Πρώτη η παράταξη του Γιώργου Νίτσα “Ανάπτυξη Τώρα” ανακοίνωσε επίσημα την κάθοδο της στις δημοτικές εκλογές

Το 2023 ήρθε και είναι έτος εκλογών, τόσο βουλευτικών, όσο και αυτοδιοικητικών! Και ενώ οι περισσότεροι περιμέναμε πως η προεκλογική περίοδος – ειδικά όσων αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές – θα είχε ήδη ξεκινήσει, οι εν δυνάμει υποψήφιοι φαίνονται μάλλον ανέτοιμοι να ανακοινώσουν επίσημα την κάθοδο τους στις εκλογές.

Η μοναδική παράταξη που ανακοίνωσε πρώτη και νωρίτερα από όλες την κάθοδο της στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, είναι η “Ανάπτυξη Τώρα” με επικεφαλής τον Γιώργο Νίτσα. Μάλιστα, ο Γιώργος Νίτσας δεν έχει μείνει μόνο στην απλή ανακοίνωση, αλλά έχει κάνει και αρκετά βήματα περισσότερα από τους πιθανούς αντιπάλους του.

Παραμονή των Φώτων λοιπόν, η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα” παρουσίασε την νέα οργανωτική δομή της. Την παρουσίαση έκανε ο ίδιος ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Νίτσας, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης στα Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης,  πλαισιωμένος από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Τάσο Αμάραντο και Ιωσήφ Στύλο.

Ο Γιώργος Νίτσας ανέφερε πως στρατηγικός στόχος της «Ανάπτυξης Τώρα» είναι η συνένωση δυνάμεων στη βάση της κοινωνίας και οι συνέργειες-συμμαχίες για το καλό του τόπου, τις οποίες και θα επιδιώκει με όλες τις δυνάμεις, ενώ βασική στρατηγική κατεύθυνση της παράταξης είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων ανάπτυξης του τόπου για τους πολλούς και όχι για τους λίγους.

Ο επικεφαλής της «Ανάπτυξης Τώρα» έδωσε και το στίγμα του για το ενδεχόμενο συνεργασιών και «χρισμάτων» σημειώνοντας πως η «Ανάπτυξη Τώρα» είναι μία ανεξάρτητη δημοτική παράταξη στο Δήμο Πρέβεζας, δεν κατευθύνεται ούτε είναι υπόλογη σε κάποιο κόμμα, ωστόσο επιτρέπει ελεύθερα την πολιτική τοποθέτηση των μελών της και σέβεται απεριόριστα τον διακριτό ρόλο των κομμάτων στην κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Όπως επεσήμανε το πρώτο βήμα του σχεδιασμού και του πλάνου ανάπτυξης περιλαμβάνει τη στελέχωση της οργανωτικής δομής της παράταξης και την δημοσιοποίηση ενός κειμένου αρχών που θα είναι το εργαλείο ώστε να οδηγήσει σε προγραμματικές συμφωνίες και ενεργοποίηση αξιόλογων προσώπων της τοπικής κοινωνίας και Πρεβεζάνων που κατοικούν στα μεγάλα αστικά κέντρα και στο εξωτερικό, προς όφελος του Δήμου.

Η διαδικασία αυτή θα αποτελέσει τη βάση για να συμπληρωθεί και να συνδιαμορφωθεί από τους ίδιους τους δημότες και τους απόδημους Πρεβεζάνους, ο Στρατηγικός Σχεδιασμός της “Ανάπτυξης Τώρα” που θα παρουσιαστεί δημόσια τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ο κ. Νίτσας παρουσίασε την οργανωτική δομή της “Ανάπτυξης Τώρα” σημειώνοντας πως επιλέχθηκε ένα πυραμοειδές σχήμα διοίκησης, που στοχεύει στο να οδηγήσει σε ένα συλλογικό, συμμετοχικό και δημοκρατικό μοντέλο λειτουργίας, που θα ενώνει τους δημοτικούς συμβούλους και τους δημότες που μοιράζονται κοινές αντιλήψεις και οράματα για την πρόοδο της Πρέβεζας με την “Ανάπτυξη Τώρα”.

Ειδικότερα τα οργανωτικά καθήκοντα της παράταξης κατανέμονται σε τομείς ως εξής:

1.Τομέας Αγροτικής Ανάπτυξης, πρωτογενούς παραγωγής.

2.Τομέας Πολιτισμού και Αθλητισμού

3. Τομέας Προστασίας ζώων συντροφιάς

4. Τομέας νεολαίας δημοσίων σχέσεων και γραφείο τύπου

5.Τομέας Υγείας, ζητημάτων ατόμων τρίτης ηλικίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

6. Τομέας Τουρισμού και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου Πρέβεζας

7.Τομέας προγραμματισμού και εκμετάλλευσης ευρωπαϊκών προγραμμάτων

8.Τομέας Παιδείας και σχολικών μονάδων

9.Τομέας επιχειρηματικότητας

10.Τομέας καθημερινότητας

Οι παραπάνω τομεάρχες θα αποτελούν την Πολιτική Γραμματεία της “Ανάπτυξης Τώρα”, η οποία θα βρίσκεται υπό την ευθύνη του εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου Πρέβεζας και επικεφαλής της παράταξης Γιώργου Νίτσα.

Ο κ. Νίτσας παρουσίασε τους υπεύθυνους του Τομέα νεολαίας δημοσίων σχέσεων και γραφείου τύπου κα Αντιγόνη Στρακαντούνα και κ. Γιάννη Ζιώγκα, οι οποίοι τόνισαν πως θα βάλουν όλες τους τις δυνάμεις και θα εργαστούν ο καθένας από τον τομέα του για την ανάπτυξη της περιοχής, ενώ πρόσθεσε πως στο πλαίσιο της ευρύτερης και καλύτερης διασύνδεσης κοινωνίας και δημοτικής παράταξης, θα υπάρχουν συντονιστές επιτροπών, οι οποίοι θα έχουν την ευθύνη να επεξεργάζονται προτάσεις και να εισηγούνται στους τομεάρχες αρχικά και στην πολιτική γραμματεία της “Ανάπτυξης Τώρα”.

Ο ρόλος τους θα είναι γνωμοδοτικός, με στόχο να μεταφέρεται στο δημοτικό συμβούλιο και τον δημόσιο διάλογο η πλήρης εικόνα των όσων συμβαίνουν στο Δήμο Πρέβεζας.

Πιο συγκεκριμένα θα υπάρχουν:

• Συντονιστής επιτροπής εργασίας για την εστίαση

• Συντονιστής επιτροπής εργασίας για τις τοπικές κοινότητες

• Συντονιστής επιτροπής εργασίας για την Δ.Ε. Λούρου

• Συντονιστής επιτροπής εργασίας για την Δ.Ε. Ζαλόγγου

• Συντονιστής επιτροπής εργασίας για τους αλιείς, αγρότες και κτηνοτρόφους.

• Συντονιστής επιτροπής εργασίας για τα θέματα του λιμανιού

• Συντονιστής επιτροπής εργασίας για την πράσινη ανάπτυξη, την οικολογία και την καθαριότητα.

• Συντονιστής επιτροπής εργασίας για την παρακολούθηση των τεχνικών έργων.

• Συντονιστής επιτροπής εργασίας για θέματα του Επιμελητηρίου.

• Συντονιστής επιτροπής εργασίας για θέματα του ιστορικού κέντρου.

• Συντονιστής επιτροπής εργασίας για θέματα των πρεβεζάνων των μεγάλων αστικών κέντρων και του εξωτερικού.

Το σύνολο των τομεαρχών και των συντονιστών, καθώς και αξιόλογες προσωπικότητες Πρεβεζάνων που κάνουν καριέρα στο εξωτερικό και στα μεγάλα αστικά κέντρα, θα αποτελούν τη μεγάλη συνέλευση της “δεξαμενής σκέψης” της “Ανάπτυξης Τώρα”, η οποία θα συνεδριάζει με ευθύνη της Πολιτικής Γραμματείας είτε δια ζώσης είτε με τη μορφή της τηλεδιάσκεψης είτε με μεικτό τρόπο.

Η Ανάπτυξη Τώρα θα προχωρήσει ακόμη ένα βήμα, παίρνοντας καταστατική μορφή, εγγραφή μελών και εκλογές για την ανάδειξη οργάνων, πριν το πέρας της εκλογικής αναμέτρησης του 2023. Θα πραγματοποιήσει τότε πλήρη απολογισμό των αποτελεσμάτων και ακολούθως με διαβούλευση, δημοκρατικότητα και διαφάνεια θα καταρτιστεί και θα κατατεθεί το ψηφοδέλτιο για της εκλογές.

Βασικό κείμενο πολιτικών αρχών:

ΑΡΘΡΟ 1

Η “Ανάπτυξη Τώρα” είναι μία ανεξάρτητη δημοτική παράταξη στο Δήμο Πρέβεζας. Δεν κατευθύνεται ούτε είναι υπόλογη σε κάποιο κόμμα, ωστόσο επιτρέπει ελεύθερα την πολιτική τοποθέτηση των μελών της και σέβεται απεριόριστα τον διακριτό ρόλο των κομμάτων στην κοινοβουλευτική δημοκρατία.

ΑΡΘΡΟ 2

Βασικές αρχές όσων στηρίζουν, είναι υποψήφιοι, είναι σύμβουλοι ή υποστηρίζουν την δημοτική παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα” πρέπει να είναι οι αρχές της δημοκρατίας, του πατριωτισμού, της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της ηθικής στην πολιτική, της κοινωνικής αλληλεγγύης, του σεβασμού στη διαφορετικότητα των ανθρώπων, της ασφάλειας και της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και ο σεβασμός στη φύση και στους θεσμούς. Σε διαφορετική περίπτωση δεν υπηρετούν τις αξίες της παράταξης.

ΑΡΘΡΟ 3

Τα θεσμοθετημένα Όργανα της Παράταξης είναι:

Η Γενική Συνέλευση των μελών της Παράταξης

Η Πολιτική Γραμματεία

Ο Επικεφαλής της Παράταξης

Η Δημοτική Ομάδα

Ο Οργανωτικός συντονιστής

Οι Επιτροπές Εργασίας

ΑΡΘΡΟ 4

Τόσο οι δημοτικοί σύμβουλοι, όσο και όλα τα μέλη της παράταξης που θα συμμετέχουν στα όργανα θα πρέπει να σέβονται την ιεραρχική δομή και να θέτουν ως πρώτο και κύριο μέλημα της ενασχόλησής τους το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών και την αυτοδιοικητική εξέλιξη του Δήμου και της παράταξης.

ΑΡΘΡΟ 5

Στρατηγικός στόχος της “Ανάπτυξης Τώρα” είναι η συνένωση δυνάμεων στη βάση της κοινωνίας και η συνέργειες-συμμαχίες για το καλό του τόπου, τις οποίες και θα επιδιώκει με όλες τις δυνάμεις.

ΑΡΘΡΟ 6

Βασική στρατηγική κατεύθυνση της “Ανάπτυξης Τώρα” είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων ανάπτυξης του τόπου για τους πολλούς και όχι για τους λίγους.

ΑΡΘΡΟ 7

Στο πλαίσιο πολιτικών πρωτοβουλιών για τα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο, η “Ανάπτυξη Τώρα” θα διοργανώνει ημερίδες, εκδηλώσεις, εθελοντικές δράσεις με προσκλητήριο σε κάθε δημότη είτε συμμετέχει είτε όχι στα όργανα και τις πολιτικές διεργασίες της “Ανάπτυξης Τώρα”.

ΑΡΘΡΟ 8

Κάθε τέλος ημερολογιακού έτους, αρχής γενομένης από το 2023 θα υπάρχει δημόσιος απολογισμός πεπραγμένων της παράταξης από την Πολιτική Γραμματεία εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου.

ΑΡΘΡΟ 9

Από την παράταξη θα απομακρύνονται με δημόσια δήλωση του επικεφαλής ή των μελών της Πολιτικής Γραμματείας, όσοι δεν τηρούν τον βασικό κώδικα αρχών.

ΑΡΘΡΟ 10

Κάθε συμπλήρωση του βασικού κώδικα αρχών θα γίνεται με γνωστοποίηση στα όργανα της “Ανάπτυξης Τώρα” και θα δημοσιοποιείται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, καθώς και στα social media της παράταξης.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites