Πρέβεζα : Πρόγραμμα ERASMUS + Job Shadowing – 4 εκπαιδευτικοί  από σχολείο της Πολωνίας επισκέφθηκαν το 2ο Γυμνάσιο και τον Δήμαρχο

Την Τετάρτη 08/03/2023 και ώρα 10.00 π.μ. υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος, το 2ο Γυμνάσιο Πρέβεζας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+. Μαζί με τον  κύριο Νίκο Γεωργάκο υποδέχτηκαν το σχολείο  ο κύριος Λεωνίδας Αργυρός (Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Θεμάτων  του Δήμου) , η κυρία Σέβη Κονταξή (Επιστημονική Συνεργάτης του Δημάρχου και Αναπληρωματική Εκπρόσωπος του Δήμου), και η κυρία Βίκυ Γάκη (Εκπαιδευτικός – Χημικός, Τακτική Εκπρόσωπος Δήμου Πρέβεζας στην Εθνική Ομάδα Εργασίας ‘’Europe Goes Local’’ ERASMUS+.

Στην αποστολή συμμετείχε ομάδα μαθητών του 2ου Γυμνασίου Πρέβεζας, ο Δ/ΝΤΗΣ κ. Ιωάννης Παππάς , εκπαιδευτικοί του σχολείου, καθώς επίσης οι 4 φιλοξενούμενες εκπαιδευτικοί  από το σχολείο Szkola Podstawowa nr 2 im. Marii Konopnickiej w Sycowie της Πολωνίας,  οι οποίες  επισκέφτηκαν το 2ο Γυμνάσιο Πρέβεζας για πρακτική εξάσκηση και ανταλλαγή καλών πρακτκών. Στόχος του προγράμματος είναι να γνωρίσουν οι εκπαιδευτικοί από σχολεία του εξωτερικού την καθημερινότητα του ελληνικού δημόσιου σχολείου. Να εμπνευστούν από τον τρόπο διδασκαλίας και την μεθοδολογία των συναδέλφων τους και να ενημερωθούν σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων στην Ελλάδα. Κάτι ανάλογο θα συμβεί, όταν επισκεφθεί το Ελληνικό Σχολείο τα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού. 

Ο κ. Δήμαρχος καλωσόρισε  την αποστολή και αντάλλαξε αναμνηστικά δώρα με τις φιλοξενούμενες καθηγήτριες. Στο 2ο Γυμνάσιο Πρέβεζας και στο σχολείο Szkola Podstawowa nr 2 im. Marii Konopnickiej w Sycowie της Πολωνίας προτάθηκε από τους εκπροσώπους του Δήμου περαιτέρω συνεργασία σε δράσεις που αφορούν τα προγράμματα ERASMUS+ και όσον αφορά την εκπόνηση μελλοντικών προγραμμάτων, αλλά και δράσεων σε τοπικό επίπεδο που αφορούν κυρίως έφηβους και νέους από 13 έως 30 ετών.

Ο Δ/ΤΗΣ  οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Πρέβεζας ευχαριστούν τον κύριο Νίκο Γεωργάκο για την εγκάρδια υποδοχή, η οποία έδωσε στη Δράση του σχολείου, την Αίγλη,  την Υποστήριξη και την Αναγνώριση που της αρμόζει.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Επικίνδυνη αποστολή για τους πυροσβέστες στην Νέα Σαμψούντα

30/03/2023, 10:46 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τυχερός στην Πρέβεζα κέρδισε 1.000.000 ευρώ στο ΣΚΡΑΤΣ

30/03/2023, 8:09 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στην Πρέβεζα σήμερα η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου

30/03/2023, 7:56 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κτίριο για τη λειτουργία της ΤΟΜΥ Πρέβεζας αναζητά η 6η ΥΠΕ

30/03/2023, 7:42 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνάντηση εργασίας του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πρέβεζας με φορείς του Τουρισμού

30/03/2023, 7:39 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στις 3 Μαΐου η συζήτηση της αίτησης των Δήμων Β. Τζουμέρκων και Πρέβεζας για την ερμηνεία της διαθήκης του Χριστόφορου Ρίζου

30/03/2023, 6:57 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites