Πρέβεζα : Καμία δέσμευση Πλακιωτάκη για ίδρυση και λειτουργία νέας Σχολής στην ΑΕΝ

Καμία απολύτως δέσμευση δεν προκύπτει από πλευράς του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη για ίδρυση και λειτουργία νέας Σχολής στην ΑΕΝ.

Σε απάντηση του ο Υπουργός σε σχετικής ερώτηση που κατέθετε ο Βουλευτήε της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρει:

Επί των διαλαμβανομένων στην εν θέματι Ερώτηση που αφορούν στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Ηπείρου, γνωρίζεται ότι για την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών ωρίμανσης του έργου είναι απαραίτητη η πλήρης αρχιτεκτονική αποτύπωση των κτιρίων της ΑΕΝ, η οποία υλοποιείται από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΝΑΝΠ) και
πρόκειται να ολοκληρωθεί έως τον Μάρτιο τ.ε. Επισημαίνεται ότι παράλληλα με την ενεργειακή αναβάθμιση θα δρομολογηθεί και η υλοποίηση των απαιτούμενων εργασιών επισκευής – συντήρησης των κτιρίων της ΑΕΝ, οι οποίες έχουν καταγραφεί κατόπιν αυτοψιών από την αρμόδια Διεύθυνση του ΥΝΑΝΠ. Για την υλοποίηση του συνόλου των ανωτέρω επεμβάσεων (επισκευή – συντήρηση – ενεργειακή αναβάθμιση) θα προωθηθεί η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του ΥΝΑΝΠ και της Περιφέρειας Ηπείρου.
Τέλος, συγκρατείται ότι για την ίδρυση και λειτουργία νέας Σχολής στην ΑΕΝ Ηπείρου απαιτείται ολοκληρωμένη αξιολόγηση όλων των σχετικών παραμέτρων, μέσω της οποίας θα αναδειχθεί η σκοπιμότητα και θα διασφαλιστεί η βιωσιμότητα λειτουργίας της Σχολής”.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Επικίνδυνη αποστολή για τους πυροσβέστες στην Νέα Σαμψούντα

30/03/2023, 10:46 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τυχερός στην Πρέβεζα κέρδισε 1.000.000 ευρώ στο ΣΚΡΑΤΣ

30/03/2023, 8:09 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στην Πρέβεζα σήμερα η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου

30/03/2023, 7:56 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κτίριο για τη λειτουργία της ΤΟΜΥ Πρέβεζας αναζητά η 6η ΥΠΕ

30/03/2023, 7:42 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνάντηση εργασίας του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πρέβεζας με φορείς του Τουρισμού

30/03/2023, 7:39 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στις 3 Μαΐου η συζήτηση της αίτησης των Δήμων Β. Τζουμέρκων και Πρέβεζας για την ερμηνεία της διαθήκης του Χριστόφορου Ρίζου

30/03/2023, 6:57 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites