Επτά νέα οχήματα παρέλαβε ο Δήμος Πρέβεζας

Τρία (3) νέα απορριμματοφόρα οχήματα (τύπου πρέσας) και άλλα  τέσσερα (4) φορτηγά (τύπου 4χ4) παρελήφθησαν  από το Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Νίκο Γεωργάκο, σε συνέχεια της απόκτησης των προηγούμενων οχημάτων  υλοποιώντας σταδιακά την ανανέωση του στόλου οχημάτων του Δήμου Πρέβεζας. Η απόκτηση των νέων οχημάτων υλοποιήθηκε  στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου “Προμήθεια οχημάτων Δήμου Πρέβεζας” προϋπολογισμού  1.000.680,00 € με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα  “Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη” .

Τα επτά νέα οχήματα του δημοτικού στόλου είναι τελευταίας τεχνολογίας πολύ χαμηλής κατανάλωσης και θα καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες του Δήμου Πρέβεζας τόσο στην καθαριότητα με τα τρία απορριματοφόρα όσο και σε πολλές άλλες δράσεις και αποστολές τα άλλα τέσσερα 4Χ4 .

 Τα νέα οχήματα  προσφέρουν με τη χρήση τους  οικονομικό όφελος από τη  χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμων αλλά και καλύπτοντας ταυτόχρονα την προτεραιότητα δράσης του Δήμου ως προς την κλιματική κρίση και την προστασία του περιβάλλοντος από την απόσυρση ρυπογόνων παλαιών οχημάτων. 

Η Δημοτική Αρχή  είχε υποβάλλει τη σχετική πρόταση προκειμένου να   εξασφαλίσει την προμήθεια νέων αποδοτικότερων οχημάτων όπως προβλέπεται στο εγκεκριμένο Σχέδιο Δράσης Βιώσιμης  Ενέργειας ,  συμμετέχοντας έτσι  στη διεθνή και ευρωπαϊκή “ συμφωνία” για υιοθέτηση δράσεων και καλών πρακτικών που θα  θωρακίσουν τον πλανήτη από  τις ραγδαίες επιπτώσεις  της κλιματικής κρίσης.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας  κ. Νίκος Γεωργάκος κατά την παραλαβή των επτά οχημάτων  ανέφερε σχετικά:

“ Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η παράδοση των  σύγχρονων ηλεκτρικών αλλά και οχημάτων νέας τεχνολογίας χαμηλών καταναλώσεων που εντάσσονται στο στρατηγικό σχεδιασμό μας, αξιοποιώντας με το βέλτιστο τρόπο τα διαθέσιμα οικονομικά εργαλεία. Έχοντας ως στόχο την  αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους δημότες και τους επισκέπτες μας καθώς τη  λειτουργία του Δήμου στο πλαίσιο των καλών πράσινων πρακτικών για την προστασία του περιβάλλοντος και  βέβαια την εξοικονόμηση χρηματικών πόρων από τη μείωση των καυσίμων ο Δήμος Πρέβεζας αλλάζει και σε αυτό το πεδίο.

Σε μια εποχή που όλοι μας βιώνουμε  τις επιπτώσεις από την ενεργειακή  κρίση και την κλιματική αλλαγή, οφείλουμε να θέσουμε ως προτεραιότητα την εξοικονόμηση φυσικών  πόρων και τη  μείωση των ρυπογόνων δράσεων.

Στο ολοκληρωμένο και εγκεκριμένο Σχέδιο  Δράσης Βιώσιμης Ενέργειας  έχουμε εντάξει συγκεκριμένο πλαίσιο  “πράσινων” παρεμβάσεων  οι οποίες αποτελούν  πλέον  αναπόσπαστο  κομμάτι του  στρατηγικού μας επιχειρησιακού μας σχεδίου. Η Πρέβεζα αλλάζει οι δεσμεύσεις μας γίνονται καθημερινά έργα και πράξεις ”

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Α ́ Κύκλος Σεμιναρίων & Επιστημονικών Ημερίδων στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

22/03/2023, 6:13 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Καθιέρωση «Ημέρας μνήμης των ευεργετών» από τον Δήμο Πάργας

22/03/2023, 6:05 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Εκδήλωση στο Κάστρο των Ρωγών – Σκοπός η ανάδειξη της προσωπικότητας του Επισκόπου Ρωγών και Κοζύλης Ιωσήφ

22/03/2023, 6:01 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάθμιση υφιστάμενων Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών για τη διασύνδεση με τα POS – Οι ημερομηνίες

22/03/2023, 5:58 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Νέα Διανομή Τροφίμων του Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας ΤΕΒΑ 

22/03/2023, 5:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συμμετοχή του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Πρέβεζας στο 2ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο

22/03/2023, 5:46 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites