Η Πρύτανης Νεγρεπόντη – Δελιβάνη για Νικόπολη και UNESCO

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Η Πρύτανης Νεγρεπόντη – Δελιβάνη για Νικόπολη και UNESCO.

Με θλίψη επανέρχομαι σε ένα θέμα, το οποίο θεωρούσα πως είχε τακτοποιηθεί, αλλά δυστυχώς, εκκρεμεί ακόμα. Πρόκειται για τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης στην Πρέβεζα, που η ανάγκη ένταξης του στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO είναι αυταπόδεικτη. Ωστόσο επί δεκαετίες δεν έχει πραγματοποιηθεί, για αδιευκρίνιστους λόγους.
Ο Όμιλος για την UNESCO Πρέβεζας, αγωνίζεται επί 20 χρόνια για την ένταξη του αρχαιολογικού χώρου στον κατάλογο των μνημείων της UNESCO. Το 2003 μάλιστα, ο Όμιλος κατέθεσε αίτηση υποψηφιότητας, σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, ωστόσο μέχρι και σήμερα έχει προχωρήσει με πολύ αργούς ρυθμούς.
Πριν από ένα χρόνο βρέθηκα στην Πρέβεζα για να συμμετάσχω σε εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, όπου ενημερώθηκα σχετικά και έκανα δηλώσεις, που δημοσιεύθηκαν στον τύπο, καθώς απόρησα, πώς ένα τέτοιας εμβέλειας μνημείο δεν έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Είναι απαράδεκτο, ένα τέτοιο ιστορικό μνημείο, να παραμένει στην αφάνεια και να μην αξιοποιείται όπως του αναλογεί. Ιδιαίτερα στις μέρες μας, που ο τουρισμός αποτελεί την κύρια πηγή εσόδων της χώρας, δεν πρέπει να αφήνουμε αναξιοποίητες ευκαιρίες προβολής τόσο σημαντικές, όπως ο αρχαιολογικός χώρος της Νικόπολης.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ραγδαίες εξελίξεις – Παραιτείται από Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πρέβεζας ο Φώτης Ζέρβας και ανεξαρτητοποιείται από την “Δημοτική Ανατροπή” του Βαγγέλη Ροπόκη

30/01/2023, 3:15 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Καρναβάλι Πρέβεζας : Μία τελετή έναρξης όπως αρμόζει στο μεγαλύτερο καρναβάλι της Ηπείρου

30/01/2023, 1:58 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ζητείται εργατικό προσωπικό

30/01/2023, 1:36 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρεβεζα : Δημοσκόπηση για το γαλάζιο ψηφοδέλτιο στον Νόμο – Τα ονοματα που παίζουν

27/01/2023, 6:46 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έπεσε χιόνι στα ορεινά του Δήμου Ζηρού

27/01/2023, 2:14 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Καθίζηση προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις σε αγροτικό δρόμο της Καμαρίνας

27/01/2023, 2:03 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites