Μονάδα κομποστοποίησης στην Π.Ε Πρέβεζας θα κατασκευάσει ο ΦοΔΣΑ Ηπείρου

Ο ΦοΔΣΑ Ηπείρου ανακοινώνει την έγκριση χρηματοδότησης της πράξης «Μονάδες κομποστοποίησης προδιαλεγμένων και πράσινων αποβλήτων ΠΕ Θεσπρωτίας και ΠΕ Πρέβεζας Περ. Ηπείρου» με κωδικό ΟΠΣ 5131498 στο Επιχ. Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» του Υπ. Ανάπτυξης & Επενδύσεων συνολικού προϋπολογισμού 6,6 εκατ. Ευρώ.
Ειδικότερα η υλοποίηση της πράξης από τον ΦοΔΣΑ Ηπείρου περιλαμβάνει την κατασκευή δύο νέων εγκαταστάσεων για τη διαχείριση – κομποστοποίηση προδιαλεγμένων δημοτικών και πράσινων αποβλήτων.
Η μονάδα της ΠΕ Πρέβεζας (εξυπηρετεί τους Δήμους της ΠΕ Πρέβεζας) είναι προϋπολογισμού 3,5 εκατ. Ευρώ ενώ η μονάδα της ΠΕ Θεσπρωτίας (εξυπηρετεί τους Δήμους της ΠΕ Θεσπρωτίας) είναι αντίστοιχου προϋπολογισμού 2,9 εκατ. Ευρώ.
Με την ολοκλήρωση των δύο νέων μονάδων κομποστοποίησης, που αποτελούν αναγκαίες περιβαλλοντικές υποδομές διαχείρισης αποβλήτων, συμπληρώνεται το δίκτυο των υποδομών που περιγράφονται στον ισχύοντα Περιφερειακό Σχεδιασμό Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ Ηπείρου).
Αναλυτικότερα, η λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ Ηπείρου), η λειτουργία των τριών ΧΥΤ της Ηπείρου, η ολοκλήρωση των τριών μονάδων κομποστοποίησης και τέλος η ολοκλήρωση των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ Ηπείρου) αποτελούν ένα ολοκληρωμένο δίκτυο σύγχρονων υποδομών που καθιστούν την περιοχή μας ένα παράδειγμα αποτελεσματικής και σύγχρονης διαχείρισης απορριμμάτων. Το μόνο που απαιτείται πλέον, είναι η ενιαία και ολοκληρωμένη ορθολογική διαχείρισή αυτών ώστε να επιτελέσουν το σκοπό τους προς όφελος του περιβάλλοντος και των πολιτών της Ηπείρου.
Ο ΦοΔΣΑ Ηπείρου, ως ο εκ του νόμου καθ΄ύλην αρμόδιος φορέας υλοποίησης του ΠΕΣΔΑ Ηπείρου δεν μπορεί παρά να είναι στο πλευρό και τη διάθεση των Δήμων – μελών του, ώστε αφενός να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη από τη λειτουργία όλων των υποδομών και αφετέρου να αναπτυχθούν περαιτέρω δράσεις που θα οδηγήσουν στην αύξηση της ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής απορριμμάτων σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις.

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites