Η “καρδιά” του Κινηματογράφου θα “χτυπά” για 4 μέρες στην Πρέβεζα – Έρχεται το 2ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους “Short Encounters”

Στις 11 με 14 Μαΐου 2023, θα διεξαχθεί για 2η συνεχή χρονιά στην Πρέβεζα το 2ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους “Short Encounters” που συνδιοργανώνουν, η Π.Ε. Πρέβεζας, ο Δήμος Πρέβεζας, το Επιμελητήριο Πρέβεζας και η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας.

Για 4 ημέρες η “καρδιά” του Κινηματογράφου θα “χτυπά” δυνατά στη πόλη της Πρέβεζας , οποία θα υποδεχθεί τους συντελεστές 71 ταινιών από όλο τον κόσμο.

Ρουάντα, Κονγκό, Νότια Αφρική, Αυστραλία και Αμερική, είναι μόνο μερικές από τις χώρες που συμμετέχουν φέτος στο φεστιβάλ, ενώ σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ Κυριάκο Κοτσίνη, στην κριτική επιτροπή φέτος, θα είναι καλεσμένοι κάποιοι από τους περσινούς νικητές, οι οποίοι είναι όλοι ανερχόμενοι σκηνοθέτες, με διεθνές κύρος, “καλλιτέχνες που μπορεί να δούμε κάποια μέρα και στα Όσκαρ” όπως είπε χαρακτηριστικά, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στους δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ  ο καλλιτεχνικός φορέας “Μικρές Συναντήσεις Διεθνές Κιν/κο Φεστιβάλ” και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Ο Κυριάκος Κοτσίνης τόνισε επίσης: “Αυτό που γίνεται φέτος είναι το 2ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, που γίνεται 11-14 Μαΐου. Θα προβληθούν 71 ταινίες από όλο τον κόσμο, από 52 χώρες του κόσμου. Οι ταινίες αυτές επιλέχθηκαν μέσα από περίπου 500 συμμετοχές, που προβλήθηκαν το 2022. Είναι ταινίες παραγωγής το 2021 και το 2022, δηλαδή ταινίες πρώτης προβολής.

Θα προβληθούν για πρώτη φορά στον ελλαδικό χώρο στην Πρέβεζα. Πρακτικά δεν υπάρχει άλλη πρόσβαση σε αυτές, γιατί είναι ταινίες μεγάλης προβολής, αν μπορούμε να το πούμε έτσι. Διακινούνται μέσω εταιρειών παραγωγής και δεν υπάρχει πρόσβαση ούτε μέσω κάποιας πλατφόρμας είτε μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Θα τις δούμε στο σινεμά. Πρόκειται για ταινίες που έχουν παιχθεί στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, βραβευμένες. Κάποιες από αυτές ήταν και στην ευρεία λίστα για τα Όσκαρ φέτος, κάτι που θεωρώ ότι είναι ένα καλλιτεχνικό γεγονός διεθνούς ακτινοβολίας.

Είναι η δεύτερη φορά που διοργανώνεται φέτος. Οι όροι είναι καλύτεροι από πέρυσι. Έχουμε πολλούς καλεσμένους δημιουργούς. Είναι σημαντικό ότι έχει την υποστήριξη όλων των τοπικών φορέων και κυρίως της περιφερειακής ενότητας Πρέβεζας. Το αγκάλιασαν αμέσως. Κάτι που το έχει κάνει και πραγματικότητα, γιατί είναι σημαντική η υποστήριξη.

Να σταθώ βέβαια και στην εθελοντική υποστήριξη από την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας, που είναι παρούσα σε κάθε βήμα”.

Εκπροσωπώντας την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας ο Χαράλαμπος Μακρής ανέφερε: “Το φεστιβάλ είναι ιδέα και υλοποίηση του Κυριάκου Κοτσίνη και είναι ένα γεγονός που ήρθε να δώσει έναν ευχάριστο κυματισμό στα ήρεμα πολιτιστικά νερά της Πρέβεζας. Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας το αγκάλιασε αμέσως, βοήθησε και θα συνεχίσει να το κάνει με πολλούς τρόπους, όντας ένας από τους βασικούς συνεργάτες του φεστιβάλ. Θα είναι παρούσα σε όλες τις φάσεις του φεστιβάλ και τα μέλη και οι φίλοι μας θα απολαύσουν τις μικρού μήκους ταινίες ενισχύοντας με την παρουσία τους το φεστιβάλ και τονώνοντας το ηθικό των καλλιτεχνών. Για μία από τις διαγωνιζόμενες ταινίες έχει προγραμματιστεί η μεταφορά της θεματολογίας της στο δημόσιο χώρο με φωτογραφία και γκράφιτι και με τη συμμετοχή του κοινού. Στόχος μας επίσης φέτος θα είναι η διάδοση των ταινιών του φεστιβάλ στις κινηματογραφικές λέσχες μέσω της ομοσπονδίας μας και χαιρόμαστε που ο Πρόεδρος της ΟΚΛΕ Δημήτρης Καλαντίδης θα μας τιμήσει με την παρουσία του στο φεστιβάλ. Χαιρόμαστε που η τοπική αυτοδιοίκηση στηρίζει εμπράκτως την προσπάθεια και μέσα από αυτό προσδοκούμε σε μία αναβαθμισμένη σε τεχνολογικό εξοπλισμό και αισθητική-ασφάλεια αίθουσα προβολών του πολιτιστικού κέντρου της πόλης. Τα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους φιλοξενούν κυρίως νέους δημιουργούς της έβδομης τέχνης και έτσι αποτελούν μία πύλη εισόδου νέων, φρέσκων ιδεών στο χώρο του πολιτισμού και αυτό είναι αυτονόητο ότι είναι πολύ σημαντικό ότι γίνεται στην πόλη μας και το απολαμβάνουν οι συμπολίτες μας. Εύχομαι να έχει επιτυχία, να συνεχιστεί και να γίνει θεσμός”.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου σημείωσε: “Από τον έρωτα κάποιων ανθρώπων, όπως παλαιότερα έγινε και το χορωδιακό φεστιβάλ, που έγινε διεθνούς εμβέλειας, το τζαζ φέστιβαλ, έτσι και πέρυσι που μίλησα με τον Κυριάκο Κοτσίνη, διαισθάνθηκα ότι κάτι μεγάλο θα γεννηθεί εδώ. Και το πιστεύω αυτό. Είδα την απήχηση που είχε πέρυσι και βλέπω πως φέτος ουσιαστικά γιγαντώθηκε. Μέσα σε ένα χρόνο. Θεωρώ ότι στα επόμενα χρόνια, αν έχει τη στήριξη που πρέπει και από τον κόσμο, θα είναι ένα φεστιβάλ που θα συζητιέται όχι μόνο στην Ελλάδα. Να πάει ο κόσμος στις προβολές και τις παράλληλες εκδηλώσεις και να γιγαντωθεί το φεστιβάλ. Προσωπικά ο κινηματογράφος μου αρέσει πάρα πολύ και στεναχωριέμαι που η Πρέβεζα δεν έχει πλέον μία “καθαρή” αίθουσα κινηματογραφική, όπως παλαιότερα υπήρχαν το Ακταίον και η Γκλόρια. Χάθηκαν αυτά δυστυχώς. Και γι’ αυτό πιστεύω ότι αυτό το φεστιβάλ μπορεί να τονώσει και πάλι την αγάπη του κόσμου για τον κινηματογράφο και να ξεφύγει από πλατφόρμες τύπου netflix και να ξαναγυρίσει στην κινηματογραφική αίθουσα. Που έχει μία άλλη αύρα και αγάπη. Είμαι σίγουρος ότι θα έχει επιτυχία το φεστιβάλ. Ευχαριστώ και τον Κυριάκο Κοτσίνη γι’ αυτή την πρωτοβουλία”.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites