Ο Νομός Πρέβεζας μια γροθιά για το Νοσοκομείο του

Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και από τους τρεις δήμους πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα την Τρίτη το απόγευμα το συλλαλητήριο για τις τεράστιες ελλείψεις που παρουσιάζουν οι δομές υγείας στο νομό.
Στο κάλεσμα του συλλόγου εργαζομένων ανταποκρίθηκαν κάτοικοι, δεκάδες φορείς, εκπρόσωποι συλλόγων δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλου, εργαζόμενοι στην υγεία και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας χαρακτηρίστηκε ως ιδιαίτερα δυναμική για τα δεδομένα της Πρέβεζας.
Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα οι συγκεντρωμένοι , ζήτησαν να δοθεί άμεσα λύση στην υποστελέχωση των δομών υγείας.
Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο Κώστας Κύρλας υπογράμμισε ότι η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο είναι εκρηκτική και σχεδόν σε όλα τα τμήματα υπάρχει ανεπαρκής στελέχωση που επηρεάζει την ασφαλή εφημέρευση με ότι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνία της Πρέβεζας. “Είναι τόσο δικαίωμα μας όσο και ευθύνη μας να κρατήσουμε το νοσοκομείο και τις δομές υγείας ζωντανές” είπε ο κ. Κύρλας και έκανε λόγο για την ανάγκη ενός ισχυρού κινήματος που θα παλεύει για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας.
Ανέφερε ότι συγκεκριμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας δεν είναι το τέλος των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι αλλά ένας σταθμός μιας προσπάθειας για ένα σύστημα υγείας που θα καλύπτει με σύγχρονες παροχές όλο το λαό χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Στις διεκδικήσεις της κινητοποίησης συμπεριλαμβάνονται οι μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η αύξηση της χρηματοδότησης στα επίπεδα προ κρίσης, η μονιμοποίηση των συμβασιούχων, η ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα αφού επίσης η αναβάθμιση του νοσοκομείου κτιριακά και σε εξοπλισμό καθώς και η ανέγερση νέου αποκλειστικά δημόσιου Νοσοκομείου Μετά την ομιλία ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.
Πηγή : Καθημερινή Εφημερίδα “Το Βήμα της Πρέβεζας”

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Μενδώνη επιμένει για έργα στην Νικόπολη – Ευρεία συσκεψη στο Υπουργείο Πολιτισμού

05/12/2023, 3:04 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Στην Πρέβεζα αν δεν έχεις λεφτά να πας σε γιατρό, πεθαίνεις”

05/12/2023, 8:36 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Σφάξε με, αγά μου, ν’ αγιάσω”

28/11/2023, 8:37 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έρχεται Πρέβεζα για το Νοσοκομείο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος;

28/11/2023, 4:14 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλ. Καχριμάνης : “Είναι σαν μας θεωρούν Αλβανία εδώ…”

23/11/2023, 8:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Πρέβεζας για το τραγικό δυστύχημα στο Βαθύ

23/11/2023, 8:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα» μοίρασε παραδοσιακά πολυσπόρια

23/11/2023, 8:43 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεχίζεται η Διάθεση Δωρεάν Ψηφιακής Υπογραφής σε κεφαλαιουχικές επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

23/11/2023, 8:33 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites