Την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας επισκέφτηκαν μέλη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, επισκέφτηκαν μέλη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, την Τετάρτη 10 Μαΐου. Τα μέλη της Επιτροπής, Κεραμιδόγλου Αθανάσιος και Τσώλης Α. Ευάγγελος, συνομίλησαν με την προϊσταμένη της υπηρεσίας κυρία Ανθή Αγγέλη, στην οποία αρχικά γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους για συνεργασία και παροχή βοήθειας στο έργο της υπηρεσίας, σε θέματα συντήρησης και αποκατάστασης των μνημείων του τόπου μας.

   Στη συνέχεια συζητήθηκε διεξοδικότερα η κατάσταση μνημείων που είχε αναδείξει μέσα από άρθρα της η Επιτροπή, όπως οι ναοί του Προφήτη Ηλία και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Τρίκαστρο, ο ναός του Αγίου Νικολάου στο Ριζοβούνι, η βρύση του Χατζή, το Κάστρο των Ρωγών και το Όρραον. Η κυρία Αγγέλη ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής, σχετικά με τη διαδικασία που απαιτείται για την εκπόνηση μελέτης για τη συντήρηση και την  αποκατάστασή τους, καθώς για κάποια από αυτά υπήρξε έντονο ενδιαφέρον για ιδιωτική χρηματοδότηση. 

  Τα μέλη της Επιτροπής εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τον καθαρισμό που έγινε στο Κάστρο των Ρωγών και με χαρά πληροφορήθηκαν πως έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την αποκατάσταση μιας πύλης του κάστρου που έχει υποστεί σοβαρές φθορές. Ευχάριστη  ήταν επίσης πληροφορία, πως σύντομα θα πραγματοποιηθούν ανάλογοι καθαρισμοί και στο Όρραον. 

Η Επιτροπή  ευχαριστεί την κυρία Ανθή Αγγέλη για την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε μαζί της, καθώς και σε όλο το προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας για το έργο που πραγματοποιούν. Παραμένει στο πλευρό τους και διαθέσιμοι να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Σφάξε με, αγά μου, ν’ αγιάσω”

28/11/2023, 8:37 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έρχεται Πρέβεζα για το Νοσοκομείο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος;

28/11/2023, 4:14 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλ. Καχριμάνης : “Είναι σαν μας θεωρούν Αλβανία εδώ…”

23/11/2023, 8:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Πρέβεζας για το τραγικό δυστύχημα στο Βαθύ

23/11/2023, 8:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα» μοίρασε παραδοσιακά πολυσπόρια

23/11/2023, 8:43 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεχίζεται η Διάθεση Δωρεάν Ψηφιακής Υπογραφής σε κεφαλαιουχικές επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

23/11/2023, 8:33 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Sounds of Solidarity” για την Ημέρα της Μεσογείου 28 Νοεμβρίου 2023 με την Χορωδία Αρμονία και την πιανίστρια Ελεωνόρα Αποστολίδη

23/11/2023, 8:25 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανακοίνωση της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας

23/11/2023, 8:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites