Πρέβεζα : Τέλος το σταγονόμετρο για 33 σπίτια στην Καμαρίνα – Νέος κεντρικός αγωγός στην Νέα Σαμψούντα

Την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού Ν. Σαμψούντας αποφάσισε στην τελευταία του συνεδρίαση το Δ.Σ της ΔΕΥΑ Πρέβεζας. Ο κεντρικός αγωγός του οικισμού έχει επικαλυφθεί με άλατα και αδρανή με αποτέλεσμα σε πολλά σημεία του για για άγνωστο μήκος η διατομή του να είναι εντελώς βουλωμένη.
Σύμφωνα με την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑ Πρέβεζας η  κατασκευή νέου αγωγού εσωτερικού δικτύου μήκους 900 μέτρων θα ολοκληρωθεί σε 3 μήνες και αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την υδροδότηση ενώ θα μεταφερθούν και τα υφιστάμενα υδρόμετρα σε πιο εμφανείς θέσεις. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 73.160,00 ευρώ, ενώ με την κατασκευή του θα ωφεληθούν δεκάδες νοικοκυριά.
Το Δ.Σ αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ το έργο να εκτελεστεί με απ’ ευθείας ανάθεση καθώς και να σταλούν προσκλήσεις για υποβολή οικονομικών προσφορών σε πέντε ενδιαφερόμενους φορείς που δραστηριοποιούνται με το αντικείμενο.
Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΠ Δημήτρης Παππάς στην τοποθέτηση του για το θέμα ανέφερε ότι συμφωνεί με την εκτέλεση του εν λόγω έργου, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα σταλούν προσκλήσεις σε περισσότερους από 3 ενδιαφερόμενους, μέχρι πέντε προσκλήσεις, για την υποβολή προσφορών, ώστε να επιτευχθεί καλύτερη έκπτωση επί του προϋπολογισμού του έργου.  Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του Θανάση Ανωγιάτη, αλλά και του Λάμπρου Βασιλείου.
Στην ίδια συνεδρίαση η Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΠ πρότεινε την κατασκευή νέου αγωγού εσωτερικού δικτύου στην Καμαρίνα, που θα συνδέεται με το δίκτυο υψηλής ζώνης και θα διανέμει σε 33 σπίτια νερό ύδρευσης που μέχρι σήμερα δεν έχουν συνδεθεί ή έχουν συνδεθεί πρόχειρα με το δίκτυο της υψηλής ζώνης με αποτέλεσμα να έχουν χαμηλή πίεση και το καλοκαίρι να διακόπτεται εντελώς η παροχή νερού.
Και αυτό το έργο θα κατασκευαστεί σε 3 μήνες, ενώ η υδροδότηση των ακινήτων αυτών θα βελτιωθεί σημαντικά.Το Δ.Σ αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ το έργο, λόγω του ύψους του Προϋπολογισμού, να εκτελεστεί με απ’ ευθείας ανάθεση, με επίβλεψη του προσωπικού της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΠ, το οποίο και θα μεριμνήσει για την χρησιμοποίηση άριστων υλικών και για την πλήρη εφαρμογή της μελέτης.

 

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites