Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Δήμου Πρέβεζας

Με θέμα τη θωράκιση της περιοχής από πυρκαγιές ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου συνεδρίασε με τη συμμετοχή των συναρμόδιων φορέων το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Πρέβεζας.
Στη συνεδρίαση που λόγω έκτακτης απουσίας του δημάρχου κ. Νίκου Γεωργάκου πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Γρηγόρη Κουμπή, συμμετείχαν ακόμη οι αντιδήμαρχοι κ. Γιάννης Δαρδαμάνης κ. Γιώργος Σαριάνογλου και κ. Νίκος Παγγές, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Φώτης Ζέρβας , πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, ο διοικητής των Π.Υ Ν. Πρέβεζας κ. Αθανάσιος Μικρούλης , ο διοικητής της Π.Υ Πρέβεζας κ. Γιώργος Γκούμας, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Πρέβεζας κ. Νίκος Παππάς, ο διευθυντής Δ/νσης Δασών Βασίλειος Κορμέντζας, εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης, της 131 Σμηναρχίας Μάχης του Ακτίου, του Λιμεναρχείου Πρέβεζας, η ΛΕΚ και άλλοι εμπλεκόμενοι με το θέμα φορείς.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους έγκαιρους καθαρισμούς οικοπέδων, κοινόχρηστων χώρων, δασικών και λοιπών εκτάσεων, τη συντήρηση των πυροσβεστικών κρουνών, τη διάνοιξη των αντιπυρικών ζωνών καθώς και την ετοιμότητα οχημάτων και προσωπικού του Δήμου προκειμένου να συνδράμει στο έργο των πυροσβεστικών υπηρεσιών.
Από πλευράς των αιρετών αλλά και των υπηρεσιών του Δήμου Πρέβεζας υπογραμμίστηκε ότι τα μέσα και το προσωπικό του βρίσκονται στη διάθεση των πυροσβεστικών υπηρεσιών, τα συνεργεία πραγματοποιούν εντατικούς καθαρισμούς σε δημοτικούς και δημόσιους χώρους ενώ έγκαιρα έχουν ειδοποιηθεί οι ιδιοκτήτες οικοπέδων για τις αναγκαίες ενέργειες.
Επίσης μέσω της Δημοτικής Ραδιοφωνίας θα υπάρχει σε όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου καμπάνια ενημέρωσης των δημοτών για τις απαγορεύσεις που ισχύουν αλλά και τον ημερήσιο χάρτη επικινδυνότητας της Πολιτικής Προστασίας έτσι ώστε σύσσωμη η τοπική κοινωνία να συμμετέχει στην προσπάθεια για ένα καλοκαίρι χωρίς πυρκαγιές.
Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Χαστούκι” της Αποκεντρωμένης στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Πρέβεζας και τον Δήμαρχο για την διαφύλαξη της ποιότητας του πόσιμου νερού

09/06/2023, 1:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει την Παρασκευή η διακομματική επιτροπή

08/06/2023, 11:34 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σοφοκλή Οιδίπους επί Κολωνώ : Τετάρτη 16 Αυγούστου στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης

08/06/2023, 11:29 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνελήφθη γυναίκα για κλοπή από σούπερ μάρκετ

08/06/2023, 2:40 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Tο Δανό Επίτροπο Carsten Rasmussen στην Αρχαία Νικόπολη υποδέχθηκε ο Στράτος Ιωάννου

08/06/2023, 11:24 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Λούρος τιμά τη μνήμη του Αγίου Βαρνάβα με διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις στις 10 και 11 Ιουνίου

07/06/2023, 11:00 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ξεκίνησε τη προεκλογική της παρέμβαση η  ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α  για τις νέες βουλευτικές εκλογές  στις 25 Ιούνη

07/06/2023, 10:44 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος το Σάββατο στην ΒΙ.ΠΕ Πρέβεζας

07/06/2023, 10:41 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites