Συνάντηση ενημέρωσης στο Δήμο Πρέβεζας για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος  2021-2027»

Τις βασικές αρχές του  Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος  2021-2027» του νέου ΕΣΠΑ,  παρουσίασαν  στο Δήμο Πρέβεζας τα στελέχη της αρμόδιας Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Ηπείρου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος κ. Νίκος Γεωργάκος,  η επιστημονική συνεργάτιδα  του Δήμου κα Σέβη Κονταξή και  υπηρεσιακοί παράγοντες  οι οποίοι ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις δυνατότητες που δίνει το πρόγραμμα  αναφορικά με τη χρηματοδότηση ενός μεγάλου φάσματος παρεμβάσεων   για τους Δήμους της Ηπείρου.

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2021-2027  “κινείται” σε πολλούς τομείς όπως η ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων,  η αντιμετώπιση  πλημμυρικών φαινομένων, κατολισθήσεων , διαβρώσεων  κλπ, ο  εκσυγχρονισμός των  δικτύων ύδρευσης,  η βελτίωση της  αστικής κινητικότητας, οι  υποδομές προσχολικής φροντίδας, τα νέα σχολικά κτίρια και ο εκσυγχρονισμός υφιστάμενων, η βελτίωση υποδομών  για τους  Ρομά και πολλές ακόμη δράσεις που  όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Πρέβεζας  θα αξιοποιηθούν στο έπακρο από τον Δήμο.

Ο κ. Γεωργάκος, ευχαρίστησε τα στελέχη της Περιφέρειας για την ενημέρωση  υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία και έχουν “χαραχθεί” οι βασικοί άξονες που θα ακολουθήσει ο Δήμος για να  εντάξει και να υλοποιήσει έργα που θα αναβαθμίσουν όχι μόνο τις υποδομές αλλά και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Το Κάστρο Ρωγών “ανέδειξε” την Ιστορία του…!

26/03/2023, 6:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου στην Πρέβεζα.

25/03/2023, 9:32 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Λιμεναρχείο Πρέβεζας : Πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκποίηση κατασχεμένων αλιευτικών εργαλείων

24/03/2023, 10:15 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Κυκλοφορούσε με γκλοπ και χημικά στο αυτοκίνητο του

24/03/2023, 10:03 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης εν όψει της μαθητικής παρέλασης

24/03/2023, 9:54 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η Επιχείρηση Konstas αναζητά προσωπικό

24/03/2023, 9:40 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites