Πρέβεζα : Ξεκινούν αύριο οι «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» – Δείτε όλες τις δράσεις

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού πραγματοποιεί και φέτος, από τις 25 έως τις 28 Μαΐου σε όλη τη χώρα, την επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με την διοργάνωση εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό και την εκπαιδευτική κοινότητα. Οι «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» σχεδιάστηκαν από τη Διεύθυνση Μουσείων στο πλαίσιο της συμμετοχής στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Εκπαίδευση στην Αειφόρο Ανάπτυξη. Σκοπός της δράσης είναι η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας συμμετέχει και φέτος στις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με τις εξής δράσεις:

  • Την Παρασκευή 26 Μαΐου του 2023, από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας θα πραγματοποιηθεί περιήγηση στον θαυμαστό κόσμο των ψηφιδωτών δαπέδων της παλαιοχριστιανικής εποχής. Συγκεκριμένα, μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ και ΣΤ΄ τάξης θα περιηγηθούν σε επιλεγμένα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου προκειμένου να ενημερωθούν για την τεχνική του ψηφιδωτού και να γνωρίσουν τις πλούσιες αναπαραστάσεις φυτών και ζώων στα ψηφιδωτά δάπεδα των βασιλικών της παλαιοχριστιανικής Νικόπολης με τρόπο βιωματικό και ψυχαγωγικό (παιχνίδι στον χώρο, ζωγραφιές). Η δράση θα έχει διάρκεια περίπου δύο ώρες, από 10:30π.μ.-12:30μ.μ. Υπεύθυνοι υλοποίησης της εκπαιδευτικής-βιωματικής δράσης: Ελπίδα Σαλταγιάννη και Εμμανουήλ Κλειδάς.
  • Την Κυριακή 28 Μαΐου του 2023 στις 11.00π.μ. στον Αρχαιολογικό Χώρο του Νεκρομαντείου θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από αρμόδιο Αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας δίνοντας έμφαση στην σχέση του μνημείου με το ιδιαίτερο φυσικού κάλλους τοπίο της περιοχής, καθώς από την αρχαιότητα έχει συνδεθεί με χθόνιες λατρείες και μύθους για το μαντείο των νεκρών στις εκβολές του Αχέροντα. Θα ακολουθήσει βαρκάδα στο Δέλτα του Αχέροντα, προσφορά της Ένωσης Λεμβούχων της περιοχής, για το κοινό που θα συμμετάσχει στην εκδήλωση. Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 2684041206 με τον κ. Σπύρο Ράπτη, Αρχαιοφύλακα. 

 

Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, Ανθή Αγγέλη – Δρ. Αρχαιολόγος

Η Είσοδος θα είναι ελεύθερη στον αρχαιολογικό χώρο του Νεκρομαντείου για τους συμμετέχοντες στις δράσεις για τον εορτασμό  των Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών 2023.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites