Μονάδα κομποστοποίησης στην Π.Ε Πρέβεζας θα κατασκευάσει ο ΦοΔΣΑ Ηπείρου

Ο ΦοΔΣΑ Ηπείρου ανακοινώνει την έγκριση χρηματοδότησης της πράξης «Μονάδες κομποστοποίησης προδιαλεγμένων και πράσινων αποβλήτων ΠΕ Θεσπρωτίας και ΠΕ Πρέβεζας Περ. Ηπείρου» με κωδικό ΟΠΣ 5131498 στο Επιχ. Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» του Υπ. Ανάπτυξης & Επενδύσεων συνολικού προϋπολογισμού 6,6 εκατ. Ευρώ.
Ειδικότερα η υλοποίηση της πράξης από τον ΦοΔΣΑ Ηπείρου περιλαμβάνει την κατασκευή δύο νέων εγκαταστάσεων για τη διαχείριση – κομποστοποίηση προδιαλεγμένων δημοτικών και πράσινων αποβλήτων.
Η μονάδα της ΠΕ Πρέβεζας (εξυπηρετεί τους Δήμους της ΠΕ Πρέβεζας) είναι προϋπολογισμού 3,5 εκατ. Ευρώ ενώ η μονάδα της ΠΕ Θεσπρωτίας (εξυπηρετεί τους Δήμους της ΠΕ Θεσπρωτίας) είναι αντίστοιχου προϋπολογισμού 2,9 εκατ. Ευρώ.
Με την ολοκλήρωση των δύο νέων μονάδων κομποστοποίησης, που αποτελούν αναγκαίες περιβαλλοντικές υποδομές διαχείρισης αποβλήτων, συμπληρώνεται το δίκτυο των υποδομών που περιγράφονται στον ισχύοντα Περιφερειακό Σχεδιασμό Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ Ηπείρου).
Αναλυτικότερα, η λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ Ηπείρου), η λειτουργία των τριών ΧΥΤ της Ηπείρου, η ολοκλήρωση των τριών μονάδων κομποστοποίησης και τέλος η ολοκλήρωση των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ Ηπείρου) αποτελούν ένα ολοκληρωμένο δίκτυο σύγχρονων υποδομών που καθιστούν την περιοχή μας ένα παράδειγμα αποτελεσματικής και σύγχρονης διαχείρισης απορριμμάτων. Το μόνο που απαιτείται πλέον, είναι η ενιαία και ολοκληρωμένη ορθολογική διαχείρισή αυτών ώστε να επιτελέσουν το σκοπό τους προς όφελος του περιβάλλοντος και των πολιτών της Ηπείρου.
Ο ΦοΔΣΑ Ηπείρου, ως ο εκ του νόμου καθ΄ύλην αρμόδιος φορέας υλοποίησης του ΠΕΣΔΑ Ηπείρου δεν μπορεί παρά να είναι στο πλευρό και τη διάθεση των Δήμων – μελών του, ώστε αφενός να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη από τη λειτουργία όλων των υποδομών και αφετέρου να αναπτυχθούν περαιτέρω δράσεις που θα οδηγήσουν στην αύξηση της ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής απορριμμάτων σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις.

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Το Κάστρο Ρωγών “ανέδειξε” την Ιστορία του…!

26/03/2023, 6:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου στην Πρέβεζα.

25/03/2023, 9:32 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Λιμεναρχείο Πρέβεζας : Πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκποίηση κατασχεμένων αλιευτικών εργαλείων

24/03/2023, 10:15 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Κυκλοφορούσε με γκλοπ και χημικά στο αυτοκίνητο του

24/03/2023, 10:03 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης εν όψει της μαθητικής παρέλασης

24/03/2023, 9:54 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η Επιχείρηση Konstas αναζητά προσωπικό

24/03/2023, 9:40 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites