Πρέβεζα : Μάστιγα οι βανδαλισμοί στα σχολεία και στις παιδικές χαρές

Σε μάστιγα εξελίσσονται τα περιστατικά βανδαλισμών σε σχολεία, παιδικές χαρές και δημοτική περιουσία στον Δήμο Πρέβεζας. Το θέμα έθιξε κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας που συνεδρίασε χθες Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων του Δήμου Πρέβεζας Κώστας Ακρίβης.

Ο κ. Ακρίβης απαντώντας σε ερώτηση για τις μη πιστοποιημένες παιδικές χαρές του Δήμου Πρέβεζας, ανέφερε  ότι υπάρχει μία ενεργή σύμβαση 30 χιλιάδων ευρώ με την οποία έχουν μπει κάποια όργανα σε κάποιες. Ο Δήμος έχει πάρει πιστοποίηση για τα όργανα και από την επιτροπή ελέγχου για 7 παιδικές χαρές και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την πιστοποίηση άλλων 2. η οποία θα ισχύει για έναν χρόνο. Όσες δεν έχουν πιστοποίηση παραμένουν κλειστές και έχουν μπει οι σχετικές πινακίδες για την απαγόρευση της χρήσης.

“Το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι παρατηρούνται πολλοί βανδαλισμοί στα όργανα. Καινούργια όργανα με το που έχουν μπει, μέσα σε ένα μήνα μπαίνουν μέσα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και τα καταστρέφουν με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Έχουμε ενεργή σύμβαση για συντήρηση κάθε χρόνο. Υπάρχει εργολάβος ο οποίος με το που παρατηρούμε οποιονδήποτε βανδαλισμό, καταστροφή επεμβαίνει άμεσα. Αυτή τη στιγμή όργανα επικίνδυνα δεν έχουμε. Έχουν αποξηλωθεί όλα. Στα Λευκαδίτικα υπάρχει μία παιδική χαρά που γειτνιάζει με ένα γήπεδο μπάσκετ. Εκεί υπάρχει μία πόρτα. Την έχουμε φτιάξει μπορώ να σας πω 15 φορές! Και τις 15 φορές θα την βρούμε ξηλωμένη. Έχω ειδοποιήσει και την Αστυνομία”  ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ακρίβης.

“Οι βανδαλισμοί είναι μεγάλο θέμα”  τόνισε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ο οποίος αναφέρθηκε σε περιστατικά βανδαλισμών στην Κυανή Ακτή, όπου ο Δήμος Πρέβεζας τοποθέτησε ξύλινες αλλαξιέρες φέτος το καλοκαίρι και από όπου βάνδαλοι ξεβίδωναν τους μεντεσέδες και τους παίρνανε.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας Λεωνίδας Αργυρός αναφέρθηκε και εκείνος σε περιστατικά βανδαλισμών με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση δημοτικού σχολείου, το οποίο κατά την θερινή περίοδο δέχθηκε την επίθεση βανδάλων 5 φορές!

 

 

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Α ́ Κύκλος Σεμιναρίων & Επιστημονικών Ημερίδων στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

22/03/2023, 6:13 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Καθιέρωση «Ημέρας μνήμης των ευεργετών» από τον Δήμο Πάργας

22/03/2023, 6:05 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Εκδήλωση στο Κάστρο των Ρωγών – Σκοπός η ανάδειξη της προσωπικότητας του Επισκόπου Ρωγών και Κοζύλης Ιωσήφ

22/03/2023, 6:01 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάθμιση υφιστάμενων Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών για τη διασύνδεση με τα POS – Οι ημερομηνίες

22/03/2023, 5:58 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Νέα Διανομή Τροφίμων του Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας ΤΕΒΑ 

22/03/2023, 5:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συμμετοχή του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Πρέβεζας στο 2ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο

22/03/2023, 5:46 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites