Συνάντηση του Επιμελητηρίου Πρέβεζας με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα Ιωάννινα

Συνάντηση με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , την Τρίτη 28 Μαρτίου  2023,  στα Ιωάννινα , είχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Ιωάννης Μπούρης, η Υπεύθυνη Γυναικείας Επιχειρηματικότητα για τον Ν. Πρέβεζας κα Αγγελική Κωνσταντινίδη και η Ειδική Συνεργάτης του Επιμελητηρίου κα Ιππολύτη Μακρή,  για θέματα που άπτονται της πολιτικής συνοχής, καθώς και για συγχρηματοδοτούμενα έργα που δύνανται να υλοποιηθούν στην περιοχή μας.  

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ, Ιωάννης Μπούρης, αφού ευχαρίστησε την Περιφέρεια Ηπείρου για την μέχρι τώρα συνεργασία, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προγράμματα χρηματοδότησης της Περιφέρειας Ηπείρου κατά την περίοδο του Covid. Ανέφερε, ότι την προηγούμενη προγραμματική περίοδο το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενέταξε δύο  επιδοτούμενα προγράμματα σεμιναρίων κατάρτισης ανέργων με εκπαιδευτικό επίδομα καθώς και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Eπιμελητηρίου μέσω του ψηφιακού κέντρου το οποίο θα υποστηρίζει τις επιχειρήσεις μέλη με εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες. 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μπούρης, παρουσίασε τα αποτελέσματα της προηγούμενης περιόδου 2014-2020 και κατέθεσε από πλευράς Επιμελητηρίου προτάσεις για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027. 

Στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027 ο κ. Μπούρης εστίασε στην αναγκαιότητα προκήρυξης δράσεων υποστήριξης τουριστικών καταλυμάτων προκειμένου αναβάθμισης αυτών και του ποιοτικού  τουρισμού. Επίσης, ανέδειξε την αναγκαιότητα διασύνδεσης του τουριστικού προϊόντος με τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της ευρύτερης περιοχής στο πλαίσιο της αναγκαίας ισόρροπης ανάπτυξης. 

Επιπλέον, δεδομένου της νέας ψηφιακής εποχής εισηγήθηκε την αναγκαιότητα υποστήριξης των επιχειρήσεων πάνω σε ψηφιακές εφαρμογές με την παράλληλη υποστήριξη του εργατικού δυναμικού τους με επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης και πιστοποίησης εργαζομένων. 

Ακόμη, υπερθεμάτισε για την προκήρυξη δράσεων ενίσχυσης επιχειρηματικών ιδεών σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές δεδομένου της αναγκαίας συνοχής που απαιτείται με την προκήρυξη εξειδικευμένων συγχρηματοδοτούμενων  προγραμμάτων. 

Εστίασε επίσης στην δημιουργία εξειδικευμένου κέντρου μεταφοράς τεχνογνωσίας και διασύνδεσης της γνώσης με την επιχειρηματική κοινότητα, ενώ έμφαση απέδωσε και στα κίνητρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ανάπτυξη των ενεργειακών κοινοτήτων χωρίς την αλλοίωση του φυσικού κάλλους της Ηπείρου για την πολυπόθητη  ενεργειακή αναβάθμιση. 

Τέλος, ακολούθησε διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων και υπήρξε αμοιβαία δέσμευση για περαιτέρω συνεργασία.    


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites