Επτά νέα οχήματα παρέλαβε ο Δήμος Πρέβεζας

Τρία (3) νέα απορριμματοφόρα οχήματα (τύπου πρέσας) και άλλα  τέσσερα (4) φορτηγά (τύπου 4χ4) παρελήφθησαν  από το Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Νίκο Γεωργάκο, σε συνέχεια της απόκτησης των προηγούμενων οχημάτων  υλοποιώντας σταδιακά την ανανέωση του στόλου οχημάτων του Δήμου Πρέβεζας. Η απόκτηση των νέων οχημάτων υλοποιήθηκε  στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου “Προμήθεια οχημάτων Δήμου Πρέβεζας” προϋπολογισμού  1.000.680,00 € με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα  “Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη” .

Τα επτά νέα οχήματα του δημοτικού στόλου είναι τελευταίας τεχνολογίας πολύ χαμηλής κατανάλωσης και θα καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες του Δήμου Πρέβεζας τόσο στην καθαριότητα με τα τρία απορριματοφόρα όσο και σε πολλές άλλες δράσεις και αποστολές τα άλλα τέσσερα 4Χ4 .

 Τα νέα οχήματα  προσφέρουν με τη χρήση τους  οικονομικό όφελος από τη  χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμων αλλά και καλύπτοντας ταυτόχρονα την προτεραιότητα δράσης του Δήμου ως προς την κλιματική κρίση και την προστασία του περιβάλλοντος από την απόσυρση ρυπογόνων παλαιών οχημάτων. 

Η Δημοτική Αρχή  είχε υποβάλλει τη σχετική πρόταση προκειμένου να   εξασφαλίσει την προμήθεια νέων αποδοτικότερων οχημάτων όπως προβλέπεται στο εγκεκριμένο Σχέδιο Δράσης Βιώσιμης  Ενέργειας ,  συμμετέχοντας έτσι  στη διεθνή και ευρωπαϊκή “ συμφωνία” για υιοθέτηση δράσεων και καλών πρακτικών που θα  θωρακίσουν τον πλανήτη από  τις ραγδαίες επιπτώσεις  της κλιματικής κρίσης.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας  κ. Νίκος Γεωργάκος κατά την παραλαβή των επτά οχημάτων  ανέφερε σχετικά:

“ Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η παράδοση των  σύγχρονων ηλεκτρικών αλλά και οχημάτων νέας τεχνολογίας χαμηλών καταναλώσεων που εντάσσονται στο στρατηγικό σχεδιασμό μας, αξιοποιώντας με το βέλτιστο τρόπο τα διαθέσιμα οικονομικά εργαλεία. Έχοντας ως στόχο την  αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους δημότες και τους επισκέπτες μας καθώς τη  λειτουργία του Δήμου στο πλαίσιο των καλών πράσινων πρακτικών για την προστασία του περιβάλλοντος και  βέβαια την εξοικονόμηση χρηματικών πόρων από τη μείωση των καυσίμων ο Δήμος Πρέβεζας αλλάζει και σε αυτό το πεδίο.

Σε μια εποχή που όλοι μας βιώνουμε  τις επιπτώσεις από την ενεργειακή  κρίση και την κλιματική αλλαγή, οφείλουμε να θέσουμε ως προτεραιότητα την εξοικονόμηση φυσικών  πόρων και τη  μείωση των ρυπογόνων δράσεων.

Στο ολοκληρωμένο και εγκεκριμένο Σχέδιο  Δράσης Βιώσιμης Ενέργειας  έχουμε εντάξει συγκεκριμένο πλαίσιο  “πράσινων” παρεμβάσεων  οι οποίες αποτελούν  πλέον  αναπόσπαστο  κομμάτι του  στρατηγικού μας επιχειρησιακού μας σχεδίου. Η Πρέβεζα αλλάζει οι δεσμεύσεις μας γίνονται καθημερινά έργα και πράξεις ”


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 88χρονης ηλικιωμένης από την Λούτσα

11/07/2024, 8:32 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έκτακτο Δελτίο Εκδήλωσης Υψηλού Κινδύνου Πυρκαγιάς στην Π.Ε. Πρέβεζας την Παρασκευή 12-07-2024

11/07/2024, 5:48 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εξαφάνιση ηλικιωμένης στην Λούτσα

11/07/2024, 4:39 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Θέση εργασίας σε κατάστημα εστίασης στην Λυγιά

14/06/2024, 5:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Νέες θέσεις εργασίας στην επιχείρηση Konstas

14/06/2024, 4:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites