Σύσκεψη για θέματα σχολικής στέγης στο Δημαρχείο Πρέβεζας

Η ιεράρχηση αναγκών και προτεραιοτήτων του τομέα σχολικής στέγης στο Δήμο Πρέβεζας και η δυνατότητα ένταξης προτάσεων στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  στο γραφείου του δημάρχου κ. Νίκου Γεωργάκου με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ.Στράτου Ιωάννου, της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Ηπείρου κ.Μαρίνας Μπέση, της προϊσταμένης Β\θμιας Εκπαίδευσης κ.Φανής Μπισκανάκη , του προϊστάμενου Α/θμιας κ. Ηλία Μιχάλη ,του προέδρου της Τ.Κ Ν.Σαμψούντας κ.Βασίλη Φουντούκογλου της διευθύντριας του Ε.Ε.Ε.Κ Ν.Σαμψούντας κ.Πόπη Λιάσκου και της διευθύντριας Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ.Ντίνας Μωραΐτη. 

Ο κ.Γεωργάκος αναφέρθηκε στις ενέργειες, στα έργα που υλοποιήθηκαν και στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος για την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών με επίκεντρο την ανέγερση κτιρίου για την στέγαση του Μουσικού Σχολείου, καθώς και στην ανάγκη ενίσχυσης της Ειδικής Εκπαίδευσης, με ζητούμενο την κατασκευή σύγχρονων εγκαταστάσεων για την λειτουργία του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ν.Σαμψούντας.

Όπως επισημάνθηκε το Εργαστήρι λειτουργεί στο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου και παρά τις κοστοβόρες παρεμβάσεις για την βελτίωσή του , δεν μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες διδασκαλίας ενώ γνωστοποιήθηκε ότι στη Ν. Σαμψούντα υπάρχει δημοτικός χώρος 7 περίπου στρεμμάτων που έχει παραχωρηθεί από την Τ.Κ για την ανέγερση νέου Εργαστηρίου. 

Μεταξύ άλλων από τους κ.κ Γεωργάκο και Ιωάννου τέθηκαν η ανάγκη ενίσχυσης της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού , η ενδυνάμωση και η προβολή του Πανεπιστημιακού Τμήματος της Πρέβεζας καθώς και η δημιουργία νέου τμήματος, ενώ υπογραμμίστηκε ότι πρέπει να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι δυνατότητες χρηματοδότησης νέων σχολικών μονάδων μέσω του ΕΣΠΑ 2021-2027 . 

Ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος ανέφερε: 

«Η διαρκής αναβάθμιση των σχολικών υποδομών του Δήμου μας αποτελεί βασική μας μέριμνα και προτεραιότητα με ιδίους πόρους, σε συνέργειες με την Περιφέρεια Ηπείρου όπως στην περίπτωση του Δημοτικού στην Τοπική Κοινότητα Καναλίου αλλά και την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων. 

 

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην αναβάθμιση των δομών Ειδικής Εκπαίδευσης στο πλαίσιο της συμπεριληπτικής κοινωνίας έτσι ώστε αυτή η ευαίσθητη ομάδα των συμπολιτών μας να έχει ίσες ευκαιρίες στον τομέα της κατάρτισης.» 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Θέση εργασίας σε κατάστημα εστίασης στην Λυγιά

14/06/2024, 5:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Νέες θέσεις εργασίας στην επιχείρηση Konstas

14/06/2024, 4:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites