ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΡΙΣΗ (υπό Δημ. Παππά Πολ. Μηχανικού- Περιφερειακού Συμβούλου Ηπείρου)

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

(υπό Δημ. Παππά Πολ. Μηχανικού- Περιφερειακού Συμβούλου Ηπείρου)

Όπως είναι γνωστό οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις, με υπαιτιότητα της Τουρκίας, που αγνοεί τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, βαίνουν συνεχώς επιδεινούμενες. Η σύμμαχος στο ΝΑΤΟ Τουρκία διαρκώς , μέσω επωνύμων  εκπροσώπων της, δηλώνει ότι << θα έρθει ένα βράδυ στην Ελλάδα>> φράσεις που έχουν την εύνοια κατάληψης κάποιου ελληνικού νησιού, με αιφνίδια κίνηση των Τουρκικών Ενόπλων δυνάμεων. Ως αιτιολογία της κίνησής τους αυτής προβάλλουν ότι ορισμένα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με βάση τη συνθήκη της Λοζάνης πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένα. Αντίθετα η Τουρκία, απέναντι από τα Ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, διατηρεί πάνοπλη την ονομαζόμενη  στρατιά του Αιγαίου, η οποία έχει σκοπό την κατάληψη Ελληνικών νησιών και εφαρμογή σχεδίου παρομοίου αυτού που εφαρμόσθηκε στην Κύπρο, όταν αποχώρησε από αυτή η Ελληνική στρατιωτική δύναμη. Η Τουρκία αγνοεί επίσης το δικαίωμα της Ελλάδας για αυτοάμυνα, δικαίωμα αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ, εφόσον εξακολουθεί να διατηρεί απέναντι από τα Ελληνικά νησιά τη στρατιά του Αιγαίου. Η Ελλάδα μέχρι τη διεξαγωγή τον Ιούνιο του 2023 των τουρκικών εκλογών είναι στρατιωτικά πανέτοιμη για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε τουρκική απειλή. Συγχρόνως το πρώτο εξάμηνο του 2023 θα διεξαχθούν στην Ελλάδα οι βουλευτικές εκλογές. Εάν από τις εκλογές αυτές δεν σχηματισθεί κυβέρνηση, που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής των Ελλήνων, το Ελληνικό Σύνταγμα προβλέπει την διενέργεια νέων (δεύτερων) βουλευτικών εκλογών που θα διενεργήσει υπηρεσιακή κυβέρνηση μηνιαίας διάρκειας περίπου, υπό την προεδρία ενός εκ των Προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας (Συμβ. Επικρατείας Αρείου Πάγου, Ελεγκτικού Συνεδρίου). Τελευταία ευρύτατα συζητείται από διαφόρους, δημοσιογράφους πολιτικούς κλπ, πως θα μπορεί να αντιμετωπισθεί εχθρική ενέργεια της Τουρκίας κατά της Ελλάδας από την υπηρεσιακή αυτή κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από υπηρεσιακό πρόσωπο, αφού για όλες τις σχετικές αποφάσεις της θα πρέπει να έχει την προηγούμενη σύμφωνη γνώμη του πολιτικού κόσμου της χώρας.

Επειδή το πρόβλημα αυτό μπορεί να ανακύψει στο μέλλον εάν σχηματισθεί υπηρεσιακή κυβέρνηση για διενέργεια νέων (δεύτερων) εκλογών, θα ήθελα να θέσω σε δημόσιο διάλογο την ακόλουθη πρότασή μου. Η υπηρεσιακή αυτή κυβέρνηση, εάν σχηματισθεί, για μεγαλύτερη εθνική ισχύ των αποφάσεων της και δραστική και ταχεία αντιμετώπιση ελληνοτουρκικής κρίσης να ορκίσει, παράλληλα με τους λοιπούς υπηρεσιακούς υπουργούς ως μέλη της, με τον τίτλο του υπουργού επικράτειας ή παρά τω πρωθυπουργό (δηλαδή όπως παλαιότερα θα λέγαμε υπουργούς άνευ χαρτοφυλακίου) όλους τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων στη Βουλή (ΝΔ,  ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ,ΚΚΕ, ΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΕΡΑ25) ώστε ανά πάσα στιγμή η κυβέρνηση αυτής της χώρας να λαμβάνει ταχύτατα αποφάσεις εθνικής ομοψυχίας που θα αντιμετωπίσουν δραστικά τις τουρκικές απειλές και δράσεις . Θα πρέπει να σημειώσω ότι σε άλλη εποχή για αντιμετώπιση εσωτερικών εθνικών ζητημάτων το 1946 η υπηρεσιακή κυβέρνηση  Παναγ. Πουλίτσα όρκισε ως μέλη της με το βαθμό του υπηρεσιακού υπουργού Άνευ χαρτοφυλακίου τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της Βουλής.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Το έθιμο με τα πολυσπόρια

20/11/2023, 11:54 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Απελευθέρωση της πόλεως τοπική εορτή (του Θεόδωρου Δράκου)

24/10/2023, 8:56 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής (Β΄Μέρος)

24/10/2023, 7:46 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής

23/10/2023, 3:31 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Παναγία η Πρεβεζάνα

14/08/2023, 9:35 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Αντί επικηδείου για τον Γιώργο Ι. Μουστάκη

20/07/2023, 12:20 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Τουρκική Εισβολή στη Κύπρο. 49 χρόνια Κατοχής (του Γιάννη Γιώτη)

20/07/2023, 11:00 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Πνιγμοί στην θάλασσα και ασφαλής κολύμβηση (του Απόστολου Κατσανάκη)

18/07/2023, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites