Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΕΦΚΑ Ηπείρου και Λευκάδας αντιδρά και καταδικάζει το νομοσχέδιο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΦΚΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Ιωάννινα 05/03/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμμετέχουμε στην πραγματοποίηση της απεργιακής κινητοποίησης στις 07 Μαρτίου 2023 που ομόφωνα έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων  ΕΦΚΑ (ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ).

Ο Σύλλογος αντιδρά και καταδικάζει το νομοσχέδιο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ  (Ν. 4892/2022) γιατί είναι κοινωνικά επικίνδυνο και απροκάλυπτα:

 ΚΟΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΡΧΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΣΕΠ.  

Σκοπός του η τοποθέτηση των ιδιωτών ακριβοπληρωμένων στελεχών στις διευθυντικές θέσεις των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, με μηνιαίες αμοιβές που φτάνουν τα 8.000 ευρώ, αρκεί να έχουν ένα πτυχίο και …LOWER! Τα υπόλοιπα θα κανονιστούν με την συνέντευξη στη στημένη τριμελή κομματική επιτροπή

Ο Σύλλογος αντιδρά και καταδικάζει την γενικευμένη λεηλασία και λαφυραγώγηση του ΕΦΚΑ, με το ξεπούλημα της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του. 

Την  κατασπατάληση πόρων, με τις απευθείας αναθέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε μια σειρά αντιπαραγωγικών υπηρεσιών, ηλεκτρονικών εφαρμογών, που δεν λύνουν κανένα πρόβλημα στον Οργανισμό. Αντίθετα αυξάνουν το συνολικό κόστος συναλλαγής και την γραφειοκρατία. Όπως  η χρυσοπληρωμένη τηλεφωνική υπηρεσία του 1555 με τους 1300 υπαλλήλους, που απλά παραπέμπει στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ. 

Ο τρόπος επιβολής των επιδιώξεων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας είναι ο ίδιος, οργανωμένη παραπληροφόρηση και ανήθικη κατασυκοφάντηση των εργαζομένων. Εκτός τόπου και χρόνου, αρνούμενη συνεχώς κάθε διάλογο με τους εργαζομένους, πανηγυρίζει για τις επιτυχίες της στην προώθηση των μεγάλων ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων και την διάλυση του κοινωνικού κράτους. 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΕΦΚΑ Ηπείρου και Λευκάδας νιώθοντας βαρύ το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης, ώστε να μην έχει η Κοινωνική Ασφάλιση και οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ  την ίδια τύχη με τα αποτυχημένα ιδιωτικοποιημένα μοντέλα διοίκησης των Οργανισμών, ΔΕΗ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κα, τα αποτελέσματα των οποίων κλυδωνίζουν την κοινωνία μας: 

καλεί:

  • Όλα τα μέλη του να δηλώσουν μαζική συμμετοχή για την κεντρική συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας. 
  • Όλες τις ομάδες των ενδιαφερομένων, τους ενεργούς πολίτες και τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας.

 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε. ΕΦΚΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΛΕΥΚΑΔΑΣ


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Δείτε τις περιοχές που θα γίνουν προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος αύριο Τρίτη

20/03/2023, 5:36 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Περιοδεύων Ισπανόφωνος Κινηματογράφος» στην Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας με την ταινία “Η σκοτεινή πλευρά της καρδιάς/ Εl lado oscuro del corazon”

20/03/2023, 5:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συλλυπητήρια επιστολή για τον θάνατο του Δημητρίου Συγκούνα

20/03/2023, 5:19 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Διάθεση Δωρεάν Ψηφιακής Υπογραφής σε κεφαλαιουχικές επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

20/03/2023, 5:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στο Δημοτικό Σχολείο Παντοκράτορα τοποθετήθηκε απινιδωτής

20/03/2023, 4:59 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Βράβευση του Δήμου Πάργας στην Verde Tec για την πρόοδο του στην διαχείριση απορριμμάτων

20/03/2023, 3:25 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites