Πρέβεζα : Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι 13ες Θερινές Σκακιστικές Εκδηλώσεις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι 13ες Θερινές Σκακιστικές Εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Αυγούστου και ήταν αφιερωμένες στη μνήμη του Δράκου Χαράλαμπου, αθλητή και για χρόνια μέλους του ΔΣ.

Το σύνθημα-κάλεσμα «Ελάτε να παίξουμε σκάκι!» εισακούστηκε από πολλούς φίλους καις πολλές φίλες του αθλήματος.

Έτσι οι σκακιέρες που στήθηκαν στο γνωστό πλέον σημείο στην Πλατεία Ανδρούτσου γέμισαν από κατοίκους της πόλης μας και από τουριστικούς επισκέπτες που θέλησαν να διασκεδάσουν παίζοντας σκάκι.

Το Σάββατο που είχε οριστεί ως ημέρα ελεύθερου σκακιού όποιος/όποια ήθελε μπορούσε να παίξει με φίλους/φίλες ή με κάποιον/κάποια που απλά μοιράζονται την ίδια αγάπη για το άθλημα!

Η ανταπόκριση των φίλων κάθε ηλικίας, φύλου και εθνικότητας ήταν σημαντική και από τις 8:00 μέχρι και τις 11:30 σχεδόν όλες οι σκακιέρες ήταν γεμάτες διαρκώς!

Μια εικόνα που μας χαροποίησε ιδιαίτερα, αποδεικνύοντας ότι οι συνθήκες που περιόρισαν τις σκακιστικές εκδηλώσεις τις προηγούμενες χρονιές δεν μείωσαν το ενδιαφέρον για το άθλημα.

Την Κυριακή διεξήχθη τουρνουά σύντομου χρόνου πέντε γύρων. Ο αριθμός των συμμετοχών ήταν υψηλός και διαμορφώθηκαν τρία ηλιακά γκρουπ: πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ενηλίκων.

Στο γκρουπ της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης συμμετείχαν είκοσι τέσσερα (24) παιδιά! Δείγμα ότι το σκάκι κερδίζει την προσοχή πολλών μικρών παιδιών. Ο συναγωνισμός ήταν σημαντικός και υπήρξαν πολλές ισοβαθμίες.

Ξεχώρισαν στις κοπέλες οι Κυριαζή Άλκιστις (χρυσό μετάλλιο), Σταυρακέλλη Κλέλια (ασημένιο μετάλλιο) και Τσάγκα Αικατερίνη (χάλκινο μετάλλιο).

Στα αγόρια διακρίθηκαν οι Παπαδόπουλος Γιάννης (χρυσό μετάλλιο), Κυριαζής Κωνσταντίνος, Φίλης Κλέων, Παππάς Σωτήριος (ασημένιο μετάλλιο) και Δαρδαμάνης Απόστολος, Ισμαγκίλοφ Αλέξις, Ψωμάς Δημήτριος, Παλιούρας Γαβριήλ και Παππάς Στέφανος (χάλκινο μετάλλιο).

Στο γκρουπ της δευτεροβάθμιας συμμετείχαν εννιά (9) αθλητές και αθλήτριες και ο ανταγωνισμός μεταξύ τους ήταν έντονος!

Στις κοπέλες διακρίθηκαν οι Τόκη Μελίνα (χρυσό μετάλλιο) και Τόκη Ευγενία (ασημένιο μετάλλιο).

Στα αγόρια διακρίθηκαν οι Κανταρέλης Κωνσταντίνος, Μέρτζιος Αντώνιος και Φατούρος Ευστάθιος (χρυσό μετάλλιο), Ντάτσας Παναγιώτης και Κωνσταντίνος και Ναϊσίδης Άγγελος (ασημένιο μετάλλιο) και Κωνσταντινίδης Αλκιβιάδης (χάλκινο μετάλλιο).

Τέλος, στο γκρουπ των ενήλικων δήλωσαν συμμετοχή τελικά δεκαπέντε (15) αθλητές και αθλήτριες. Ανάμεσά τους ήταν και δύο νέοι που ήδη διακρίνονται για την απόδοσή τους τόσο τοπικά όσο και πανελλαδικά.

Στις γυναίκες ξεχώρισαν οι Ισμαγκίλοφ Ελένη (χρυσό μετάλλιο) και  Μπουρσινού Σοφία (ασημένιο μετάλλιο).

Στους άντρες ξεχώρισαν οι Ντάκουλας Δημήτριος (χρυσό μετάλλιο), Παπαδόπουλος Παναγιώτης (ασημένιο μετάλλιο) και Μπούτικος Ελευθέριος και Μπέλλος Ευάγγελος (χάλκινο μετάλλιο).

Τις απονομές των μεταλλίων πραγματοποίησαν οι Αντιδήμαρχοι Αργυρός Λεωνίδας και Δαρδαμάνης Ιωάννης και ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Πρέβεζας Γιαννουλάτος Ευάγγελος.

“Ευχαριστήσουμε όλους και όλες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Επίσης εκφράζουμε εγκάρδια ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμο Πρέβεζας για την υποστήριξή του στις εκδηλώσεις μας.

Ανανεώνουμε το ραντεβού για την επόμενη χρονιά με την ελπίδα να είναι οι εκδηλώσεις μας πιο πλούσιες σε δράσεις” αναφέρει στην ανακοίνωση της η Σκακιστική Ένωση “Νικόπολη” Πρέβεζας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 88χρονης ηλικιωμένης από την Λούτσα

11/07/2024, 8:32 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έκτακτο Δελτίο Εκδήλωσης Υψηλού Κινδύνου Πυρκαγιάς στην Π.Ε. Πρέβεζας την Παρασκευή 12-07-2024

11/07/2024, 5:48 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εξαφάνιση ηλικιωμένης στην Λούτσα

11/07/2024, 4:39 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Θέση εργασίας σε κατάστημα εστίασης στην Λυγιά

14/06/2024, 5:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Νέες θέσεις εργασίας στην επιχείρηση Konstas

14/06/2024, 4:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites