Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο Ελαιολάδου στο Επιμελητήριο Πρέβεζας 

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκε το σεμινάριο που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Πρέβεζας την Πέμπτη 20/04/2023 σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, με θέμα το ελαιόλαδο, με συμμετέχοντες που προέρχονταν από το χώρο της καλλιέργειας, της παραγωγής και της τυποποίησης.

Καλεσμένοι ομιλητές στη διεξαγωγή του σεμιναρίου ήταν ο κος Παναγιώτης Κάτσαρης, Γεωπόνος Βιοτεχνολόγος και ο κος Ηλίας Καλφακάκος, Σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού, Υπεύθυνος επιχειρηματικότητας και μάρκετινγκ.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η εξοικείωση των εμπλεκομένων με την οργανοληπτική αξιολόγηση του ελαιολάδου, μέσω διαδραστικής διαδικασίας, αλλά και η ενημέρωση τους σχετικά με τα κρίσιμα σημεία ποιότητας για την παραγωγή υψηλής ποιότητας ελαιολάδου.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις ορθές πρακτικές/διαδικασίες που πρέπει να τηρούνται, από το χωράφι μέχρι και την αποθήκευση του ελαιολάδου, προκειμένου το ελαιόλαδο να πληροί τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά (γεύση και οσμή), τα οποία θα συμβάλλουν ώστε το ελαιόλαδο «ο υγρός χρυσός» να εισπράξει την υπεραξία που του αναλογεί.

Αναλύθηκαν οι πρακτικές εκείνες από τη καλλιέργεια, το κλάδεμα, τον εμπλουτισμό του υπεδάφους, τη συγκομιδή και την επεξεργασία από τα ελαιοτριβεία που κάνουν το ελαιόλαδο να ξεχωρίζει.

 Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Πρέβεζας κος Ιωάννης Μπούρης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση τόνισε  οτι, οι παραγωγοί πρέπει να συνεχίσουν να εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους, να αναβαθμιστούν τα ελαιοτριβεία που χρησιμοποιούν, και σε συνδυασμό με τη παράδοση που έχουν στη παραγωγή ελαιολάδου, να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί ώστε το προϊόν τους να αποκτήσει την αξία και τη θέση που του αρμόζει.

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, το Επιμελητήριο Πρέβεζας θα συνεχίσει τις δράσεις του διοργανώνοντας σεμινάρια, όπως επίσης θα προβάλει τα προϊόντα των μελών του σε εκθέσεις και φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites