Ανάγκη για ύπαρξη σταθμού ΕΚΑΒ στη Δημοτική Ενότητα Λούρου Πρέβεζας

Επερώτηση για την ανάγκη ύπαρξης σταθμού ΕΚΑΒ στην Δημοτική Ενότητα Λούρου Πρέβεζας κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ, Παπαναστάσης Νίκος, Κατσώτης Χρήστος και Λαμπρούλης Γιώργος.

Στην αναφέρουν:

Η Δημοτική ενότητα Λούρου Πρέβεζας είναι μία περιοχή στην οποία διαμένουν σε μόνιμη βάση περίπου 6.000 άτομα, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι, πληθυσμός που πολλαπλασιάζεται τους θερινούς μήνες. Οι τοπικές Κοινότητες που απαρτίζουν το Δ.Δ Λούρου απέχουν από 25 έως και πάνω από 50 χιλιόμετρα από το πλησιέστερο δευτεροβάθμιο νοσοκομείο που είναι το Γ.Ν. Πρέβεζας. Σε ολόκληρη αυτή την περιοχή λειτουργεί, συχνά με προβληματικό τρόπο, ένα πολυϊατρείο που είναι στελεχωμένο με δύο ιατρούς Γενικής Ιατρικής, μόνο τις πρωινές ώρες για τακτικά και επείγοντα περιστατικά.

Πολύ συχνά επείγοντα περιστατικά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, που το ιατρείο είναι κλειστό, φτάνουν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση στο πλησιέστερο Νοσοκομείο, διότι στην περιοχή αυτή δεν υπάρχει σταθμός ΕΚΑΒ και διακομίζονται με ασθενοφόρα που κατά κανόνα έρχονται από την πόλη της Πρέβεζας. Αυτή η σημαντική καθυστέρηση έχει ως συνέπεια πολύ συχνά οι ασθενείς να φτάνουν στο νοσοκομείο σοβαρά επιδεινωμένοι ή ακόμη και νεκροί, ενώ θα μπορούσε σε αρκετές περιπτώσεις αυτό να είχε αποφευχθεί εάν υπήρχε σταθμός ΕΚΑΒ στο Λούρο με πλήρωμα και ιατρό όλο το εικοσιτετράωρο.

Οι κάτοικοι της περιοχής σε κάθε ευκαιρία θέτουν μετ’ επιτάσεως το συγκεκριμένο δίκαιο αίτημα. 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει ώστε να λυθεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα, που απασχολεί το σύνολο των κατοίκων της περιοχής, με ίδρυση σταθμού ΕΚΑΒ στο Λούρο και με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων προσωπικού, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΑΠΕΝΤΑΧΘΗΚΕ το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Κλειστού Γυμναστηρίου στο 1 ο ΓΕΛ του Δήμου Πρέβεζας

30/01/2024, 1:04 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites