Πρέβεζα : Η Δημοτική Αρχή και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ οφείλουν να λάβουν σοβαρά υπόψη τις αναφορές της υπηρεσίας

Υπό την σκιά των πολύ σοβαρών αναφορών της υπηρεσίας της Δ.Ε.Υ.Α Πρέβεζας συνεδρίασε χθες το απόγευμα το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, παρών στο Διοικητικό Συμβούλιο ήταν και ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος. Δυστυχώς όπως αναδείχθηκε από την έκβαση της συνεδρίασης, η Δημοτική Αρχή έκλεισε τα αφτιά της στις αναφορές και επιδόθηκε σε μία επικοινωνιακή διαχείριση της υπάρχουσας κατάστασης. Μάλιστα η διαχείριση αυτή φαίνεται να είναι δείγμα πανικού, αφού με διαρροές , προσπαθεί να υποβαθμίσει την κατάσταση που περιγράφει απολύτως τεκμηριωμένα η υπηρεσία, η οποία αναφέρεται σε κινδύνους για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Διαρρέεται επίσης από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, ότι υπεύθυνη για τις προσλήψεις είναι η υπηρεσία η οποία σύμφωνα με τους ίδιους αρνείται να προσλάβει προσωπικό με μπλοκάκι. Αυτό φυσικά δεν ισχύει καθώς η υπηρεσία με εισήγηση της αναφέρει ξανά τεκμηριωμένα, ότι στον εγκεκριμένο προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΠ για το έτος 2023 δεν υπάρχουν αντίστοιχες εγγραφές για τις ειδικότητες που ζητά η Δημοτική Αρχή σε σχετικό της έγγραφο και άρα δε γίνεται να αποφασιστεί κάποια από τις «προσλήψεις» αυτές χωρίς να προηγηθεί συνεδρίαση λήψης απόφασης για αναμόρφωση του Προϋπολογισμού της ΔΕΥΑΠ, να εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και να προχωρήσουν διαδικασίες διάθεσης πίστωσης και έγκρισης τεχνικών εκθέσεων.
Επιπρόσθετα, η υπηρεσία της ΔΕΥΑΠ υπενθυμίζει στο σχετικό της έγγραφο ότι έχει κάνει αναφορές για την υποστελέχωση και τα προβλήματα της Τεχνικής Υπηρεσίας και έχει καταθέσει προτάσεις, ενώ προτείνει οι όποιες αποφάσεις ληφθούν, να είναι προς την κατεύθυνση για «πρόσληψη» ατόμων αξιοποιήσιμων σε πρακτικές ανάγκες της υπηρεσίας.

Τα όσα αναφέρει η υπηρεσία στα έγγραφα της είναι πολύ σοβαρά καθώς τίθεται ζήτημα δημόσιας υγεία των πολιτών του Δήμου. Η Δημοτική Αρχή και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ οφείλουν να τα λάβουν σοβαρά υπόψη και να πάρουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες.

 

 

 

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Χαστούκι” της Αποκεντρωμένης στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Πρέβεζας και τον Δήμαρχο για την διαφύλαξη της ποιότητας του πόσιμου νερού

09/06/2023, 1:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει την Παρασκευή η διακομματική επιτροπή

08/06/2023, 11:34 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σοφοκλή Οιδίπους επί Κολωνώ : Τετάρτη 16 Αυγούστου στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης

08/06/2023, 11:29 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνελήφθη γυναίκα για κλοπή από σούπερ μάρκετ

08/06/2023, 2:40 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Tο Δανό Επίτροπο Carsten Rasmussen στην Αρχαία Νικόπολη υποδέχθηκε ο Στράτος Ιωάννου

08/06/2023, 11:24 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Λούρος τιμά τη μνήμη του Αγίου Βαρνάβα με διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις στις 10 και 11 Ιουνίου

07/06/2023, 11:00 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ξεκίνησε τη προεκλογική της παρέμβαση η  ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α  για τις νέες βουλευτικές εκλογές  στις 25 Ιούνη

07/06/2023, 10:44 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος το Σάββατο στην ΒΙ.ΠΕ Πρέβεζας

07/06/2023, 10:41 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites