Το μείζον θέμα της άρσης της οδικής απομόνωσης της Πρέβεζας έθιξε στο Δημοτικό Συμβούλιο η παράταξη “Στροφή στο Μέλλον”

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πρέβεζας η Δημοτική παράταξη “Στροφή στο Μέλλον”, μέσω του Δημοτικού Συμβούλου Θανάση Ανωγιάτη, έθεσε το μείζον θέμα της άρσης της οδικής απομόνωσης της Πρέβεζας, με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου να λύσει την σύμβαση της μελέτης «Μελέτη βελτίωσης κυκλοφοριακών συνθηκών στην παραλιακή Ε.Ο Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας από κόμβο Παντοκράτορα μέχρι Διασταύρωση με Ε.Ο. 21», 15 έτη μετά από την ανάθεσή της, το 2007.

Κάτι ανάλογο συνέβη και με την μελέτη σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με την Πρέβεζα από κόμβο Καμπής της Ιόνιας οδού μέχρι κόμβου Ζέφυρο Π.Ε. Πρέβεζας, όπου τη μελέτη ανέλαβε να ολοκληρώσει η Περιφέρει Ηπείρου, μιας και τα 15 έτη που διήρκησε η ανάθεσή της από το Υπουργείο, δεν ήταν αρκετά για την ολοκλήρωσή της.

“Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη λοιπόν παύει να είναι σύμπτωση” αναφέρει σε ανακοίνωση της η παράταξη και προσθέτει Φαίνεται πως οι μελέτες που αφορούν την πολύπαθη Πρέβεζα, όσα χρόνια και αν περάσουν, δυσκολεύονται για κάποιο περίεργο λόγο να ωριμάσουν και τελικά εγκαταλείπονται από το Υπουργείο.

Η παράταξή μας, μετά τις παραπάνω εξελίξεις, αγωνιά ιδιαίτερα για το αναπτυξιακό μέλλον της Πρέβεζας, γιατί θεωρεί πως η άρση της Συγκοινωνιακής απομόνωσής της είναι κομβικής σημασίας για το μέλλον όλης της περιοχής. Ιδίως το παραλιακό μέτωπο Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, θα πρέπει να τονιστεί πως με την ολοκλήρωση του Άξονα Άκτιο – Αμβρακία, αλλά και τη Νέα είσοδο της πόλης της Πρέβεζας, θα δεχτεί μεγάλο συγκοινωνιακό φόρτο που θα είναι πολύ δύσκολα διαχειρίσιμος με τα σημερινά δεδομένα, με προφανή συνέπεια μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα, τόσο τοπικά όσο και περιφερειακά.

Πιστεύουμε πως αποτελεί υποχρέωση των θεσμικών φορέων της περιοχής να κινηθούν εντατικά προς την διευθέτηση της ολοκλήρωσης τουλάχιστον των εκκρεμών μελετών, ώστε να υπάρχει ελπίδα να ενταχθούν σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο σύντομα.

Πρέπει λοιπόν άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας να γίνει εκτενής ενημέρωση του Σώματος από τη Δημοτική Αρχή, αλλά και από την περιφέρεια Ηπείρου, αναφορικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αλλά και για τις ενέργειες που προγραμματίζονται και να ληφθούν αποφάσεις ισχυροποίησης της διαδικασίας ολοκλήρωσης των μελετών.

Καλούμε λοιπόν τη Δημοτική Αρχή να πάρει, έστω και την ύστατη στιγμή, πρωτοβουλίες για την δρομολόγηση λύσεων σχετικά με το μεγάλο αυτό θέμα”.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος 

31/05/2023, 12:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Διακοπή νερού μέχρι το βράδυ σε 7 οικισμούς της Πρέβεζας

31/05/2023, 12:37 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η μελέτη αναβάθμισης και προστασίας του Λιμανιού της Πάργας

31/05/2023, 12:19 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλεξ. Καχριμάνης:  Δυναμική η πορεία της Περιφέρειας Ηπείρου 

31/05/2023, 12:00 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τα πεπραγμένα του Στράτου Ιωάννου

31/05/2023, 11:54 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πρέβεζας με την “Ανάπτυξη Τώρα” ο Μιχάλης Λώλης

31/05/2023, 11:31 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Από την 30-10-2023 η καταχώριση στοιχείων στο ηλεκτρονικό Μητρώο Επιτηδευματιών Αλκοολούχων Ποτών

31/05/2023, 10:58 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στον Νομό Πρέβεζας 3 τμήματα δεν μπόρεσαν να αντλήσουν θέματα από την Τράπεζα – Επαναπρογραμματισμός της εξέτασης σε άλλη ημερομηνία μέχρι τις 15 Ιουνίου

31/05/2023, 10:15 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites