Κυκλοφόρησε το νέο άλμπουμ του Γιώργου Ρούγκα με τίτλο «Μπλαβιά συννεφιά στην Μπελερίγα»

Το νέο άλμπουμ του Γιώργου Ρούγκα με τίτλο «Μπλαβιά συννεφιά στην Μπελερίγα» βρίσκεται από σήμερα σε επιλεγμένα σημεία διανομής στην Πρέβεζα και προσεχώς και σε άλλες πόλεις. Περιλαμβάνει 8 τραγούδια (35λεπτά μουσικής) και 16σελιδο booklet. Η μουσική και οι ενορχηστρώσεις είναι του Γιώργου Ρούγκα ενώ συμμετέχουν ερμηνευτικά οι Μπαμ Τρελελέ, Χρήστος “ Taras” Κολιούλης, Μαρία Λιλή, Βάλια Σπαθάρα και οι Yallelem. Οι στίχοι των τραγουδιών είναι των Σωτήρη Νούσια, Ελένης Σέττα, Σωτήρη Παπαγεωργίου, Παναγιώτη Καμνορότση, Νίκου Παπακώστα και του Γιώργου Δημόπουλου. 

«Το 2023 συμπληρώνονται 10 χρόνια απ’ όταν ηχογραφήθηκε το «Μας το ‘χε πει ο ποιητής» (το πρώτο μου τραγούδι)  και με αυτό το δισκάκι ολοκληρώνεται ένας μεγάλος κύκλος μουσικών αναζητήσεων, σπουδών, πειραματισμών και φυσικά περιοδειών. Πρόκειται για έναν δίσκο με πολλές συμμετοχές φίλων και συνοδοιπόρων που βοήθησαν στην περάτωσή του.

 Το ταξίδι ξεκινάει από την Ικαρία, με το Ρασκό, και αφού περιπλανιέται σε Μυτιλήνη, Κόρινθο, Παξούς, Άρτα, Θεσσαλονίκη και στα Γιάννενα που καίνε τις Τζαμάλες τους, καταλήγει στην Μπελερίγα με την αφήγηση ενός θρύλου που χάνεται στους αιώνες. Μπουζούκια, μαντολίνα, νταούλια, λαούτα, μέχρι και ηλεκτρικές κιθάρες δεν μου επέτρεψαν αυστηρές συνθετικές φόρμες και συνοχή… γοητεύτηκα και αφέθηκα στο μουσικό  προσανατολισμό που μου έφερνε  η κάθε συγκυρία.

Ευχαριστώ θερμά τους  Σωτήρη Νούσια, Γιώργο Δημόπουλο, Νίκο Παπακώστα, Παναγιώτη Καμνορότση, Σωτήρη Παπαγεωργιου και Ελένη Σέττα που μου πρόσφεραν απλόχερα το λόγο τους  προς μελοποίηση καθώς και όλους  τους μουσικούς και τραγουδιστές που συμμετείχαν και ομόρφυναν το αποτέλεσμα. Εύχομαι να ξανασυναντηθούμε σε νέα εγχειρήματα, σκηνές, πάλκα, παραλίες, βουνά και παιξίματα!» 

Τραγούδησαν οι 

Γιώργος Ρούγκας

Μπαμ τρελελέ (Δήμητρα Κώτση, Ηλίας Χαραλάμπους)

Χρήστος “Taras” Κολιούλης

Μαρία Λιλή

Βάλια Σπαθάρα

Yallelem (Αναστασία Νικολοπούλου, Γιώργος Δημόπουλος)

 

Έπαιξαν:

Γιώργος Ρούγκας: Κιθάρα, μαντολίνο, μπάσο, μπαγλαμάς, ηλεκτρική κιθάρα

Ηλίας Χαραλάμπους “Μπαμ τρελελέ”: Mπουζούκι τρίχορδο

Ευθύμης Σαφαιρόπουλος: κόντραμπάσο

Θόδωρος Τόλης: νταούλι

Μιχάλης Κριτσωτάκης: τύμπανα

Κατερίνα-Μυρτώ Φατούρου “Yallelem” : ακορντεόν

Δήμητρα Μιμίκου: βιολί

Δημήτρης Παπαδόπουλος: λαούτο

Βάλια Σπαθάρα: λαούτο

Aναστασία Νικολοπούλου “Yallelem” : τουμπελέκι, μπεντίρ, αυγό

Γιώργος Δημόπουλος “Yallelem” : κιθάρα

Τάσος Ζιάκας “Yallelem”: μπουζούκι τετράχορδο

 

Οι συνθέσεις και η ενορχήστρωση είναι του Γιώργου Ρούγκα

Οι στίχοι είναι των Σωτήρη Νούσια, Ελένης Σέττα, Γιώργου Δημόπουλου, Νίκου Παπακώστα,

Παναγιώτη Καμνορότση και Σωτήρη Παπαγεωργίου.

Οι ηχογραφήσεις και η μίξη έγιναν στο studio Noisyland recordings (Νοέμβριος 2018 – Φεβρουάριος 2022)

από τον Πάνο Παπακώστα.

Σχεδιασμός: winkdesign.gr 

 

Σημεία Διανομής

~Βιβλιοπωλείο Καφέ Σιμούν, 21ης Οκτωβρίου 15

~Db sound music store, Λ.Ειρήνης και Κύπρου 17

Για παραγγελίες εκτός Πρέβεζας επικοινωνήστε με τη σελίδα www.facebook.com/rougas.george

Κυκλοφορεί από την Distrokid

 

Περισσότερα

Δημοσιεύσεις

Πληροφορίες

Ονομαστικές αναφορές

Ακόλουθοι

Φωτογραφίες

Βίντεο

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 

Ο Γιώργος Ρούγκας γεννήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 1983 στην Πρέβεζα. Η πρώτη του επαφή με τη μουσική ήρθε με τη συμμετοχή του στη χορωδία «ΑΡΜΟΝΙΑ» Πρέβεζας από το 1993 έως το 2012. Σε ηλικία 17 χρονών ξεκίνησε τα μαθήματα μπουζουκιού στο ωδείο «Πολυρυθμία» στην Πρέβεζα ενώ το 2002 παρακολούθησε μαθήματα στο ωδείο «Σκαλκώτα» στην Αθήνα. Τον Οκτώβριο του 2004 έλαβε την 5η θέση στον 11ο Παγκρήτιο Φωνητικό διαγωνισμό που διεξήχθη σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Σητεία. Σπούδασε στο ΤΕΙ Πολιτικών Δομικών Έργων στο Ηράκλειο ενώ το 2010 ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του στο Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας» στα θεωρητικά με καθηγητή τον Γιώργο Χλίτσιο (πτυχίο Αρμονίας το 2014, πτυχίο Αντίστιξης το 2016, πτυχίο Φούγκας το 2018) και τον Στέλιο Ποϊκλή (πτυχίο μπουζουκιού το 2013). Τον Ιούνιο του 2022 ολοκλήρωσε τις θεωρητικές του σπουδές με Δίπλωμα Σύνθεσης στο Ευρωπαϊκό Ωδείο Ιωαννίνων. Τα σχολικά έτη 2010-2011 και 2011-2012 εργάστηκε ως καθηγητής μπουζουκιού στο μουσικό σχολείο Πρέβεζας ενώ από το 2010 έως το 2020 εργάζονταν ως καθηγητής ακουστικής & ηλεκτρικής κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας» και στη φιλαρμονική δήμου Πάργας ως καθηγητής κιθάρας και μπουζουκιού από το 2015 έως το 2019. Από τον Νοέμβριο του 2021 είναι μέλος της Φιλαρμονικής “Ορφέας” παίζοντας Τούμπα και Σουζάφωνο.

 ~30 Μαΐου 2017 κυκλοφόρησε η πρώτη του δισκογραφική εργασία με τίτλο «Μας το ‘χε πει ο ποιητής» σε στίχους Σωτήρη Νούσια, Γιώτας Γερογιώργη, Ελεάνας Τσεσμελή, Ελένης Κουτούφαρη – Σέττα και Γιώργου Ποταμίτη και μουσική-ερμηνεία δική του. 

~5 Μαϊου 2020 κυκλοφόρησε την δεύτερη δισκογραφική του εργασία με τίτλο “Απ’ τη Βιέννη στη Βαγδάτη” σε συνργασία με τον κλασικό κιθαρίστα Παντελή Δευτεραίο. Μία εργασία με 6 ορχηστρικά έργα με βάση την κλασική κιθάρα πλαισιωμένη από διάφορα παραδοσιακά, κλασικά και μοντέρνα όργανα.

~4 Οκωβρίου 2021 κυκλοφόρησε διαδικτυακά μέρος της διπλωματικής του εργασίας με τίτλο “Approaching the renaissance”. Πρόκειται για 7 συνθέσεις οι οποίες συμπεριλήφθηκαν μεταξύ άλλων και στο τελικό του portfolio για το δίπλωμα της σύνθεσης (30Ιούνιο 2023) το οποίο βαθμολογήθηκε με άριστα 10 παμψηφεί.

 ~10Μαϊου 2022 κυκλοφόρησε από την Distrokid, την τρίτη δισκογραφική του εργασία με τίτλο “Μπλαβιά συννεφιά στην Μπελερίγα” σε στίχους Σωτήρη Νούσια, Γιώργου Δημόπουλου, Ελένης Κουτούφαρη-Σέττα, Σωτήρη Παπαγεωργίου, Παναγιώτη Καμνορότση και Νίκου Παπακώστα και μουσική δική του.

 Από το καλοκαίρι 2000 έως το 2013 δουλεύει συστηματικά σε νυχτερινά μαγαζιά παίζοντας μπουζούκι και κιθάρα ενώ από το χειμώνα του 2013 περιοδεύει παίζοντας διασκευές από έντεχνο και δικά του τραγούδια σε μουσικές σκηνές ανά την Ελλάδα.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΑΠΕΝΤΑΧΘΗΚΕ το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Κλειστού Γυμναστηρίου στο 1 ο ΓΕΛ του Δήμου Πρέβεζας

30/01/2024, 1:04 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites