Καταγγελία κόλαφος γιατρών προς στην 6η ΥΠΕ για την ασφάλεια λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Θεσπρωτικού

Καταγγελία κόλαφο για τον συντονιστή της επιστημονικής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Θεσπρωτικού, κατέθεσαν στην 6η ΥΠΕ και τον Ιατρικό Σύλλογο Πρέβεζας, γιατροί που εργάζονται σε αυτό.

Σύμφωνα με την καταγγελία ο συντονιστής και υπεύθυνος για την κατάρτιση και έγκριση του μηνιαίου προγράμματος εφημερίας, για προσωπικούς του λόγους, φροντίζει, ώστε να καταρτίζει το πρόγραμμα εφημέρευσης, κατά τρόπο που να εξυπηρετείτε μόνο ο ίδιος και να ανταποκρίνεται στις δικές του ανάγκες.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν οι γιατροί, φροντίζει πάντα στην δική του εφημερία να εφημερεύουν ταυτόχρονα άλλοι δύο γιατροί, δηλαδή συνολικά τρεις. Αυτό συνεπάγεται ότι στις άλλες εφημερίες στις οποίες δεν εφημερεύει ο ίδιος, να υπάρχει μόνο ένας γιατρός. Η τακτική του αυτή, σύμφωνα με την καταγγελία, επιβαρύνει τους υπόλοιπους γιατρούς, οι οποίοι προκειμένου να λειτουργήσει με ασφάλεια το Κέντρο Υγείας,  πραγματοποιούν περισσότερες από τις προβλεπόμενες εφημερίες. Πλέον αυτής της αυθαίρετης και επικίνδυνης τακτικής οργάνωσης των εφημεριών, δεν είναι λίγες οι φορές που ο ίδιος ο συντονιστής προκλητικά κατά τις ημέρες της εφημερίας του είναι αδικαιολογήτως απών, όπως αναφέρουν στην καταγγελία τους οι γιατροί και επιβεβαιώνει η πλειοψηφία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας Θεσπρωτικού, αλλά και δημοσιογράφος του mypreveza.gr που ήταν παρών στο συγκεκριμένο περιστατικό που καταγγέλλεται.

Οι γιατροί του Κ.Υ που υπογράφουν την καταγγελία, έχουν κατ’ επανάληψη διαμαρτυρηθεί προφορικά, για αυτή την συμπεριφορά για τα προβλήματα που δημιουργούνται στην λειτουργία του, αλλά η κατάσταση δεν άλλαξε.

“Προτάσσοντας το υπηρεσιακό μας καθήκον, παρότι ήταν προφανώς πολύ εύκολη η προσφυγή μας στην δικαιοσύνη, όλα αυτά τα χρόνια επιλέξαμε να επιδιώξουμε κάθε δυνατή ελπίδα επίτευξης μίας λύσης. Ως ύστατη λοιπόν προσπάθεια, επειδή η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και πλέον έχει καταστεί επικίνδυνη και για να προλάβουμε τα χειρότερα, παρακαλούμε όπως λάβετε θέση εγγράφως. Ζητούμε να επέμβετε άμεσα και να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας μπροστά σε αυτή την τραγική κατάσταση, προκειμένου στην συνέχεια να προβούμε στις αναγκαίες λύσεις για να διασφαλίσουμε την εργασιακή μας κατάσταση και το σημαντικότερο την ασφάλεια του Κ.Υ” τονίζουν, κλείνοντας την καταγγελία τους οι καταγγέλλοντες γιατροί του Κέντρου Υγείας Θεσπρωτικού.

Δυστυχώς, η χώρα μας βίωσε με τον χειρότερο τρόπο μέσα από μία τραγωδία που καταλήγει η αδιαφορία των αρμόδιων αρχών σε καταγγελίες εργαζομένων διαχρονικά, και τις τραγικές συνέπειες που έχει στην ασφάλεια των πολιτών. Πρόσφατο παράδειγμα η αδιαφορία του αρμόδιου Υπουργείου Μεταφορών στις καταγγελίες των μηχανοδηγών του ΟΣΕ, που οδήγησε στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια 57 συνανθρώπων μας. Ας μην ακολουθήσει και η 6η ΥΠΕ τον ίδιο δρόμο της τοποθέτησης των προβλημάτων “κάτω από το χαλί”, διότι μετά και την έγγραφη καταγγελία των γιατρών, είναι εκείνη αποκλειστική υπεύθυνη για ασφάλεια των ασθενών που επισκέπτονται το Κέντρο Υγείας.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites