Νίκος Σπανάτης : Ο Πρεβεζάνος κόντρα τενόρος που θα ερμηνεύσει τα εμβληματικά “Carmina Burana” στο Ηρώδειο

Ο  Πρεβεζάνος σολίστ Νίκος Σπανάτης μαζί με τον Μάριο Φραγκούλη και την  Deborah Myers  ερμηνεύουν στις 8 Οκτωβρίου στο Ηρώδειο  το γνωστότερο χορωδιακό/ συμφωνικό έργο του 20ου αιώνα τα εμβληματικά “Carmina Burana”.

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ, υπό τον Λουκά Καρυτινό, η Χορωδία ΕΡΤ (διδασκαλία, Αγαθάγγελος Γεωργακάτος), η Ακαδημαϊκή Χορωδία Νέων Αθηνών (διδασκαλία: Νίκος Μαλιάρας) και η Παιδική Χορωδία Rosarte (διδασκαλία: Ρόζα Μαστροσάββα) συμπράττουν στην μεγάλη συναυλία για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Ι. Α. Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας 1922 – 2022, από τον Σύλλογο “Θυάτειρα”.

Ο Νίκος Σπανάτης κατάγεται από την Καμαρίνα Πρέβεζας και επισκέπτεται συχνά τον τόπο καταγωγής του. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ στο Ηρώδειο, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Μικρό θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στον Φιλολογικο Σύλλογο Παρνασσο, στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, κ. α., σε Διεθνή Φεστιβάλ στην Ελλάδα όπως: Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Διεθνές Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής Κυκλάδων, Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου, κ.α. και του εξωτερικού, στο Lahti International Organ Festival της Φινλανδίας, στο Palace Music Concert Series του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο Ταλίν, στο Organos Santamaria της Βασιλικής της Santa Maria στο Σαν Σεμπαστιάν, στο Organ Recitals 2018 του Λονδίνου, στο Φεστιβάλ Junge Hunde Entrescenen στην Δανία και έχει συμμετάσχει σε Art Projects, προσωπικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στο Βέλγιο, στη Βενετία, στη Μαδρίτη, στο Άμστερνταμ, στο Αμβούργο, κ.α..

Συνεργάζεται με τη Βελγική Καμεράτα Brussels Virtuosi, και τον διεθνούς φήμης φλαουτίστα Marc Grauwels και την Εσθονική Glasperlenspiel Sinfonietta, ενώ έχει συμπράξει με τη Σουηδική Ορχήστρα Musica Vitae και το Εσθονικό Μπαρόκ Σύνολο Floridante.

Έχει συνεργαστεί με ολες τις ελληνικές ορχήστρες όπως: την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της μουσικής, το Ergon Ensemble, την Ορχήστρα Δωματίου Φεστιβάλ Κυκλάδων, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Ορχήστρα των Χρωματων, τα Μουσικά Σύνολα Δήμου Αθηναίων, κ.α., υπό τη διεύθυνση των Γιώργου Πέτρου, Tiberiu Soare, Βασίλη Χριστόπουλου, Μίλτου Λογιάδη, Νίκου Βασιλείου, Μιχάλη Παπαπέτρου κ.α..

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites