Αδιάφορη για την Πρέβεζα η επίσκεψη Αυγενάκη – Καμία επί της ουσίας απάντηση για το Κολυμβητήριο

Αρνητικές εντυπώσεις άφησε η παρουσία του Υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγένάκη στην Πρέβεζα. Ο ίδιος ήρθε με αρκετή καθυστέρηση στην σύσκεψη που ήταν προγραμματισμένη στις 9:30 στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και αρνήθηκε επιδεικτικά να παραχωρήσει δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπως έκαναν η Λίνα Μενδώνη και η Σοφία Ζαχαράκη.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης στην οποία ήταν παρόντες εκπρόσωποι σωματείων και συλλόγων, ο Υφυπουργός δεν ανέφερε τίποτα το ουσιαστικό για την Πρέβεζα, παρά μόνο για το έργο της κυβέρνησης στον αθλητισμό, ενώ μιλώντας για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, αναφέρθηκε στη συντήρηση και κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στο δήμο Πάργας, στην προμήθεια και τοποθέτηση χλοοτάπητα στο δημοτικό στάδιο Αθανασίας Τσουμελέκα και στην επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμό αίθουσας Σαγανά.

Αναφορικά με το θέμα του κολυμβητηρίου Πρέβεζας δεν έκανε καμία επί της ουσίας αναφορά, παρόλο που ο  δήμαρχος Πρέβεζας προσπάθησε να βάλει στη συζήτηση το θέμα του κολυμβητηρίου σημειώνοντας πως υπάρχει μια ώριμη μελέτη της τάξης των 509 χιλιάδων ευρώ.

Θεωρώ ότι μέσα από τα αθλητικά και μέσα από την καταγραφή βγήκαν σπουδαία πράγματα, όμως παρόλο που δώσαμε ως δήμος πάνω από 1 εκ. Ευρώ είτε από το Φιλόδημος είτε από ίδια έσοδα για αθλητικές εγκαταστάσεις, έχουμε δύο θέματα πολύ σοβαρά. Ένα είναι το κολυμβητήριο για το οποίο υπάρχει μελέτη ώριμη τάξης 509.000 ευρώ καθώς επίσης έχουμε και την αναβάθμιση του σταδίου στο Λούρου που κι εκεί περίπου στα 900 χιλιάρικα υπάρχει μια ώριμη μελέτη. Αν βγει κάποια συγκεκριμένη πρόσκληση τώρα μπορούν να ενταχθούν και μπορούν να έρθουν αυτά να κουμπώσουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για τις αθλητικές εγκαταστάσεις” είπε μεταξύ άλλων  ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος.

Παρέμβαση για το Κολυμβητήριο έκανε και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Καραμανίδης ο οποίος μίλησε για την ανάγκη ανέγερσης ενός κλειστού κολυμβητηρίου ολυμπιακών προδιαγραφών στην Πρέβεζα.

Απαντώντας και στους δύο ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν άφησε κανένα περιθώριο αισιοδοξίας για το θέμα.  Χαρακτηριστικά είπε “381 εγκαταστάσεις είναι καταγεγραμμένες με διάφορα προβλήματα, 25 στην Πρέβεζα, η οποία όντως δεν διαθέτει κλειστό κολυμβητήριο αλλά διαθέτει ανοιχτό κολυμβητήριο λένε τα σημειώματα τα δικά μας, δεν το είπατε όμως” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης και πρόσθεσε : “Για το κολυμβητήριο είπατε έχετε μια ώριμη μελέτη κ. Δήμαρχε. Το κολυμβητήριο είναι μια πολύ κοστοβόρα κατάσταση στην κατασκευή, κυρίως όμως στη λειτουργία της. Περάσαμε διάταξη όπου πλέον τα καύσιμα με το Υπουργείο Οικονομικών του ζητήσαμε και επιμείναμε και μειώθηκε το κόστος διότι βάζουμε και πετρέλαιο θέρμανσης και όχι μόνο κίνησης. Έγινε μια βελτίωση στο λειτουργικό κόστος αλλά δεν φτάνει. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσουμε αυτό το ύψος επένδυσης με 9 και 10 εκατομμύρια γιατί κάπου εκεί θα φτάσει και σας το είπα και στο Υπουργείο που ήρθατε. Ωστόσο αυτό θα μπορούσε να το συνδράμει εάν φυσικά υπάρχει ανάγκη αποδεδειγμένα και όχι ολυμπιακών προδιαγραφών. Ας είμαστε πιο προσγειωμένοι , να ξέρουμε μέχρι που φτάνει το χέρι μας, μέχρι που μπορεί να το υποστηρίξει μια τοπική κοινωνία. Μη λέμε μεγάλα πράγματα, έχουμε πάρει το μάθημα και θα έπρεπε να έχουμε πάρει το μάθημα από τις φαραωνικές ολυμπιακές εγκαταστάσεις που μετέπειτα τρέχαμε να δούμε πως τις συντηρούμε. Που οι πιο πολλές έχουν διαλυθεί και ψάχνουμε σήμερα πως θα τις ξεθάψουμε από τα αζήτητα για να τις φέρουμε στο φως και να λειτουργήσουν ξανά. Όσες μπορούν να λειτουργήσουν και όσες μπορούμε να υποστηρίξουμε οικονομικά”.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites