Πρέβεζα : Πρόγραμμα ERASMUS + Job Shadowing – 4 εκπαιδευτικοί  από σχολείο της Πολωνίας επισκέφθηκαν το 2ο Γυμνάσιο και τον Δήμαρχο

Την Τετάρτη 08/03/2023 και ώρα 10.00 π.μ. υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος, το 2ο Γυμνάσιο Πρέβεζας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+. Μαζί με τον  κύριο Νίκο Γεωργάκο υποδέχτηκαν το σχολείο  ο κύριος Λεωνίδας Αργυρός (Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Θεμάτων  του Δήμου) , η κυρία Σέβη Κονταξή (Επιστημονική Συνεργάτης του Δημάρχου και Αναπληρωματική Εκπρόσωπος του Δήμου), και η κυρία Βίκυ Γάκη (Εκπαιδευτικός – Χημικός, Τακτική Εκπρόσωπος Δήμου Πρέβεζας στην Εθνική Ομάδα Εργασίας ‘’Europe Goes Local’’ ERASMUS+.

Στην αποστολή συμμετείχε ομάδα μαθητών του 2ου Γυμνασίου Πρέβεζας, ο Δ/ΝΤΗΣ κ. Ιωάννης Παππάς , εκπαιδευτικοί του σχολείου, καθώς επίσης οι 4 φιλοξενούμενες εκπαιδευτικοί  από το σχολείο Szkola Podstawowa nr 2 im. Marii Konopnickiej w Sycowie της Πολωνίας,  οι οποίες  επισκέφτηκαν το 2ο Γυμνάσιο Πρέβεζας για πρακτική εξάσκηση και ανταλλαγή καλών πρακτκών. Στόχος του προγράμματος είναι να γνωρίσουν οι εκπαιδευτικοί από σχολεία του εξωτερικού την καθημερινότητα του ελληνικού δημόσιου σχολείου. Να εμπνευστούν από τον τρόπο διδασκαλίας και την μεθοδολογία των συναδέλφων τους και να ενημερωθούν σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων στην Ελλάδα. Κάτι ανάλογο θα συμβεί, όταν επισκεφθεί το Ελληνικό Σχολείο τα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού. 

Ο κ. Δήμαρχος καλωσόρισε  την αποστολή και αντάλλαξε αναμνηστικά δώρα με τις φιλοξενούμενες καθηγήτριες. Στο 2ο Γυμνάσιο Πρέβεζας και στο σχολείο Szkola Podstawowa nr 2 im. Marii Konopnickiej w Sycowie της Πολωνίας προτάθηκε από τους εκπροσώπους του Δήμου περαιτέρω συνεργασία σε δράσεις που αφορούν τα προγράμματα ERASMUS+ και όσον αφορά την εκπόνηση μελλοντικών προγραμμάτων, αλλά και δράσεων σε τοπικό επίπεδο που αφορούν κυρίως έφηβους και νέους από 13 έως 30 ετών.

Ο Δ/ΤΗΣ  οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Πρέβεζας ευχαριστούν τον κύριο Νίκο Γεωργάκο για την εγκάρδια υποδοχή, η οποία έδωσε στη Δράση του σχολείου, την Αίγλη,  την Υποστήριξη και την Αναγνώριση που της αρμόζει.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites