Σε εξέλιξη βρίσκεται από τον ΑΔΜΗΕ το έργο διασύνδεσης Ακτίου – Πρέβεζας

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τον ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ) το έργο διασύνδεσης Ακτίου Πρέβεζας.Το έργο έλαβε προτεραιότητας λόγω της κρισιμότητάς του αφού μέρος της υφιστάμενης καλωδίωσης προσεγγίζει το τέλος του ωφέλιμου κύκλου ζωής του. Για την ευρύτερη περιοχή προβλέπονται αναβαθμίσεις κυκλωμάτων στην περιοχή Ακτίου προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα υπερφορτίσεων στο ελαφρύ κύκλωμα Άκτιο-Λευκάδα -Αργοστόλι τα οποία συνήθως παρατηρούνται σε συνθήκες υψηλού φορτίου και σε περίπτωση διαταραχών. Η αναβάθμιση αφορά αφενός στην αντικατάσταση του εναέριου αγωγού με νέο και αφετέρου στην αντικατάσταση της παλαιάς υποβρύχιας καλωδιακής σύνδεσης Λευκάδας με νέο πιο ισχυρό καλώδιο.
Για την καλύτερη εκμετάλλευση της αναβάθμισης, είναι απαραίτητη η ενίσχυση του Συστήματος στην περιοχή του Ακτίου, το οποίο αποτελεί το βορειότερο σημείο σύνδεσης του βρόχου των νοτίων Ιονίων Νήσων με την ηπειρωτική χώρα. Για αυτόν το λόγο, έχει προγραμματισθεί η αναβάθμιση Άκτιο – Καστράκι (έως το ΤΑΠ Αμφιλοχίας) από Ε/150 kV σε 2Β/150 kV ένα μέρος του οποίου θα υλοποιηθεί με υπόγεια καλώδια.
πηγή : Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σκληρά μέτρα κατά της λειψυδρίας ετοιμάζει η ΔΕΥΑ

05/06/2025, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μήνυση σε βάρος της Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου καταθέτει ο Νίκος Τζίμας

05/06/2025, 10:44 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πάτωσαν στην αξιολόγηση οι Δήμοι Πάργας, Πρέβεζας και Ζηρού

05/06/2025, 10:15 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ποδηλατάδα του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας: Μια Γιορτή Χαράς και Συμμετοχής

19/05/2025, 11:48 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ακύρωση Σχολικών Αγώνων στην Πρέβεζα λόγω έλλειψης χρηματοδότησης

15/05/2025, 10:11 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Δικαίωση Πολίτη (ΑΜΕΑ) από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για Μη Πρόσληψή του μέσω ΔΥΠΑ στο Δήμο Πρέβεζας

15/05/2025, 9:53 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μαθητές του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας συμμετείχαν στο 14ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

15/05/2025, 9:43 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Οι Ξενώνες στρατού στα κενά στρατόπεδα της Πρέβεζας και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας …

15/05/2025, 6:17 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites