Πρέβεζα : Σε ηλεκτρονικό διαγωνισμό προχωρά η ΔΕΥΑ για τη διαχείριση του Βιολογικού Καθαρισμού

Στην διεξαγωγή ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάθεση της υπηρεσίας «ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΕΛ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΙΛΥΟΣ» προϋπολογισμού  355.200,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ για λειτουργία της μονάδας για 24 μήνες και διαχείρισης της λυματολάσπης για το ίδιο χρονικό διάστημα, με πρόβλεψη χρονικής προαίρεσης της σύμβασης για άλλους 12 μήνες, προχωρά η ΔΕΥΑ Πρέβεζας.

Το θέμα το οποίο ανέδειξε πρώτο το mypreveza.gr (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) συζητήθηκε στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο και πέρασε κατά πλειοψηφία.

Από την συνεδρίαση απουσίαζε το μέλος του Δ.Σ Θανάσης Ανωγιάτης, ενώ την εισήγηση δεν ψήφισαν, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων  Λάμπρος Βασίλειος και ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ Δημήτρης Παππάς, ενώ ο Παύλος Σαραμπασίνας ψήφισε παρών.

Το μέλος  του Δ.Σ Λάμπρος Βασίλειος τοποθετούμενος ανέφερε ότι δεν συμφωνεί με την εισήγηση και προτείνει την πρόσληψη προσωπικού για την λειτουργία της ΜΕΛ, ενώ ο Δημήτρης Παππάς δεν ψήφισε καθώς όπως είπε δεν είχε χρόνο να μελετήσει το τεύχος δημοπράτησης το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο απεστάλλει την τελευταία στιγμή.

Ο Παύλος Σαραμπασίνας από την πλευρά του, είπε ότι συμφωνεί μεν με την εισήγηση ως προσωρινή λύση καθώς είναι πλέον γνωστό σε όλους ότι υπάρχει ανάγκη,  όχι όμως για μεγάλο χρονικό διάστημα και πρότεινε την πρόσληψη προσωπικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην ΔΕΥΑΠ είναι αδύνατη καθώς τα τελευταία χρόνια δεν βγαίνουν προκηρύξεις ΑΣΕΠ και με τα 8μηνα δεν είναι δυνατό να λειτουργήσει σωστά ο Βιολογικός Καθαρισμός.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑ Πρέβεζας στη σύμβαση για την υπηρεσία ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΕΛ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΙΛΥΟΣ» θα περιλαμβάνεται:  

  1. Η λειτουργία και τακτική συντήρηση των εγκαταστάσεων της Ε.Ε.Λ. του Δήμου Πρέβεζας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και το ειδικότερο καθεστώς αδειοδοτήσεων  (Α.Ε.Π.Ο.) που διέπουν τη σύννομη λειτουργία της εγκατάστασης.
  2. Η λειτουργία και τακτική συντήρηση των εγκαταστάσεων της Ε.Ε.Λ. του Δήμου Πρέβεζας προκειμένου να επιτυγχάνεται η βέλτιστη σχέση τεχνικά αποδοτικής λειτουργίας, τήρησης περιβαλλοντικών υποχρεώσεων και διαχείρισης οικονομικών πόρων.
  3. Η τήρηση των προγραμμάτων λειτουργίας των Ε.Ε.Λ. του Δήμου Πρέβεζας (πρόγραμμα οργάνωσης – εποπτείας – λειτουργίας της εγκατάστασης, πρόγραμμα ελέγχου της λειτουργίας και προληπτικής συντήρησης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της εγκατάστασης και πρόγραμμα περιβαλλοντικής παρακολούθησης των παραμέτρων λειτουργίας της εγκατάστασης).
  4. Η συλλογή, μεταφορά και αξιοποίηση της παραγόμενης ιλύος

Η πρόθεση της Τ.Υ. της ΔΕΥΑΠ ήταν στη μελέτη να περιληφθεί και η λειτουργία, συντήρηση και περιβαλλοντική παρακολούθηση των αντλιοστασίων της αποχέτευσης της Πρέβεζας και η ποσότητα της διαχείρισης της λυματολάσπης να είναι ετησίως μεγαλύτερη αλλά δεν είναι δυνατόν λόγω αυξημένου προϋπολογισμού και μειωμένης δυνατότητας της ΔΕΥΑΠ.
Η σύμβαση θα ανατεθεί με το κριτήριο της πλέον συμφέρουσας από οικονομική άποψη προσφοράς, βάσει της τιμής.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με την ανοικτή διαδικασία του άρθρου 264 του ν. 4412/16.
Η διαδικασία θα διενεργηθεί με χρήση του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) Προμήθειες και Υπηρεσίες του ΟΠΣ ΕΣΗΔΗΣ (Διαδικτυακή Πύλη www.promitheus.gov.gr)

Σημειώνεται ότι λόγω προϋπολογισμού ο διαγωνισμός είναι άνω των ορίων και άρα θα είναι διεθνής με δημοσίευση Προκήρυξης στην Εφημερίδα Δημοσιεύσεων της ΕΕ και ελάχιστο χρονικό όριο από την αποστολή της προκήρυξης μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών τις 35 ημέρες.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites