Με σύσκεψη φορέων ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Δημήτρη Κουτσούμπα στο νοσοκομείο Πρέβεζας

Με σύσκεψη φορέων ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα στο νοσοκομείο Πρέβεζας όπου προηγουμένως είχε συνάντηση με το διοικητή του, Δημήτρη Σκανδάλη. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της περιοδείας του Δ. Κουτσούμπα σε Αρτα και Πρέβεζα. Στην αντιπροσωπεία του Κόμματος συμμετέχουν ακόμη η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Νεκτάριος Τριάντης, μέλος της ΚΕ.

Το άνοιγμα της σύσκεψης έκανε η Μαρία Τζίμα, γραμματέας της ΚΟΒ νοσοκομείου Πρέβεζας του ΚΚΕ. Τοποθετήσεις έγιναν απ’ τους Κ. Κύρλα, πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας και μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ, Γ. Μισιρλή πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας, Γ. Πούμπη πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας και μέλος του ΔΣ του ΕΚ Πρέβεζας, Ν. Τσέγκο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγου Νομού Πρέβεζας, Π. Λελοβίτη πρόεδρο του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας, Μ. Φιλιπούση πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πρέβεζας, Θ. Βενετικίδη πρόεδρο της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων Πρέβεζας και Χρ. Βεργίνη πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων νοσοκομείου Λευκάδας.

Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου, του Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Σωματείου Φορτοεκφορτωτών Λιμένος Πρέβεζας.

Οι ομιλητές καταδίκασαν την εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας που στερεί απ’ το λαό απαραίτητες υπηρεσίες, κατήγγειλαν το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε μόλις προχτές επισημαίνοντας ότι έρχεται να επιδεινώσει την ήδη κακή κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας και τόνισαν την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας στην κατεύθυνση ικανοποίησης των αιτημάτων που το εργατικό λαϊκό κίνημα διεκδικεί.

Η Μαρία Τζίμα αναφέρθηκε στη δεινή κατάσταση που έχει περιέλθει η δημόσια υγεία συνέπεια της πολιτικής που ακολουθείται από ΕΕ και κυβερνήσεις και θέλει τα νοσοκομεία επιχειρήσεις και τους ασθενείς πελάτες, με το τελευταίο νομοσχέδιο της κυβέρνησης να βάζει την ταφόπλακα στη δημόσια υγεία, αλλά και στη δράση του σωματείου όλο το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να αντιπαλέψει τις συνέπειες αυτής της πολιτικής, να υπερασπίσει τα δικαιώματα τόσο του λαού σε δημόσιες δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας όσο και των εργαζομένων στο νοσοκομείο.

Ο Κ. Κύρλας μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο που  διαδραματίζει πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο ρόλο, εξυπηρετεί χιλιάδες ανθρώπους, εντούτοις πάσχει από σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, ενώ υπάρχουν σχεδιασμοί συγχώνευσής του με το νοσοκομείο Λευκάδας που αν υλοποιηθούν θα υποβαθμίσει παραπέρα τις υπηρεσίες υγείας που προσφέρονται στο λαό της ευρύτερης περιοχής. Αναφερόμενος στη δράση του σωματείου που κατάφερε να ικανοποιηθούν κάποια αιτήματα, τόνισε πως ο δρόμος της οργανωμένης πάλης δεν είναι εύκολος αλλά είναι μονόδρομος.

Ο Γ. Μισιρλής τόνισε πως η κατάσταση στη δημόσια υγεία δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, είναι στρατηγική της ΕΕ που υλοποιείται απαρέγκλιτα απ’ όλες τις κυβερνήσεις όποιου χρώματος και σημείωσε την ανάγκη το εργατικό λαϊκό κίνημα να μην γίνει σκαλοπάτι της όποιας επόμενης κυβέρνησης, αλλά να στοχεύσει στον πραγματικό αντίπαλο που είναι η άρχουσα τάξη, οι κυβερνήσεις της και οι μηχανισμοί της.

Ο Γ. Πούμπης κατήγγειλε την εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας και την πολιτική που την ίδια στιγμή που καθιστά τους εργαζόμενους εύκολα θύματα ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών τους στερεί τα μέσα προστασίας, πρόληψης και αντιμετώπισης για αποκατάσταση της υγείας τους. Οπως τόνισε η ζωή του εργαζόμενου δεν μπορεί να μπαίνει στο ζύγι και ζήτησε δυνάμωμα του αγώνα για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και παροχής σύγχρονων δωρεάν υπηρεσιών υγείας για όλους.

Ο Μ. Φιλιπούσης κατήγγειλε ότι το τελευταίο νομοσχέδιο μας γυρίζει χρόνια πίσω, κλείνει την πόρτα του δημόσιου νοσοκομείου σε μια μεγάλη μερίδα του λαού και συρρικνώνει παραπέρα τις παρεχόμενες υπηρεσίες αφού βαθαίνει την επιχειρηματική λειτουργία των νοσοκομείων. Πρόσθεσε πως μαζί με τους υγειονομικούς πρέπει να διεκδικηθεί αποφασιστικά κατάργηση των πληρωμών για περίθλαψη, αύξηση χρηματοδότησης στη δημόσια υγεία, κατάργηση επιχειρηματικής δράσης, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.

Ο Π. Λελοβίτης αναφέρθηκε στα προβλήματα της δημόσιας υγείας σημειώνοντας πως ίδια είναι η κατάσταση και στη δημόσια παιδεία με μεγάλο αριθμών μαθητών ανά τάξη, πολλά κενά σε προσωπικό, μισθολογικά ζητήματα, υποχρηματοδότηση κ.α. και ζήτησε ενιαίο αγώνα όλων για την εναντίωση με αυτή την κατάσταση.

Ο Ν. Τσέγγος μίλησε για το χάλι της ΠΦΥ στα χωριά της περιοχής, όπου τα ΚΥ άλλα υπολειτουργούν ως το μεσημέρι, άλλα δεν διαθέτουν απαραίτητο εξοπλισμό, σε άλλα λείπουν ασθενοφόρα ή ακόμα και πετρέλαιο για τη λειτουργία γεννήτριας σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Ο κόσμος έχει τη δύναμη να ανατρέψει την κατάσταση που μας έφερε σ’ αυτό χάλι, σημείωσε.

Ο Π. Βενετικίδης αναφέρθηκε στις δυσκολίες των οικογενειών να ανταποκριθούν στις ανάγκες ανατροφής παιδιών, ιδίως αν σε αυτές προστεθούν ανάγκες μαθησιακές ή άλλες, σημείωσε πως η εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε πάσης φύσεως ιδιώτες έχει τα αποτελέσματα που όλοι γνωρίζουμε, και τόνισε την ανάγκη αποφασιστικής διεκδίκησης ενιαίας αποκλειστικά δωρεάν δημόσιου συστήματος υγείας, αφού όπως είπε δεν πρέπει να περιμένουμε λύσεις από υποτιθέμενους μεσσίες, μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό.

Τέλος ο Χρ. Βεργίνης αναφέρθηκε στα προβλήματα του νοσοκομείου Λευκάδας, που αν και καινούργιο πάσχει από έλλειψη προσωπικού με συνέπεια να μη λειτουργούν κρεβάτια ΜΕΘ ή εμφραγμάτων, ενώ παρά τα σύγχρονα πλυντήρια ο ιματισμός έχει παραδοθεί σε ιδιώτη, ενώ απερίγραπτη είναι η κατάσταση στην ΠΦΥ του νησιού. Κάλεσε τέλος σε αγώνες που όπως είπε είναι ο μόνος δρόμος για να αλλάξει η κατάσταση.

Η κυβέρνηση υποτάσσει την Υγεία στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων

Παίρνοντας το λόγο ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στα προβλήματα της δημόσιας υγείας που πάει απ’ το κακό στο χειρότερο αφού όπως είπε η κεντρική εξουσία την υποτάσσει στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, δίνει αρμοδιότητες στους ιδιώτες με την ονομαζόμενη «συνύπαρξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα» ως βασική κατεύθυνση και πολιτική που ασπάζονται όλα τα άλλα κόμματα και αντιμετωπίζει τον ασθενή σαν πελάτη. Τόνισε την ανάγκη αναβάθμισης του νοσοκομείου Πρέβεζας, με γενναία χρηματοδότηση, ενίσχυσή του για να επιτελέσει τον σημαντικό του ρόλο με μόνιμο προσωπικό όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων με σχέση αορίστου χρόνου, αναβάθμιση κτιριακή και υλικοτεχνική. Η ίδια ανάγκη υπάρχει και στις πρωτοβάθμιες δομές ή τις δομές προστασίας των παιδιών, των ηλικιωμένων κ.α., καθώς η αποδυνάμωσή τους επιβαρύνει παραπέρα το νοσοκομείο, αλλά και το ιατρικό προσωπικό που είναι ήδη εξαντλημένο απ’ τα χρόνια της πανδημίας, έρχεται αντιμέτωπο με οικονομικά προβλήματα στο οικογενειακό του περιβάλλον, με συνέπεια να μην μπορεί απερίσπαστο να ασκήσει το λειτούργημά του. Ειδικά για τους σχεδιασμούς συγχώνευσης των νοσοκομείων Πρέβεζας και Λευκάδας, τόνισε πως οι αρμόδιοι δεν πρέπει καν να διανοηθούν τη συγχώνευση με την έννοια της κατάργησης του ενός, καθώς και τα δύο είναι απαραίτητα και πρέπει να ενισχυθούν για να ανταποκριθούν στις ανάγκες του λαού της περιοχής.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε εκτενώς στη συνολική κατάσταση που βιώνει ο λαός με την οικονομική κρίση, το υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης που ο λαός θα το πληρώσει με τη φορολογία του και με την αφαίρεση δικαιωμάτων, τη μείωση μισθών κλπ, με την ύφεση στην οποία οδεύει η ΕΕ, τον πληθωρισμό που σταθεροποιείται στο 9%, την ενεργειακή φτώχεια. Τόνισε πως η ακρίβεια στην ενέργεια είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής της ΕΕ για την πράσινη μετάβαση, που επιδεινώθηκε λόγω του πολέμου που κλιμακώνεται και απειλεί ακόμα και τον ελληνικό λαό να γίνει ακόμα και στόχος αντιποίνων, την ώρα που η Ελλάδα διαθέτει άφθονες πηγές ενέργειας που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν προς όφελος του λαού μέσα από ένα άλλο κεντρικό σχέδιο και μια εξουσία που θα έχει στο κέντρο της όχι τα κέρδη των ομίλων αλλά τον άνθρωπο και τις ανάγκες τους.

Τέλος, κάλεσε τους παραβρισκόμενους να ενισχύσουν το ΚΚΕ παντού, σε αρχαιρεσίες στους μαζικούς φορείς, στη Βουλή, την Ευρωβουλή, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. “Καλούμε τον καθένα και την καθεμιά ακόμα κι αν διαφωνεί σε επιμέρους ζητήματα, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ. Όποιος σκέφτεται να ψηφίσει ΚΚΕ να το κάνει, γιατί η ενίσχυσή του μπορεί να δώσει λύσεις και στο σήμερα με τη δράση του στο κίνημα, στη Βουλή, παντού, αλλά κυρίως να ανοίξουμε ένα δρόμο για να αλλάξει συνολικά η κατάσταση σε έναν τόπο με τεράστιες δυνατότητες που όμως τον πλούτο του καρπώνονται λίγοι” κατέληξε.

Στο πλαίσιο της παρέμβασής του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στην υπόθεση των ερευνών για διαφθορά σε βάρος της Ε. Καϊλή σχολιάζοντας πως ζούμε σε ένα σύστημα σάπιο, διεφθαρμένο, εκμεταλλευτικό και με τα φαινόμενα τύπου Εύας Καϊλη, της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ που την διέγραψε, που τη συνέλαβαν στις Βρυξέλλες τονίζοντας πως όλα αυτά τα ζητήματα είναι στοιχείο μιας σαπίλας, μιας διαφθοράς, ενός συστήματος που εκπορεύεται κι απ’ τις Βρυξέλλες. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πως η ΕΕ, όπως έχει καταγγείλει το ΚΚΕ και η Ευρωκοινοβουλευτική του Ομάδα, είναι η πηγή της διαφθοράς λόγω των πολιτικών, των οδηγιών, των κατευθύνσεων που έχει στα ζητήματα αυτά, όπως η στάση του ευρωκοινοβουλίου για παράδειγμα απέναντι στο Κατάρ, με αυτό το αίσχος των 6000 νεκρών εργατών που δούλευαν για να φτιάξουν το μουντιάλ εκεί, το οποίο ενέκρινε η ΕΕ, το ευρωκοινοβούλιο. Όπως είπε, δεν ήταν μόνο η Καϊλή που μίλησε υπέρ του Κατάρ με αυτό τον ανήθικο, απαράδεκτο τρόπο τότε που την είχαμε καταδικάσει όλοι και ο ευρωβουλευτής μας. Τέλος, κατέληξε πως είναι δομικό στοιχείο ενός συστήματος, που εκφράζεται και με τέτοια πρόσωπα, που εμφανίζονται με αυτή την ακραία μορφή διαφθοράς, όπως σε αυτή την περίπτωση ή σε άλλες περιπτώσεις π.χ με τις δομές της «Κιβωτού του τρόμου» με τα παιδιά. Ή με άλλες ενέργειες που κάνει το αστικό κράτος για να χτυπήσει, να καταστείλει το λαϊκό κίνημα, την οργή, την δικαιολογημένη αγανάκτηση που υπάρχει”.

Πηγή : 902.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites