Αποκλείστηκαν ξανά τα δημοτικά σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας από το Πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Ν. Πρέβεζας εξέδωσε ανακοίνωση για τον αποκλεισμό των δημοτικών σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας από το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων.

Στην ανακοίνωση ο σύλλογος αναφέρει:

Τα τελευταία χρόνια με τη συνεργασία του Υ.ΠΑΙ.Θ. και του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων υλοποιείται πρόγραμμα διανομής σχολικών γευμάτων στα σχολεία ως εθνικό πρόγραμμα ενταγμένο στον κρατικό προϋπολογισμό. Ένα μέτρο  που εφαρμόζεται με στόχο την κάλυψη των διατροφικών αναγκών των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων που συμμετέχουν, στο πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής και συντελεί στην μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού και στη βελτίωση των παιδαγωγικών και γνωστικών αποτελεσμάτων της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

 Πάνω από χίλια εξακόσια (1.600) δημοτικά σε όλη τη χώρα έχουν ενταχθεί στον θεσμό των σχολικών γευμάτων αλλά για ένα ακόμη σχολικό έτος καμία από τις σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας δεν συμπεριλήφθηκε, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, αν και η περιοχή μας χαρακτηρίζεται από χαμηλά εισοδήματα και υψηλά επίπεδα ανεργίας και απ’ ότι φαίνεται  έχουν ενεργοποιηθεί οι σχετικές διαδικασίες για ένταξη των δημοτικών σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας στο Πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων, με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας να εισηγείται θετικά στην ένταξη του συνόλου των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Δήμων Πρέβεζας και Ζηρού, όπως αναφέρεται στο με Αριθ. Πρωτ. Φ.31.2/4713 Έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου (11-06-2021) προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Για τους λόγους αυτούς απαιτούμε από τους αρμόδιους φορείς και τα αρμόδια Υπουργεία να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε:

  • τα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας που επιθυμούν, να ενταχθούν στο πρόγραμμα
  • Τα σχολικά γεύματα να γενικευθούν σε όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων 

Αλλά και να μας ενημερώσουν για ποιο λόγο αποκλείστηκαν ξανά τα δημοτικά σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας από το Πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων, ενώ ακολουθήθηκαν από τους αρμόδιους περιφερειακούς φορείς οι προβλεπόμενες διαδικασίες.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites