Συμβουλές για εποχική διακόσμηση

Το σαλόνι του σπιτιού μας είναι ένας ιδιαίτερος χώρος. Το πρώτο δωμάτιο που βλέπει ένας επισκέπτης ερχόμενος στον χώρο μας, είναι ακριβώς αυτό. Πέραν του ότι εξυπηρετεί τις καθημερινές μας ανάγκες για χαλάρωση, συγκέντρωση με φίλους, παιχνίδι με τα παιδιά αποτελεί και πεδίο δόξης λαμπρό για την εκτόνωση των διακοσμητικών μας παρορμήσεων και την έκφραση της καλλιτεχνικής πλευράς του εαυτού μας. Την ίδια στιγμή μια μικρή ανανέωση στον χώρο του καθιστικού αποτελεί και προσωπική ανανέωση, που αναλόγως της εποχής μπορεί να φέρει το καλοκαίρι στο σπίτι μας. Γεγονός είναι, ότι η εποχική διακόσμηση μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση. Παρόλα αυτά εμείς ακολούθως επιχειρούμε να απλοποιήσουμε τα πράγματα μέσα από τις συμβουλές των ειδικών. 

Κύμα δροσιάς στο σαλόνι σας

Το καλοκαίρι με τις ζεστές μέρες και τις χαλαρές νύχτες επιτάσσει ζωηρή διακόσμηση με χρώμα και ένταση. Δεδομένου, ότι ακολουθεί τον βαρύ -χρωματικά ενίοτε και ψυχολογικά- χειμώνα, ανάλαφρες επιλογές συνιστώνται για την καλοκαιρινή μας διακόσμηση. Λινά, λινά και πάλι λινά. Στις κουρτίνες, στα μαξιλάρια, σε ριχτάρια που θα ρίξετε στους καναπέδες. Το λινό είναι το must ύφασμα του καλοκαιριού, καθώς αναπνέει και είναι ιδανικό για περιοχές με υψηλές θερμοκρασίες. Πέραν όμως της λειτουργικότητας, αντικρίζοντας το λινό ύφασμα, έρχονται στο μυαλό μας συνειρμικά εικόνες καλοκαιριού. Γενικότερα τα ελαφρύτερα υφάσματα, όπως λινά και βαμβακερά το καλοκαίρι έχουν την τιμητική τους. Οι αραχνοϋφαντες κουρτίνες είναι ιδανική επιλογή για το καλοκαίρι. Δίνουν στον χώρο σας μια αίσθηση απαλότητας, ενώ συνδυάζονται ιδανικά με τα λινά.

Φέρτε τα έξω, μέσα

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, ντεκόρ με μπαμπού νότες, χαλάκια πολύχρωμα, που κοσμούν τις βεράντες και πλήθος φυτών μπορούν να δώσουν μια πιο τροπική- καλοκαιρινή νότα στο καθιστικό μας. Τα πράσινα φυτά εσωτερικού χώρου και τα παχύφυτα ανεβάζουν τη διάθεση στη στιγμή, σε όποιο δωμάτιο κι αν τοποθετηθούν. Τα φρέσκα λουλούδια αποδίδουν έναν αέρα φρεσκάδας και κομψότητας στον χώρο. Ένας φίκος είναι εξαιρετική επιλογή, αλλά αν δε σας αρέσουν τα μεγάλα φυτά, μπορείτε να δοκιμάσετε το φιλόδενδρο ή την σανσιβέρια, που είναι και πλούσια στην όψη.

Διακόσμηση με διασκεδαστικά σχέδια

Καλοκαίρι σημαίνει χαλάρωση, διασκέδαση και ξεγνοιασιά. Αν έχετε αυτές τις τρεις έννοιες κατά νου, θα μπορέσετε να τις φέρετε και στον χώρο σας. Τα διακοσμητικά μαξιλάρια αποτελούν το κλειδί για την περίπτωση αυτή. Βάλτε στις πολυθρόνες και στους καναπέδες σας μαξιλάρια με γεωμετρικά σχήματα ή σε μποέμ στυλ, σε τόνους μπλε και άσπρους καθώς είναι χρώματα, που παραπέμπουν στη θάλασσα ή σε κοραλί τόνους, που αποπνέει την ενέργεια και τη ζωντάνια του καλοκαιριού. Πειραματιστείτε με μοτίβα μικρής και μεγάλης κλίμακας. Προσέξτε μόνο να διατηρήσετε μια ισορροπία στον χώρο, ώστε να δείχνει προσεγμένος και όχι χαώδης.  

Χαλιά και το καλοκαίρι, αλλά…

Τα τελευταία χρόνια μια νέα μόδα έχει έρθει και στον χώρο των χαλιών, που δίνει λύσεις και πραγματικά αλλάζει τον χώρο. Ο λόγος γίνεται για τα indoors- outdoors χαλιά, που είναι τα κιλίμια ή τα χαλάκια από φυσικές ίνες. Μπορούν να τοποθετηθούν και στη βεράντα ή στο εσωτερικό του σπιτιού στο πλαίσιο της προαναφερθείσας λογικής, που φέρνουμε τα έξω μέσα.

Καλοκαίρι σημαίνει ευκολία

Το καλοκαίρι σημαίνει χρηστικότητα και ταυτόχρονα λιτότητα. Ένας χώρος δε χρειάζεται πολλά για να αναδειχθεί. Αν επισκέπτεστε τακτικά κάποιο εξοχικό, το οποίο θέλετε να έχετε προσεγμένο, αλλά όχι να επενδύσετε πολλά, όπως στο κυρίως διαμέρισμά σας, ένας καναπέ κρεβάτι, δύο καρέκλες και ένα τραπέζι σαλονιού είναι ότι πρέπει. Υφάσματα απαλά, χρώματα έντονα είναι η αντίθεση της επιτυχίας.

Αλλάξτε επιφάνειες, όχι έπιπλα

Αν υποθέσουμε, ότι εξαντλήσατε τον προϋπολογισμό σας για την ανανέωση των υπολοίπων επίπλων σας, τότε η λύση είναι απλή. Τα τραπέζια σαλονιού και συγκεκριμένα η επιφάνειά τους δίνουν τη δυνατότητα να μπείτε στο κλίμα: Βάλτε πάνω τους κοράλλια, διαφανή βάζα με λουλούδια σε ανοιχτούς τόνους δίνουν μια νότα φρεσκάδας στον χώρο. Κάποια διακοσμητικά, που παραπέμπουν σε καλοκαίρι, όπως καραβάκια ή κεραμικά αντικείμενα θα κάνουν επίσης τη διαφορά. Εν ολίγοις ευχάριστη διάθεση, φαντασία και πειραματισμός είναι τα όπλα σας στη διαμόρφωση του χώρου σας για το καλοκαίρι. Έχοντας αυτά κατά νου, δύσκολα μπορεί να πάει κάτι στραβά με τη διακόσμησή σας.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Το έθιμο με τα πολυσπόρια

20/11/2023, 11:54 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Απελευθέρωση της πόλεως τοπική εορτή (του Θεόδωρου Δράκου)

24/10/2023, 8:56 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής (Β΄Μέρος)

24/10/2023, 7:46 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής

23/10/2023, 3:31 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Παναγία η Πρεβεζάνα

14/08/2023, 9:35 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Αντί επικηδείου για τον Γιώργο Ι. Μουστάκη

20/07/2023, 12:20 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Τουρκική Εισβολή στη Κύπρο. 49 χρόνια Κατοχής (του Γιάννη Γιώτη)

20/07/2023, 11:00 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Πνιγμοί στην θάλασσα και ασφαλής κολύμβηση (του Απόστολου Κατσανάκη)

18/07/2023, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites