ΠΑΡ.ΓΑ : Η οικογενειακή επιχείρηση στην Βαλανιδορράχη με τα παραδοσιακά και υψηλής ποιότητας ντόπια γαλακτοκομικά προϊόντα

Τη νέα προσθήκη στον χώρο της , με τοπικά προϊόντα από όλη την Ήπειρο, εγκαινίασε την Δευτέρα 3 Απριλίου το απόγευμα, παρουσία πλήθους κόσμου,  η οικογενειακή επιχείρηση γαλακτοκομικών προϊόντων ΠΑΡ.ΓΑ,  των Λάζαρου και Νίκου Δημητρίου, στην Βαλανιδορράχη του Δήμου Πάργας.

Σε μια προσπάθεια γνωριμίας και προώθησης των ποιοτικών Ηπειρώτικων προϊόντων, η οικογένεια Δημητρίου, στην σύγχρονη γαλακτοκομική μονάδα της, δημιούργησε μία έκθεση, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στο καταναλωτικό κοινό, εκτός από την δική της γκάμα προϊόντων, να γνωρίσει και παραδοσιακά προϊόντα από όλη την Ήπειρο.

 

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννης Μπούρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αχιλλέας Γκούμας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Παύλος Φραγκούλης, ο Υποψήφιος Βουλευτής Πρέβεζας του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝ.ΑΛ Γιώργος Δημητρίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πάργας, κ.α.

Εκ μέρους της Διεύθυνσης της Γαλακτοκομικής μονάδας ΠΑΡ.ΓΑ., τον κόσμο καλωσόρισε ο Νίκος Δημητρίου ο οποίος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και μεταξύ άλλων είπε: “Η φιλοσοφία μας ,τόσο ως άνθρωποι όσο και ως παραγωγοί , είναι η αλληλοστήριξη ,η υποστήριξη και η συνεργασία με όλους τους τοπικούς παραγωγούς ,αλλά και την τοπική κοινωνία. Το βάστα με να σε βαστώ, το κάνουμε καθημερινά πράξη. Πραγματικά είμαι ενθουσιασμένος και σας ευχαριστώ πολύ , όλους σας που βρίσκεστε εδώ μαζί μας!”. Ενώ κλείνοντας, ευχαρίστησε τηνΑντιπροεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιπροεδρο Τουριστικης Επιτροπης του Δήμου Πάργας, Ελένη Κολιοφώτη για την βοήθεια της στην διοργάνωση των εγκαινίων.

Ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς συνεχάρη την οικογένεια και τόνισε πως κάθε τέτοια μονάδα που γεννιέται δίνει ζωή στην περιοχή.

Η εταιρεία

Ιδρύθηκε το έτος 2018 ως μία μικρή οικογενειακή επιχείρηση στην Βαλανιδορράχη Πρέβεζας.  Με σεβασμό στην παράδοση, εμπιστοσύνη στην τοπική παραγωγή και πάθος για την ποιότητα παράγει εκλεκτά παραδοσιακά και αδιαφιλονίκητα υψηλής ποιότητας τυροκομικά προϊόντα από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα από ντόπια επιλεγμένα κοπάδια ελεύθερης βοσκής. Τα προϊόντα αυτά ξεχωρίζουν για τη γεύση, την υφή και το άρωμα τους! Συνδυάζουν τις παραδοσιακές συνταγές με τα πλεονεκτήματα της σύγχρονης τεχνολογίας και της ολικής ποιότητας.

Σήμερα, η ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΟΕ ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των καταναλωτών αυξάνει συνεχώς την παραγωγή της και επεκτείνει τις πωλήσεις της σε όλη τη Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έτσι είναι σε θέση να εξυπηρετήσει αποτελεσματικότερα το καταναλωτικό κοινό, το οποίο ζητά καθημερινά σταθερή ποιότητα από τα προϊόντα, που αγοράζει.

Στην έκθεση της γαλακτοκομικής μονάδας ΠΑΡ.ΓΑ εκτός από πληθώρα τοπικών προϊόντων όπως λάδι, κρασί, ούζο, ζυμαρικά κ.α, θα βρείτε:

  • Φέτα Π.Ο.Π – Από φρέσκο ελληνικό πρόβειο και κατσικίσιο γάλα υψηλής ποιότητας, με πλούσια αρωματική γεύση. Ωριμάζει για 3 μήνες σε άλμη και διαθέτει τη σκληρότητα ώστε να κόβεται και σε λεπτές φέτες.
  • Κατσικίσιο Τυρί – Από φρέσκο ελληνικό κατσικίσιο γάλα. φτιαγμένο με μεράκι. Είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει όλα τα προτερήματα του κατσικίσιου γάλακτος. Είναι ελαφρύ αλλά εξαιρετικά εύγευστο. Έχει ισορροπημένη οξύτητα και με μεγάλη ωρίμανση αποδίδει την αυθεντική γεύση του ελληνικού κατσικίσιου τυριού.
  • Πρόβειο γιαούρτι – Προϊόν από 100% πρόβειο ελληνικό γάλα. Με την χαρακτηριστική πέτσα. Είναι προϊόν ζύμωσης, με τον παραδοσιακό τρόπο και με την προσθήκη καλλιέργειας. Διατίθεται σε κεσεδάκι 220 – 250γρ.
  • Ανθότυρο – Λευκό μαλακό τυρί από πρόβειο και κατσικίσιο παστεριωμένο τυρόγαλα. Με ελάχιστο αλάτι, φρέσκια, γλυκιά και δροσερή γεύση.
  • Μυζήθρα ξηρή – Παραδοσιακό ελληνικό τυρί από πρόβειο και κατσικίσιο παστεριωμένο τυρόγαλο. Με ιδιαίτερα αλμυρή γεύση και έντονο άρωμα. Παρασκευάζεται χωρίς προσθήκη γάλακτος ή κρέμας.
  • Σαλαμούρα – Παράγεται από πρόβειο παστεριωμένο γάλα. Ωριμάζει μέσα σε κάδους ή δοχεία, με την προσθήκη καλλιέργειας και αλατιού. Με ελαφριά, υπόξινη, αλλά και πολύ δροσερή γεύση. Στην υφή μοιάζει με γιαούρτι και διάσπαρτα περιέχει σκληρά κομμάτια τυριού φέτας.
  • “Διαβολικό” τυρί – Ημίσκληρο, γευστικότατο ωχροκίτρινο τυρί,. Παράγεται από πρόβειο ή αιγοπρόβειο γάλα. Έχει ελαστική υφή, γεύση μέτρια αλμυρή και πικάντικη επίγευση που αναδεικνύεται όταν είναι ψημένο.

ΠΑΡ.ΓΑ – Παραγωγή Γαλακτοκομικών Προϊόντων
Διεύθυνση : ΒΑΛΑΝΙΔΟΡΡΑΧΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
email : FETAPARGA@GMAIL.COM

Τηλ.: 2682500455

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα εγκαίνια

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites