Πρέβεζα : Ενημερωτική ημερίδα πραγματοποίησε η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κοιλάδας Αχελώου και Αμβρακικού Κόλπου

Ενημερωτική ημερίδα/σεμινάριο πραγματοποίησε η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κοιλάδας Αχελώου και Αμβρακικού Κόλπου/ Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α), με θέμα:
«Ανάπτυξη πολύ – συμμετοχικών και πολύ – επίπεδων εργαλείων για τη βελτίωση της διακυβέρνησης των προστατευόμενων περιοχών- Περίπτωση Αμβρακικού κόλπου», την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00 – 13:00 στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ερμηνείας και Ψηφιακής Διαδραστικής Ενημέρωσης, στο Βαθύ Πρέβεζας, με φυσική παρουσία αλλά και διαδικτυακά.


Σκοπός της ενημερωτικής ημερίδας/σεμιναρίου ήταν η παρουσίαση του έργου της Μονάδας σχετικά με την ανάπτυξη πρακτικών και πολύ – συμμετοχικών και πολύ – επίπεδων εργαλείων για τη βελτίωση της διακυβέρνησης, διαχείρισης, προστασίας και ανάπτυξης των προστατευόμενων περιοχών του Αμβρακικού κόλπου
Την ενημερωτική ημερίδα/σεμινάριο συντόνισε και άνοιξε ο Προϊστάμενος της Μονάδας Διαχείρισης, κύριος Δημήτριος Μπαρέλος με την ομιλία του με θέμα: «Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού – Η μετάβαση στο νέο πλαίσιο προστασίας».


Ενώ οι κύριοι ομιλητές ήταν:
ο κύριος Παναγιώτης Λεμονάκης, Υπεύθυνος Επικοινωνίας έργου, ο οποίος παρουσίασε ομιλία με θέμα : «Παρουσίαση έργου TUNE UP»,
η κυρία Κάλλια Σπάλα, υπεύθυνη διαχείρισης έργου, η οποία παρουσίασε την «Μεθοδολογία και αποτελέσματα του έργου TUNE UP»,
ο κύριος Κοσμάς Σιδηρόπουλος, διακεκριμένος σύμβουλος σε θέματα τοπικής ανάπτυξης και ο κύριος Παναγιώτης Μαΐστρος, εμπειρογνώμονας σε θέματα πολύ-επίπεδης διακυβέρνησης, οι οποίοι πραγματοποίησαν από κοινού ομιλία με θέμα την «Εισαγωγή στην έννοια των Περιβαλλοντικών Συμβολαίων – η πρόταση για τον Αμβρακικό»,
Η κυρία Σοφία Ρεϊζοπούλου – Τακτική Ερευνήτρια Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, η οποία παρουσίασε τις «Πιλοτικές εφαρμογές Συνεργειών στον Αμβρακικό α.
Η συνεργασία με τους αλιείς των λιμνοθαλασσών – LIFE TRANSFER

Ο κύριος Κωνσταντίνος Κουτσικόπουλος – Καθηγητής Τμήματος Βιολογίας Παν/μιου Πατρών, ο οποίος πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «H αλιεία στον Αμβρακικό ως δείκτης της υγείας του οικοσυστήματος»

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ εκπροσώπων των φορέων καθώς και τοπικών παραγόντων, επιστημόνων αλλά και αλιέων για τα θέματα που χρήζουν επίλυσης στον Αμβρακικό κόλπο καθώς και τις προκλήσεις που δημιουργούνται από αυτά. Προτάθηκαν συμμετοχικοί τρόποι με τους οποίους θα μπορούσαν αυτά να επιλυθούν . Διερευνήθηκε περαιτέρω το ενδιαφέρον για ανάπτυξη συνεργειών και συνεργασιών σε υγιή και βιώσιμη βάση.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας Interreg Med TUNE UP “Promoting multilevel governance for tuning up biodiversity protection in marine areas”.
Η υβριδική ενημερωτική ημερίδα/σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με την οργανωτική στήριξη της εταιρείας διοργάνωσης εκδηλώσεων ENALIA EVENTS.

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Το ΚΚΕ ανακοίνωσε του Υποψήφιους Βουλευτές

06/02/2023, 12:29 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πανηγυρικός Εσπερινός για τους ετεροδημότες Πρεβεζάνους την παραμονή του Αγίου Χαραλάμπους στην Αθήνα

06/02/2023, 12:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ακυρώνεται η έλευση της Τίμιας Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος

06/02/2023, 12:19 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα- Η μόνη πρωτεύουσα στην Ήπειρο που δεν έχει εξεταστικό κέντρο για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

06/02/2023, 11:51 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Φιλαρμονική Πρέβεζας “Ορφεύς” έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα της

03/02/2023, 12:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Πρέβεζα τιμά τον πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο

03/02/2023, 12:40 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites