Πρωτοφανής επίθεση του κυβερνητικού βουλευτή Πρέβεζας Στέργιου Γιαννάκη στο Υπουργείο Υγείας

Το θέμα του Νοσοκομείου Πρέβεζας αναφέρθηκε στην σύσκεψη με αυτοδιοικητικούς και φορείς της πόλης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, με κλιμάκιο τριών Υπουργών της Κυβέρνησης, στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Η Υπουργός Πολιτισμού και αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφια Ζαχαράκη  και ο Υφυπουργός Αθλητισμού επισκέφθηκε την πόλη της Πρέβεζας στα πλαίσια της προεκλογικής περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ήπειρο.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης, ο Πρόεδρος της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας Πολύκαρπος Χαλκίδης έθεσε σοβαρά θέματα, που παρότι δεν ήταν στην κύρια αρμοδιότητα των Υπουργών, δημιούργησαν προβληματισμό. Μεταξύ των θεμάτων που έθιξε ο Πολύκαρπος Χαλκίδης ήταν η σύνδεση της Πρέβεζας με τους οδικούς άξονες και το Νοσοκομείο Πρέβεζας το οποίο κυριάρχησε.

Ο Πρόεδρος της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας ζήτησε από τους Υπουργούς την στελέχωση και αναβάθμιση του Νοσοκομείου με γιατρούς, καθώς όπως είπε είναι υποστελεχωμένο σε όλες τις ειδικότητες. “Γιατροί που έρχονται τους βάζουμε και κοιμούνται σε κοντέινερ. Μέσα στα δωμάτια του Νοσοκομείου δεν υπάρχουν τουαλέτες. Βλέπουμε ασθενείς να βγαίνουν με τους ορούς στους διαδρόμους για να πάνε τουαλέτα. Ο Τουρίστας επιλέγει έναν προορισμό, αλλά θέλει να υπάρχει και η υγεία. Σε μια έκτακτή κατάσταση θα πρέπει να παρέχουμε περίθαλψη και όχι να μας λένε πηγαίνετε στο Πανεπιστημιακό που είναι μία ώρα από εδώ. Σε ένα δευτερόλεπτο χάνεται μια ανθρώπινη ζωή” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χαλκίδης.

Τα όσα είπε ο κ. Χαλκίδης προβλημάτισαν ιδιαίτερα την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη η οποία κλείνοντας την σύσκεψη είπε  μεταξύ άλλων “Είναι ένα θέμα που δεν αφορά κανέναν από τους τρεις μας. Θεωρώ όμως ότι είναι κρίσιμο για την καθημερινότητα, αλλά κυρίως αν θέλουμε να πετύχουμε ποιοτικό τουρισμό και πολιτισμό. Εδώ λοιπόν θα παρακαλέσω και τον Λευτέρη (Αυγενάκη)  και την Σοφία (Ζαχαράκη) να συνεννοηθούμε με τον Θάνο τον Πλεύρη, με την Μίνα την Γκάγκα. Το θέμα του Νοσοκομείου είναι αυτό που πράγματι αγγίζει τους δικούς μας τομείς, αλλά και την καθημερινότητα των πολιτών εδώ”.

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε για ακόμα μία φορά ο Βουλευτής Πρέβεζας Στέργιος Γιαννάκης, ο οποίος σε παρέμβαση του νωρίτερα για το θέμα εξαπέλυσε ξανά επίθεση στην διοίκηση του Νοσοκομείου.

Ο Στέργιος Γιαννάκης άδραξε την ευκαιρία να πει :” Όπως διαπιστώσατε από την αρχή που ξεκίνησαν οι τοποθετήσεις των φορέων, το θέμα που κυριαρχεί είναι το θέμα υγείας. Είναι το Νοσοκομείο. Ήθελα να κάνω μία παρέμβαση πάνω σε αυτό. Αυτό συμβαίνει μόνο στην Πρέβεζας και όχι στην Πάργα γιατί τα κέντρα υγείας πηγαίνουν κατευθείαν στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια. Το Νοσοκομείο κ. Υπουργοί, τα τελευταία 4 χρόνια δεν είναι στα καλύτερα του. Με δικές μου αναφορές, με δικές μου ερωτήσεις, με δικές μου επισκέψεις στο Υπουργείο Υγείας από τον πρώτο χρόνο έθεσα το θέμα ότι δεν υπάρχει διοίκηση στο Νοσοκομείο Πρέβεζας. Αυτή η διοίκηση που υπάρχει δεν είναι αυτή που πρέπει να υπάρχει στο Νοσοκομείο. Θα κλείσουν οι κλινικές η μία μετά την άλλη. Ναι και το κτιριακό θέμα είναι σοβαρό, αλλά αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι γιατροί, μηχανήματα. Να μπορέσουν να υποδεχθούν αυτό το κόσμο τα καλοκαίρια, το χειμώνα στον τουρισμό και να είναι ήσυχοι, ότι όταν θα πάθουν κάτι, θα ξέρουν ότι κάπου θα έχουν να νοσηλευτούν. Αυτό ήθελα να ξεκαθαρίσω γιατί θα ακουστεί και σε άλλους ακόμα αυτό το πράγμα, ότι για το θέμα υγείας υπάρχει αυτό το σοβαρό πρόβλημα”.

Αρχικά, αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας Πάργας που ανέφερε ως παράδειγμα καλής λειτουργίας ο κ. Γιαννάκης επειδή “πηγαίνει” απευθείας στην 6η ΥΠΕ, δεν λειτουργεί σε 24ωρη βάση! Σε μία τουριστική περιοχή όπως είναι η Πάργα η υγεία των πολιτών παίζεται εδώ και χρόνια μονά – ζυγά.

Αναφορικά με τις πολλές ερωτήσεις και αναφορές που έχει καταθέσει ο κ. Γιαννάκης τα τελευταία χρόνια για το Νοσοκομείο Πρέβεζας, αξίζει να τονιστεί ότι σύμφωνα με την κοινοβουλευτική δραστηριότητα του Κυβερνητικού Βουλευτή την οποία μπορείτε να δείτε και εσείς εδώ , τα 4 τελευταία χρόνια έχει κατατεθεί από τον ίδιο, τον Ιούλιο του 2021, μία και μοναδική ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας και τον τότε Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, για την λειτουργία του Νοσοκομείου Πρέβεζας. Με την ερώτηση αυτή δεν ζητούσε να λυθεί, ούτε το τεράστιο κτιριακό πρόβλημα, ούτε το σοβαρότατο ζήτημα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου. Ζητούσε μόνο την απομάκρυνση της διοίκησης για λόγους που οι πολίτες γνωρίζουν και δεν θα αναφέρουμε Διαβάστε εδώ .Μάλιστα η ερώτηση αυτή δεν απαντήθηκε ποτέ ούτε από τον Βασίλη Κικίλια, ούτε από τον αντικαταστάτη του Θάνο Πλεύρη.

Η μόνη απάντηση που έδωσε έμμεσα το Υπουργείο Υγείας στον κ. Γιαννάκη, ήταν η ανανέωση της θητείας του Διοικητή του Νοσοκομείου Πρέβεζας Δημήτρη Σκανδάλη και όλης της διοίκησης πριν από λίγους μήνες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες απέσπασε πολύ υψηλή βαθμολογία στην αξιολόγηση, την ίδια ώρα που στο Νοσοκομείο Άρτας η διοίκηση παύθηκε από τα καθήκοντα της.

Με πρωτοφανή λοιπόν τρόπο ο Βουλευτής Πρέβεζας δεν επιτέθηκε μόνο στην Διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας, αλλά έμμεσα επιτέθηκε και στο Υπουργείο Υγείας και την Κυβέρνηση, οι οποίοι παρά τις παρεμβάσεις που ο ίδιος ανέφερε ότι έκανε, δεν τον άκουσαν και ανανέωσαν την θητεία της διοίκησης του Νοσοκομείου!

 

 

 

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites