Η ΔΕΥΑ Πρέβεζας διεκδικεί 6 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ. για την αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού

Με την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για το έργο «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΕΛ ΠΡΕΒΕΖΑΣ» προϋπολογισμού  6 εκατομμυρίων ευρώ πλέον ΦΠΑ, η ΔΕΥΑ Πρέβεζας διαψεύδει τις Κασσάνδρες που το τελευταίο διάστημα μιλούσαν για ιδιωτικοποίηση του Βιολογικού Καθαρισμού της Πρέβεζας. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)
Χθες, το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης συνεδρίασε εκτάκτως δια περιφοράς για την έγκριση υποβολής της πρότασης στο ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πρόσκληση για χρηματοδότηση ήταν ανοιχτή από το 2018, όμως η ΔΕΥΑ Πρέβεζας υποβάλει πρόταση σήμερα, μετά από 4 περίπου χρόνια, υπό την Νέα Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.
Το αντικείμενο του προτεινόμενου έργου περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού, την κατασκευή των αναγκαίων υποστηρικτικών εργασιών πολιτικού μηχανικού για τη βελτίωση των κτιρίων και δεξαμενών λειτουργίας καθώς και την εγκατάσταση του ανωτέρω ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου του βιολογικού καθαρισμού της ΔΕ Πρέβεζας. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τοποθέτηση του εκπροσώπου της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ της ΔΕΥΑ Πρέβεζας Θανάση Ανωγιάτη, ο οποίος ζητά να γίνει προσπάθεια να ενσωματωθεί στην διακήρυξη και η απαίτηση λειτουργίας της ΕΕΛ από το μειοδότη του έργου που θα προκύψει και για όσο χρονικό διάστημα καταστεί δυνατό, αναγνωρίζοντας ουσιαστικά, ότι η επιχείρηση αδυνατεί να λειτουργήσει μόνη της τον Βιολογικό Καθαρισμό και ζητά αυτό να γίνει από ιδιώτη.

“Όπως αποδείχτηκε με τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την λειτουργία της ΕΕΛ, επιβεβλημένη είναι η αναβάθμιση της ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί αποδοτικά για τα επόμενα χρόνια. Τα δύο σημεία που θέλω να επισημάνω είναι να γίνει προσπάθεια να ενσωματωθεί στην διακήρυξη και η απαίτηση λειτουργίας της ΕΕΛ από το μειοδότη του έργου που θα προκύψει και για όσο χρονικό διάστημα καταστεί δυνατό, και να εξεταστεί η δυνατότητα να συμπεριληφθούν στην μελέτη και δράσεις σχετικά με παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ για τις εγκαταστάσεις της ΕΕΛ, εφόσον αυτές είναι επιλέξιμες” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Ανωγιάτης και ψήφισε θετικά σύμφωνα με την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Ακόμα να μάθουμε ΠΟΙΟΙ ευθύνονται για την υποβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού της Πρέβεζας.

Και ενώ η νέα διεύθυνση της Τεχνικής Υπηρεσίας μέσα σε 7 μήνες προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα 15 ετών και μέσα από στοχευμένες κινήσεις της κατάφερε να λειτουργήσει ξανά ο βιολογικός και να υποβάλλεται πρόταση 6εκατομμύρια ώστε να σωθεί για άλλα 20 έτη, δεν έχουν απαντηθεί ακόμα τα πιο σημαντικά ερωτήματα. Γιατί έφτασε στο έσχατο σημείο η λειτουργία του εργοστασίου; Γιατί δεν είχε γίνει κανένα ουσιαστικό έργο αναβάθμισης του εργοστασίου εδώ και τόσα χρόνια; Ποιοι οι υπεύθυνοι; Ποιες οι ευθύνες του νέου Γενικού Διευθυντή, προσωπική επιλογή του Προέδρου της ΔΕΥΑΠ Φώτη Ζέρβα και επί σχεδόν 2 έτη υπεύθυνου λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, Παναγιώτη Κίκερη;

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρεβεζα : Δημοσκόπηση για το γαλάζιο ψηφοδέλτιο στον Νόμο – Τα ονοματα που παίζουν

27/01/2023, 6:46 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έπεσε χιόνι στα ορεινά του Δήμου Ζηρού

27/01/2023, 2:14 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Καθίζηση προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις σε αγροτικό δρόμο της Καμαρίνας

27/01/2023, 2:03 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Και με τη βούλα παράνομη η απόφαση επιλογής Γενικού Διευθυντή από τη ΔΕΥΑΠ

27/01/2023, 1:41 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Αποθήκη τυλίχθηκε στις φλόγες στο Νεοχώρι – Για εκρήξεις κάνουν λόγο οι κάτοικοι

27/01/2023, 1:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ενοικιάζεται πολυτελές κατάστημα

27/01/2023, 11:00 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites