Πρέβεζα : Πρόγραμμα ERASMUS + Job Shadowing – 4 εκπαιδευτικοί  από σχολείο της Πολωνίας επισκέφθηκαν το 2ο Γυμνάσιο και τον Δήμαρχο

Την Τετάρτη 08/03/2023 και ώρα 10.00 π.μ. υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος, το 2ο Γυμνάσιο Πρέβεζας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+. Μαζί με τον  κύριο Νίκο Γεωργάκο υποδέχτηκαν το σχολείο  ο κύριος Λεωνίδας Αργυρός (Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Θεμάτων  του Δήμου) , η κυρία Σέβη Κονταξή (Επιστημονική Συνεργάτης του Δημάρχου και Αναπληρωματική Εκπρόσωπος του Δήμου), και η κυρία Βίκυ Γάκη (Εκπαιδευτικός – Χημικός, Τακτική Εκπρόσωπος Δήμου Πρέβεζας στην Εθνική Ομάδα Εργασίας ‘’Europe Goes Local’’ ERASMUS+.

Στην αποστολή συμμετείχε ομάδα μαθητών του 2ου Γυμνασίου Πρέβεζας, ο Δ/ΝΤΗΣ κ. Ιωάννης Παππάς , εκπαιδευτικοί του σχολείου, καθώς επίσης οι 4 φιλοξενούμενες εκπαιδευτικοί  από το σχολείο Szkola Podstawowa nr 2 im. Marii Konopnickiej w Sycowie της Πολωνίας,  οι οποίες  επισκέφτηκαν το 2ο Γυμνάσιο Πρέβεζας για πρακτική εξάσκηση και ανταλλαγή καλών πρακτκών. Στόχος του προγράμματος είναι να γνωρίσουν οι εκπαιδευτικοί από σχολεία του εξωτερικού την καθημερινότητα του ελληνικού δημόσιου σχολείου. Να εμπνευστούν από τον τρόπο διδασκαλίας και την μεθοδολογία των συναδέλφων τους και να ενημερωθούν σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων στην Ελλάδα. Κάτι ανάλογο θα συμβεί, όταν επισκεφθεί το Ελληνικό Σχολείο τα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού. 

Ο κ. Δήμαρχος καλωσόρισε  την αποστολή και αντάλλαξε αναμνηστικά δώρα με τις φιλοξενούμενες καθηγήτριες. Στο 2ο Γυμνάσιο Πρέβεζας και στο σχολείο Szkola Podstawowa nr 2 im. Marii Konopnickiej w Sycowie της Πολωνίας προτάθηκε από τους εκπροσώπους του Δήμου περαιτέρω συνεργασία σε δράσεις που αφορούν τα προγράμματα ERASMUS+ και όσον αφορά την εκπόνηση μελλοντικών προγραμμάτων, αλλά και δράσεων σε τοπικό επίπεδο που αφορούν κυρίως έφηβους και νέους από 13 έως 30 ετών.

Ο Δ/ΤΗΣ  οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Πρέβεζας ευχαριστούν τον κύριο Νίκο Γεωργάκο για την εγκάρδια υποδοχή, η οποία έδωσε στη Δράση του σχολείου, την Αίγλη,  την Υποστήριξη και την Αναγνώριση που της αρμόζει.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Θέση εργασίας σε κατάστημα εστίασης στην Λυγιά

14/06/2024, 5:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Νέες θέσεις εργασίας στην επιχείρηση Konstas

14/06/2024, 4:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites