Τάσος Αμάραντος : Ο κ. Γεωργάκος εκμεταλλεύτηκε έναν αντισυνταγματικό νόμο “προσβάλλοντας” τη βούληση των δημοτών Πρέβεζας και την ψήφο τους

Αντιδράσεις και στην Πρέβεζα προκάλεσε η απόφαση του της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι διατάξεις των ν. 4623/2019 και 4625/2019 με τις οποίες θεσπίσθηκαν αλλαγές στον τρόπο συγκρότησης των δύο βασικών Επιτροπών των δήμων, προκειμένου στα όργανα αυτά να υπάρχει πλειοψηφία της παράταξης του δημάρχου, ο γνωστός και ως “νόμος Θεοδωρικάκου”.

Ο δημοτικός σύμβουλος & υπεύθυνος αυτοδιοικητικών συγκλίσεων της Δημοτικής παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Τάσος Αμάραντος  σε ανακοίνωση του αναφέρει:

Η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικές, με την απόφαση 2377/2022, τις διατάξεις των νόμων 4623/2019 και 4625/2019 με τις οποίες θεσπίσθηκαν αλλαγές στον τρόπο συγκρότησης της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής των δήμων, αποτελεί δικαίωση της πολιτικής στάσης και της συνεπούς στάσης που επέδειξε στο Δήμο Πρέβεζας η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα”, σχετικά με τον “νόμο Θεοδωρικάκου” στην αυτοδιοίκηση.
Ο κ. Γεωργάκος από την πλευρά του εκμεταλλεύτηκε έναν αντισυνταγματικό νόμο “προσβάλλοντας” τη βούληση των δημοτών Πρέβεζας και την ψήφο τους, αν και γνώριζε εξ’ αρχής ότι το δίκαιο του εκλογικού αποτελέσματος με το σύστημα της απλής αναλογικής, υπαγόρευε τις συνεργασίες, τη σύμπνοια και τη συνεννόηση στο δημοτικό συμβούλιο.
Ο ίδιος επέμεινε σε μία αντισυνταγματική -εκ του αποτελέσματος- κατεύθυνση και επέλεξε ένα συγκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης και εξουσίας, μακριά από την ουσία της ψήφου των δημοτών και της εκλογικής δυναμικής των παρατάξεων που εξελέγησαν στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας.
Η “Ανάπτυξη Τώρα” είναι υπέρ της απλής αναλογικής στην αυτοδιοίκηση, υπέρ των συνεργασιών και του δημοκρατικού διαλόγου στο δημοτικό συμβούλιο και τις επιτροπές του Δήμου και υπέρ των συγκλίσεων στην πράξη και όχι στα λόγια.
Ταυτιστήκαμε με τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, όχι όμως με αυτή του κου Γεωργάκου, ο οποίος εμμονικά υποστήριξε το νόμο, αν και γνώριζε τη μεγάλη αδικία του.
Εφόσον οι δημότες Πρέβεζας μας αναδείξουν πρώτη δύναμη και επόμενη δημοτική αρχή, η “Ανάπτυξη Τώρα”, παρά το γεγονός ότι θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία συμβούλων στο δημοτικό συμβούλιο, δε θα σταματήσει να επιδιώκει ευρύτερες συνεργασίες και συνεννοήσεις και με τις υπόλοιπες παρατάξεις σε διάφορα θέματα (να ενημερώσουμε εδώ, κάτι που είναι ήδη γνωστό, πρόθεσή μας είναι να το πετύχουμε και προεκλογικά αυτό).
Τη νέα αυτοδιοικητική κουλτούρα θα την επιδιώξουμε από την πρώτη στιγμή, ακόμη κι αν ο νέος νόμος δίνει μεγάλη πλειοψηφία στην πρώτη παράταξη της εκλογικής αναμέτρησης.

Για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites