8 η Μάρτη Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας : Τιμάμε τις γυναίκες του μόχθου – τις γυναίκες αγωνίστριες της ζωής

Ακολουθεί ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Πρέβεζας ( μέλος της ΟΓΕ ) για την 8η Μάρτη Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας:

Τιμάμε τις γυναίκες του μόχθου – τις γυναίκες αγωνίστριες της ζωής που απέναντι στις δυσκολίες σηκώνουν το κεφάλι και διεκδικούν τη ζωή που τους αξίζει.
Ο Σύλλογος Γυναικών Πρέβεζας ( μέλος της ΟΓΕ ) απευθύνεται σ’εσένα :
 Εργαζόμενη και άνεργη που είσαι αντιμέτωπη καθημερινά με την πολύμορφη βία, εγκλωβισμένη σε μια ζωή λάστιχο και αγωνίζεσαι να επιβιώσεις μέσα στο τσουνάμι της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας.
 Αυτοαπασχολούμενη που ζεις με τον εφιάλτη της ΔΕΗ, της Εφορίας, του ΟΑΕΕ, που στερείσαι στοιχειώδη μέτρα προστασίας της μητρότητας.
 Αγρότισσα που παλεύεις να επιβιώσεις μη αντέχοντας το υψηλό κόστος παραγωγής, ανασφάλιστη, στερημένη ακόμα και από τις στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας και πρόληψης.
 Φοιτήτρια που παλεύεις να μορφωθείς, ανησυχείς για το μέλλον σου, βιώνεις την ανασφάλεια για το αν θα βρεις δουλειά στο αντικείμενο των σπουδών σου.
 Νέα επιστήμονα που συχνά κάνεις δουλειές άσχετες με το αντικείμενό σου με μερική απασχόληση, ανασφάλιστη χωρίς άδεια μητρότητας και ελεύθερο χρόνο.
 Νέα μητέρα που αγωνιάς για τις ανάγκες των παιδιών σου, που κράτος και κυβερνήσεις σου τις έχουν φορτώσει σαν αποκλειστική ευθύνη και είσαι αναγκασμένη να βάζεις βαθιά το χέρι στη τσέπη.
 Συνταξιούχε που η πετσοκομμένη σύνταξή σου δεν φτάνει για τις στοιχειώδεις ανάγκες σου αφού δεν χωράνε στις  αντοχές της οικονομίας
 Μετανάστρια- πρόσφυγα που βρέθηκες από τη δίνη του πολέμου στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης , χωρίς στοιχειώδη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Σε καλούμε να παλέψουμε μαζί
Σήμερα, την εποχή της ψηφιοποίησης και της αυτοματοποίησης, υπάρχουν οι δυνατότητες να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας και επομένως να γίνει πραγματικότητα η γυναικεία ισοτιμία και χειραφέτηση, σε κοινωνία ανθρώπινη για άνδρες και γυναίκες. Σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με αξιοπρεπείς μισθούς, με συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με προστασία του γυναικείου οργανισμού και
της μητρότητας, με μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, με ελεύθερο χρόνο για όλες τις εργαζόμενες.
Σήμερα μπορούν να εξασφαλιστούν δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας, Προσχολικής Αγωγής, στήριξης κακοποιημένων γυναικών και απροστάτευτων παιδιών με τις αναγκαίες δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες χωρίς την εμπλοκή ιδιωτών και ΜΚΟ.

Όμως αυτές οι δυνατότητες σκοντάφτουν στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και την πολιτική αυτών που τους υπηρετούν, τις κυβερνήσεις, τα κόμματα και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, όπως η Ε.Ε., το ΔΝΤ, ο ΟΟΣΑ, η πολεμική τους ένωση το ΝΑΤΟ.
Αυτοί θεωρούν κόστος για το κράτος τις ανάγκες μας και τις μετατρέπουν σε εμπόρευμα και πηγή για νέα κέρδη.
Αντιπαλεύουμε κυβερνήσεις και ιμπεριαλιστικές ενώσεις που με σημαία την  ισότητα των φύλων και την συμφιλίωση οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων  στοχεύουν στην αύξηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων με το ξεζούμισμα του γυναικείου εργατικού δυναμικού, επιδιώκουν την ένταξη γυναικών στην παραγωγή σε
συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης.
Δεν δεχόμαστε το γυναικείο σώμα και η σεξουαλικότητα να μετατρέπονται σε εμπόρευμα και να προβάλλεται η πορνεία σαν επαγγελματικός προσανατολισμός.
Δεν συμβιβαζόμαστε να χάνουμε τα σπίτια μας με τους πλειστηριασμούς για να κερδίζουν οι τράπεζες.
Δεν συμφιλιωνόμαστε με τις πολιτικές που αναθέτουν την προστασία κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών σε ιδιώτες και ΜΚΟ υποκαθιστώντας το κράτος.
Συγκρουόμαστε με τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που μετατρέπουν την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα αυξάνοντας έτσι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στην υγεία.
Αντιπαλεύουμε κυβερνήσεις , Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ που βυθίζουν σε όλο και μεγαλύτερους κινδύνους τα παιδιά και τις οικογένειές μας, αναβαθμίζοντας την εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς τους στην Ουκρανία και αλλού.
Οι αγώνες των εργατριών που σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της τους προηγούμενους αιώνες , φωτίζουν και σήμερα τη μόνη ρεαλιστική διέξοδο για τις γυναίκες του μόχθου που είναι ο δρόμος του αγώνα και της διεκδίκησης για τη ζωή και το μέλλον που αξίζει σε μας και τα παιδιά μας.
Καλούμε τις γυναίκες του μόχθου να μετατρέψουμε το θυμό και την αγανάκτησή μας σε συλλογική δράση και αγώνα για να διεκδικήσουμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για εμάς και τα παιδιά μας, ενάντια στην κοινωνία της εκμετάλλευσης και καταπίεσης
Η αλληλεγγύη μας δίνει τη δύναμη και το θάρρος να αλλάξουμε τη ζωή μας μαχόμενες. ΤΙΜΑΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ 8 η ΜΑΡΤΗ
Με το βλέμμα μας στραμμένο στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έγινε στα Τέμπη ενώνουμε τις φωνές μας με τα εργατικά σωματεία γιατί δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμα των παιδιών μας στη ζωή.
Δεν συμβιβαζόμαστε με τη βαρβαρότητα που θάβει τις ζωές των παιδιών μας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΡΙΤΗ 7μμ στη ΘΕΟΦΑΝΕΙΟ
ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ ΣΤΑ Π. ΚΤΕΛ 10:30μμ (πανελλαδική απεργία )


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites