Mια συγκινητική εκδήλωση θύμησης και τιμής στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης

Mια συγκινητική εκδήλωση θύμησης και τιμής στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή διοργάνωσε το βράδυ της Κυριακής στο Δημοτικό Κηποθέατρο “Γιάννης Ρίτσος” η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης. Η εκδήλωση η οποία τελούσε υπό της αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας άνοιξε με ανέκδοτες μουσικές συνθέσεις των παλαιών Πρεβεζάνων Ιεροψαλτών (με καταγωγή από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία) Θεοφάνους Μαδυτινού, Ελευθερίου Χαρμπή, Ηλία Ασπρίδου και Αναστασίου Κύργιου καθώς και εκκλησιαστικά αποσπάσματα του Μητροπολίτη Νικοπόλεως Κοσμά Ευμορφοπούλου που παρουσίασε ο Χορός Ψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Chorus Nicopolitanus με χοράρχη τον Μιχαήλ Ζάμπα.
Κείμενα για τη Μικρασιατική Καταστροφή “ντυμένα” με εικόνες παρουσίασαν ο προϊστάμενος του Τμήματος Γενικών Αρχείων του Κράτους Πρέβεζας Σπύρος Σκλαβενίτης και η δημοσιογράφος Αθηνά Παππά, ενώ η ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής των Μιχάλη Γεωργόπουλου και Μιχάλη Ζάμπα μαζί με την Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας “Σπύρος Δήμας” ερμήνευσαν χαρακτηριστικά αγαπημένα τραγούδια από τις “χαμένες πατρίδες”.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσόστομος στο τέλος της εκδήλωσης ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή, υπογραμμίζοντας ότι όλοι έχουμε χρέος να θυμόμαστε και να τιμάμε τους ανθρώπους που έχασαν τις ζωές , τις περιουσίες και την πατρίδα τους και ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους με τόσο βίαιο τρόπο.
Επίσης μήνυμα της Ιεράς Συνόδου ανάγνωσε ο Πρωτοσύγγελος Αρχιμανδρίτης πατ. Σίμωνας, ενώ την εκδήλωση μεταξύ άλλων παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεωνίδας Αργυρός,οι αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος Γρηγόρης Κουμπής, Ζαλόγγου Γιώργος Σαριάνογλου, Λούρου Νίκος Παγγές, εκπρόσωποι συλλόγων , φορέων και αρκετός κόσμος .
πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites