Τι προβλέπει για την Πρέβεζα το έργο ύδρευσης Νομών Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου

Δημοσιεύθηκε η περίληψη διακήρυξης της ανοικτής διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου «Κατασκευή έργων ύδρευσης Νομών Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας» που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό δημοπράτησης 140.000.000 Ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την κατασκευή νέου δικτύου μεταφοράς πόσιμου νερού, με έργα υδροληψίας από τις πηγές Αγίου Γεωργίου Λούρου και αγωγούς μεταφορές.

II.2) Σύντομη περιγραφή:
Το συμβατικό αντικείμενο της εργολαβίας αφορά στην κατασκευή νέου δικτύου μεταφοράς πόσιμου νερού με σκοπό την αντικατάσταση του σημερινού υδραγωγείου για την εξυπηρέτηση περιοχών στις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας, Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.
Το προς κατασκευή νέο δίκτυο μεταφοράς νερού ύδρευσης διαχωρίζεται στα εξής επί μέρους
τμήματα:
– Έργα υδροληψίας και κεφαλής, το οποίο αφορά στη διάταξη για τη συλλογή των υδάτων από τις πηγές Αγ. Γεωργίου και τη διοχέτευσή τους στα έργα μεταφοράς και διανομής. Περιλαμβάνονται τα έργα σύνδεσης με τις υφιστάμενες δεξαμενές υδροληψίας και ο νέος θάλαμος υδροληψίας από την έξοδο του οποίου ξεκινά ο νέος αγωγός μεταφοράς Μ.
 Αγωγός μεταφοράς προς Λευκάδα [Αγωγός Μ], συνολικού μήκους 87.903,25μ.
 Αγωγός Άρτας [Αγωγός Α], συνολικού μήκους 10.509,05μ.
 Αγωγός προς νέα δεξαμενή Σμυρτούλας Πρεβεζας [Αγωγός Σ], συνολικού μήκους 608,65μ, για την τροφοδοσία της νέας δεξαμενής Σμυρτούλας.
 Αγωγός προς υφιστάμενο αντλιοστάσιο Λυγιάς [Αγωγός Λ], συνολικού μήκους 1.389,00μ.
 Αγωγός προς νέα δεξαμενή στη θέση Φρύνι [Αγωγός Φ], συνολικού μήκους 3.252,77μ.
 Έργα ταμίευσης, τα οποία αφορούν στην κατασκευή δύο (2) νέων δεξαμενών για την αποθήκευση και διανομή του νερού. Η μία δεξαμενή προβλέπεται να γίνει κοντά στον οικισμό της Νικόπολης στην περιοχή της Σμυρτούλας Πρέβεζας (χωρητικότητας 4.000m3) και η άλλη δεξαμενή στη θέση Φρύνι Ν. Λευκάδας (χωρητικότητας 1.200m3)
 Νέο Αντλιοστάσιο Αγ. Νικολάου ν. Λευκάδας.
Για τη σωστή λειτουργία και ορθολογική διαχείριση των έργων μεταφοράς προβλέπεται η εγκατάσταση εντός ειδικών φρεατίων:
 ειδικών διατάξεων εκκενωτών (χαμηλά σημεία).
 βαλβίδων εισαγωγής – εξαγωγής αέρα διπλής ενέργειας (υψηλά σημεία, αμέσως κατάντη δικλίδων απομόνωσης, είσοδος δεξαμενών κλπ.).
 δικλίδων ρύθμισης παροχής (needle valves), με χειροκίνητο μηχανισμό σε κρίσιμες θέσεις του δικτύου (περιοχή υδροληψίας, κεφαλή κλάδων, είσοδος υποθαλάσσιων αγωγών).
 διαφραγματικών βαλβίδων ελέγχου στάθμης με φλοτεροβαλβίδα, στην είσοδο των δεξαμενών
 δικλίδων απομόνωσης δικτύου τύπου πεταλούδας ή συρταρωτές (για διαμέτρους ≤ 200mm) σε φρεάτια λοιπών συσκευών δικτύου, σε θαλάμους δικλίδων δεξαμενών και υδροληψίας και σε ειδικά φρεάτια ανά max 10km.
 Ηλεκτρομαγνητικών παροχομέτρων και μετρητών πίεσης κατά μήκος του δικτύου μεταφοράς.

Όπως αναφέρεται στην περίληψη, η ανάθεση θα γίνει με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά με βάση την τιμή, ενώ η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε σαράντα (40) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Η προθεσμία υποβολής των προσφορών λήγει στις 29/12/2022 ενώ οι φάκελοι των προσφορών θα ανοιχθούν στις 10 Ιανουαρίου 2023.
Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:
«Όπως ακριβώς είχαμε δεσμευθεί και προαναγγείλει, μετά και από τις επανειλημμένες επαφές με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή και τον Υφυπουργό κ. Γιώργο Καραγιάννη, καθώς και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, τους οποίους και θέλω να ευχαριστήσω, ο διαγωνισμός για την κατασκευή του αγωγού ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας ξεκίνησε μέσα στο Νοέμβριο.
Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που θα λύσει τα προβλήματα υδροδότησης όχι μόνο στη Λευκάδα, αλλά και σε δύο ακόμα νομούς. Πρόκειται όμως και για ένα έργο που γίνεται με σύγχρονες προδιαγραφές για την καλύτερη εκμετάλλευση των υδάτινων πόρων.
Ήταν ένα έργο το οποίο είχα σθεναρά και από τη θέση του Προεδρεύοντος σε κοινή συνεδρίαση 4 των Επιτροπών (Οικονομικών Υποθέσεων, Κοινωνικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων) της Βουλής, για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και τη χρηματοδότησή του μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, όπου είχα ζητήσει να δοθεί προτεραιότητα στη χρηματοδότηση για την υλοποίηση του αγωγού ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας.
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχωρά σε ένα έργο που εξασφαλίζει πόσιμο νερό, ένα δημόσιο αγαθό που η πολιτεία έχει χρέος να προσφέρει σε όλους, με τρόπο που να εξασφαλίζεται η αειφορία. Και είναι πολύ σημαντικό ότι η Κυβέρνηση διεκδίκησε και εξασφάλισε τους απαιτούμενους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, ώστε αυτό το έργο να πάρει σάρκα και οστά.
Συνεχίζουμε, δημιουργούμε τα μεγάλα, σύγχρονα έργα για το παρόν και το μέλλον του τόπου, για μια καλύτερη καθημερινότητα για τον πολίτη» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Βουλευτής Λευκάδας Αθανάσιος Καββαδάς.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites