Υπεγράφη η σύμβαση έργων επισκευής και συντήρησης σχολείων Δήμου Πρέβεζας

Υπεγράφη σήμερα 11 Απριλίου 2023 μεταξύ του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Νίκου Γεωργάκου και  του  αναδόχου κ. Ανδρέα Αναστασόπουλου  η σύμβαση  έργων επισκευής και συντήρησης σχολείων Δήμου Πρέβεζας προϋπολογισμού  372.084 ευρώ. 

Πρόκειται  για εκτεταμένες παρεμβάσεις  που σχετίζονται κυρίως με την ασφάλεια και την υγιεινή και θα πραγματοποιηθούν σε  17 σχολικά κτίρια όλων των βαθμίδων.

Οι φθορές των κτιρίων έχουν καταγραφεί τόσο από την Τεχνική Υπηρεσία όσο και από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και έχουν υποβληθεί  στο Δήμο υπό μορφή αιτημάτων. 

Στο έργο συμπεριλαμβάνονται τα αιτήματα εκείνα που αφορούν κυρίως σε οικοδομικές εργασίες συντήρησης και επισκευής των σχολικών κτιρίων (όπως εργασίες μονώσεων, σοβαντισμάτων, επιδιορθώσεων, στεγάστρων κλπ). Μεταξύ άλλων τα σχολεία θα συντηρηθούν εσωτερικά και εξωτερικά μέχρι και τις εξωτερικές περιφράξεις , θα αντικατασταθούν ή θα επισκευαστούν είδη υγιεινής και γενικότερα θα  υπάρξουν σημαντικές βελτιωτικές παρεμβάσεις. 

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας  κ. Νίκος Γεωργάκος δήλωσε σχετικά:

“Η Δημοτική Αρχή από το πρόγραμμα του Συνδυασμού της νίκης όλων των Δημοτών «ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!» έχει πολύ υψηλά στην ατζέντα τα θέματα των σχολικών υποδομών και της λειτουργίας αυτών. Κατόπιν καταγραφής των όποιων θεμάτων προς επίλυση η οποία και έγινε με εντολή μου από την αρμόδια υπηρεσία, ξεκινούν άμεσα  οι εργασίες ενός ακόμη έργου αναβάθμισης  των σχολικών κτιρίων του Δήμου μας. Στόχος μας είναι να καλύπτουμε το σύνολο των αναγκών και των αιτημάτων  συντήρησης με υψηλή ευθύνη ως προς την ασφάλεια αλλά και το επίπεδο ποιότητας των σχολικών μονάδων μας με συνεχή έργα και παρεμβάσεις.

Σχεδιάζουμε και  σταδιακά υλοποιούμε και την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων με τη χρήση  φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών, ενώ  δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα  στις υποδομές που αφορούν στα παιδιά με κινητικά και άλλα προβλήματα έτσι ώστε να έχουν ισότιμη και  απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλους τους χώρους του κάθε σχολείου στο πλαίσιο μίας σύγχρονης συμπεριληπτικής κοινωνίας.

Η νέα γενιά μας και οι μαθητές μας, αποτελούν ευρωπαϊκή και εθνική προτεραιότητα και εναρμονιζόμαστε πλήρως στις καλές πρακτικές αλλά και ενισχύουμε ακόμα πιο δυναμικά ως Δήμος στο πεδίο αυτό που αφορά τον ύψιστο εθνικό μας πλούτο”.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Χαστούκι” της Αποκεντρωμένης στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Πρέβεζας και τον Δήμαρχο για την διαφύλαξη της ποιότητας του πόσιμου νερού

09/06/2023, 1:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει την Παρασκευή η διακομματική επιτροπή

08/06/2023, 11:34 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σοφοκλή Οιδίπους επί Κολωνώ : Τετάρτη 16 Αυγούστου στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης

08/06/2023, 11:29 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνελήφθη γυναίκα για κλοπή από σούπερ μάρκετ

08/06/2023, 2:40 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Tο Δανό Επίτροπο Carsten Rasmussen στην Αρχαία Νικόπολη υποδέχθηκε ο Στράτος Ιωάννου

08/06/2023, 11:24 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Λούρος τιμά τη μνήμη του Αγίου Βαρνάβα με διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις στις 10 και 11 Ιουνίου

07/06/2023, 11:00 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ξεκίνησε τη προεκλογική της παρέμβαση η  ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α  για τις νέες βουλευτικές εκλογές  στις 25 Ιούνη

07/06/2023, 10:44 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος το Σάββατο στην ΒΙ.ΠΕ Πρέβεζας

07/06/2023, 10:41 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites