Σε εξέλιξη βρίσκεται από τον ΑΔΜΗΕ το έργο διασύνδεσης Ακτίου – Πρέβεζας

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τον ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ) το έργο διασύνδεσης Ακτίου Πρέβεζας.Το έργο έλαβε προτεραιότητας λόγω της κρισιμότητάς του αφού μέρος της υφιστάμενης καλωδίωσης προσεγγίζει το τέλος του ωφέλιμου κύκλου ζωής του. Για την ευρύτερη περιοχή προβλέπονται αναβαθμίσεις κυκλωμάτων στην περιοχή Ακτίου προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα υπερφορτίσεων στο ελαφρύ κύκλωμα Άκτιο-Λευκάδα -Αργοστόλι τα οποία συνήθως παρατηρούνται σε συνθήκες υψηλού φορτίου και σε περίπτωση διαταραχών. Η αναβάθμιση αφορά αφενός στην αντικατάσταση του εναέριου αγωγού με νέο και αφετέρου στην αντικατάσταση της παλαιάς υποβρύχιας καλωδιακής σύνδεσης Λευκάδας με νέο πιο ισχυρό καλώδιο.
Για την καλύτερη εκμετάλλευση της αναβάθμισης, είναι απαραίτητη η ενίσχυση του Συστήματος στην περιοχή του Ακτίου, το οποίο αποτελεί το βορειότερο σημείο σύνδεσης του βρόχου των νοτίων Ιονίων Νήσων με την ηπειρωτική χώρα. Για αυτόν το λόγο, έχει προγραμματισθεί η αναβάθμιση Άκτιο – Καστράκι (έως το ΤΑΠ Αμφιλοχίας) από Ε/150 kV σε 2Β/150 kV ένα μέρος του οποίου θα υλοποιηθεί με υπόγεια καλώδια.
πηγή : Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ένα τρικάκι του ΠΑΣΟΚ με επίκαιρο θέμα από το 1974 που γέμισε τότε τους δρόμους της πόλης

05/12/2022, 12:32 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Τους νέους σπουδαστές υποδέχθηκε η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου

05/12/2022, 11:53 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Μηδενικά τα τροφεία για τους Παιδικούς Σταθμούς και τα ΚΔΑΠ του Δήμου για το έτος 2023

05/12/2022, 11:49 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η κατάταξη του ΑΓΣ Πρέβεζας “ΕΥ ΖΗΝ” και του Α.Ο Πρέβεζας στην αξιολόγηση σωματείων της ομοσπονδίας για το 2022

05/12/2022, 11:36 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας : Με τον Dogman συνεχίζεται το αφιέρωμα στον Ιταλικό κινηματογράφο

05/12/2022, 11:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Παιδιά του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου Πρέβεζας στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Πλατεία Ανδρούτσου

05/12/2022, 11:20 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites