Rasmussen στην Αρχαία Νικόπολη υποδέχθηκε ο Στράτος Ιωάννου

08/06/2023, 11:24 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Λούρος τιμά τη μνήμη του Αγίου Βαρνάβα με διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις στις 10 και 11 Ιουνίου

07/06/2023, 11:00 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ξεκίνησε τη προεκλογική της παρέμβαση η  ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α  για τις νέες βουλευτικές εκλογές  στις 25 Ιούνη

07/06/2023, 10:44 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος το Σάββατο στην ΒΙ.ΠΕ Πρέβεζας

07/06/2023, 10:41 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites