Νέα έργα στο λιμάνι της Πάργας

Προχωρούν οι διαδικασίες του έργου “Μελέτη έργων προστασίας και αναβάθμισης παράκτιας ζώνης Δήμου Πάργας”, καθώς τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 24/07/2023 η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου.

Το έργο αφορά αφορά στο «Λιμένα Πάργας» του Δήμου Πάργας και συγκεκριμένα στην κατασκευή των έργων αναβάθμισης και προστασίας του, καθώς και στη λειτουργία του συνολικά.

Με τη Μελέτη διερευνάται και προτείνεται η κατάλληλη εναλλακτική λύση, έτσι ώστε τα προβλεπόμενα έργα να συμβάλλουν πρωτίστως στην προστασία του παράκτιου μετώπου του οικισμού της Πάργας από τους προωθούμενους κυματισμούς του ευρύτερου νότιου τομέα (ΝΔ-Ν-ΝΑ) με τους Ν και ΝΔ να είναι οι πιο ισχυροί.

Τα έργα προβλέπουν δύο αποσπασμένους ανεξάρτητους μεταξύ τους κυματοθραύστες καμπύλου σχήματος εντός του δυτικού τμήματος του όρμου Αγίου Αθανασίου. Παραλιακό κρηπίδωμα συνολικού μήκους περίπου 213 μέτρα.

Κατασκευή βαθμιδωτού μετώπου κατά μήκος του παραλιακού μετώπου στα ανατολικά του υφιστάμενου προβλήτα. Φορέας του έργου είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάργας.

Ο κατά προσέγγιση προϋπολογισμός κατασκευής των έργων αναβάθμισης και προστασίας του Λιμένα Πάργας ανέρχεται σε 14,5 εκατ. ευρώ.

Τα έργα υποδομής έχουν σκοπό:

Την προστασία του παράκτιου μετώπου του οικισμού της Πάργας από τους έντονους κυματισμούς και βελτίωση της αισθητικής του περιβάλλοντα χώρου.

Την ανάδειξη της δυναμικότητας του λιμένα με τη δημιουργία νέων θέσεων ελλιμενισμού κατά μήκος του ήδη διαμορφωμένου παραλιακού μετώπου στα δυτικά του υφιστάμενου προβλήτα για την άρτια και ασφαλή εξυπηρέτηση των διαφόρων τύπων σκαφών (Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφη, Ε/Γ – Τ/Ρ λάντζες, επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη, διερχόμενα σκάφη, μικρές λέμβοι) ανάλογα με το μέγεθος τους (σκάφη μήκους ως επί των πλείστων από 8 έως 15m) που προσεγγίζουν την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του λιμένα.

Πηγή : ypodomes.com


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Χαστούκι” της Αποκεντρωμένης στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Πρέβεζας και τον Δήμαρχο για την διαφύλαξη της ποιότητας του πόσιμου νερού

09/06/2023, 1:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει την Παρασκευή η διακομματική επιτροπή

08/06/2023, 11:34 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σοφοκλή Οιδίπους επί Κολωνώ : Τετάρτη 16 Αυγούστου στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης

08/06/2023, 11:29 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνελήφθη γυναίκα για κλοπή από σούπερ μάρκετ

08/06/2023, 2:40 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Tο Δανό Επίτροπο Carsten Rasmussen στην Αρχαία Νικόπολη υποδέχθηκε ο Στράτος Ιωάννου

08/06/2023, 11:24 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Λούρος τιμά τη μνήμη του Αγίου Βαρνάβα με διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις στις 10 και 11 Ιουνίου

07/06/2023, 11:00 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ξεκίνησε τη προεκλογική της παρέμβαση η  ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α  για τις νέες βουλευτικές εκλογές  στις 25 Ιούνη

07/06/2023, 10:44 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος το Σάββατο στην ΒΙ.ΠΕ Πρέβεζας

07/06/2023, 10:41 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites