Πρέβεζα : Με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση του Γραφείου “Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδος” του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού

Με  επιτυχία και την παρουσία δεκάδων πολιτιστικών και δημιουργικών φορέων από την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε το απόγευμα της Δευτέρας στη “Θεοφάνειο” Αίθουσα Τέχνης στην Πρέβεζα το Γραφείο “Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδος” του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού σε συνεργασία με το Δήμο Πρέβεζας.

 Οι φορείς είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τις υπεύθυνες του Γραφείου κυρίες Ειρήνη Κομνηνού και Κωνσταντίνα Λιακοπούλου για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που διατίθενται στο πλαίσιο του Προγράμματος “Δημιουργική Ευρώπη” και τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν για να προετοιμάσουν και να υποβάλλουν με επιτυχία το σχετικό φάκελο στην αρμόδια επιτροπή. 

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας και υπεύθυνος Πολιτισμού του Δήμου κ. Λεωνίδας Αργυρός ο οποίος επεσήμανε ότι η ενίσχυση δράσεων πολιτισμού δημιουργεί τεράστιες ευκαιρίες ανάπτυξης σε έναν τόπο φέρνοντας ως παράδειγμα διεθνή καλλιτεχνικά γεγονότα τα οποία αποτελούν θεσμό και προσελκύουν επισκέπτες καθόλη τη διάρκεια του έτους. “Τέτοια προγράμματα μπορούν να δώσουν αξιόλογες ευκαιρίες και στην δική μας περιοχή” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αργυρός χαρακτηρίζοντας πολύ σημαντική την πρωτοβουλία ενημέρωσης στην οποία παραβρέθηκε και συντόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Αντώνης Μπέζας καθώς και η Ειδική Σύμβουλος του Δήμου  κ.Γιώτα Γεωργάκου.

Οι ομιλήτριες παρουσίασαν τις βασικές κατευθύνσεις των Σχεδίων Συνεργασίας τα οποία βασίζονται στη διακρατική συνεργασία μέσω κοινών δράσεων των φορέων και στην ανταλλαγή έργων και επαγγελματιών του πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα. Επίσης έγινε αναφορά στις δράσεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα, στα ποσά και ποσοστά επιδότησης καθώς και στο τρόπο με τον οποίο συμπληρώνονται και υποβάλλονται οι αιτήσεις. Την εμπειρία της από τη συνεργασία με το Γραφείο “Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδος” κατέθεσε η υπεύθυνη της ΑΜΚΕ Α.Β.Γ.Ο κ. Στέλλα Λένη η οποία κάλεσε τα σωματεία και τους φορείς να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που τους δίνεται και να διευρύνουν τους ορίζοντες τους ενώ ακολούθησε διάλογος με το κοινό και κατάθεση ερωτήσεων-απαντήσεων σχετικά με την όλη  διαδικασία.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΑΠΕΝΤΑΧΘΗΚΕ το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Κλειστού Γυμναστηρίου στο 1 ο ΓΕΛ του Δήμου Πρέβεζας

30/01/2024, 1:04 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites