Απέχει αύριο ο Δικηγορικός Σύλλογος Πρέβεζας

Το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών βύθισε την ελληνική κοινωνία στη θλίψη και στο πένθος. Πρόκειται για ζήτημα εθνικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, που μας αφορά όλους. Κανείς δεν δικαιούται να μένει αμέτοχος μπροστά σε αυτή την τραγωδία. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πρέβεζας συντασσόμενο με την από 5-3-2023 απόφαση της Ολομέλειας και την από 13-3-2023 απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, σε έκτακτη συνεδρίασή του την  15-3-2023 αποφάσισε την ΑΠΟΧΗ των μελών του από την άσκηση των καθηκόντων τους την 16-3-2023, ημέρα γενικής απεργίας.

“Το οφείλουμε στα θύματα του δυστυχήματος και στις οικογένειές τους αλλά και στην κοινωνία μας, που δεν μπορεί να ξαναβιώσει μία νέα τραγωδία.

Απαιτούμε:

  • Την ταχεία και πλήρη διερεύνηση των πραγματικών αιτίων του δυστυχήματος και την απόδοση των ευθυνών, όπου ανήκουν, ως ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας προς τα θύματα. Να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που θέτει επιτακτικά η κοινωνία και σχετίζονται με την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου και των συγκοινωνιών εν γένει.
  • Την εξασφάλιση της υποστήριξης και μέριμνας της Πολιτείας για τα θύματα της τραγωδίας.
  • Την άμεση λήψη μέτρων για την ασφάλεια όλων των συγκοινωνιών, για να σταματήσει η διαρκής έκθεση εργαζομένων και επιβατών σε κίνδυνο. Να δημιουργηθεί ένα σύστημα σύγχρονων δημόσιων συγκοινωνιών στην διάθεση των πολιτών. Καμία έκπτωση σε ζητήματα ασφάλειας των συγκοινωνιών στο όνομα του κόστους ή της περιστολής δαπανών.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώνουν την Πέμπτη 16-3-2023 η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Ν. Πρέβεζας και τα σωματεία εργαζομένων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα” αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Δικηγορικός Σύλλογος Πρέβεζας.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πρέβεζας στηρίζει την από 13-3-2023 απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων για τη δήλωση παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας στην εκκρεμή ποινική διαδικασία.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Το Κάστρο Ρωγών “ανέδειξε” την Ιστορία του…!

26/03/2023, 6:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου στην Πρέβεζα.

25/03/2023, 9:32 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Λιμεναρχείο Πρέβεζας : Πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκποίηση κατασχεμένων αλιευτικών εργαλείων

24/03/2023, 10:15 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Κυκλοφορούσε με γκλοπ και χημικά στο αυτοκίνητο του

24/03/2023, 10:03 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης εν όψει της μαθητικής παρέλασης

24/03/2023, 9:54 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η Επιχείρηση Konstas αναζητά προσωπικό

24/03/2023, 9:40 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites