Το ακαθάριστο δάσος στο Μονολίθι, δημιουργεί σοβαρό ζήτημα ασφάλειας!

Το σοβαρό ζήτημα ασφάλειας που προκύπτει από το ακαθάριστο δάσος της ακτής Μονολιθίου, αναδείχθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Παράταξης “Στροφή στο Μέλλον” Θανάσης Ανωγιάτης, ο οποίος είπε ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που άρχισαν από την προηγούμενη εβδομάδα στο Μονολίθι είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, ωστόσο το αισθητικό δάσος, παρότι δεν είναι αρμοδιότητα αποκλειστική του Δήμου, είναι πάρα πολύ κακή κατάσταση.

“Νομίζω ότι εγκυμονεί πάρα πολλούς κινδύνους ασφαλείας. Θα πρέπει σε συνεργασία με το Δασαρχείο, να εντείνουμε τις προσπάθειες να γίνει κάτι. Γιατί, φοβάμαι ότι δεν είναι μόνο αισθητικό το ζήτημα. Είναι και ζήτημα ασφάλειας, σοβαρό” τόνισε ο Θανάσης Ανωγιάτης.

Στην απάντηση του ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος επεσήμανε πως ο Δήμος έχει μιλήσει  με τον προϊστάμενο του Δασαρχείου σχετικά με τον καθαρισμό του Μονολιθίου.

“Η διαχείριση του μέσα Δάσους, πως θα κόψουν τα δέντρα, πως θα ανοίξουν τα μονοπάτια ή πως θα είναι επισκέψιμο, είναι στην αρμοδιότητα του Δασαρχείου. Αυτό όμως που μπορέσαμε και κάναμε χωρίς να είναι στην αρμοδιότητα μας, ήταν να καθαρίσουμε ένα τμήμα του παρόλο που δεν ήταν στην δικαιοδοσία μας. Πιέζουμε. Στο συντονιστικό υπήρχε συζήτηση και με την Πυροσβεστική και με τον Δασάρχη για το πως πρέπει να διαχειριστούν το δάσος του Μονολιθίου και να δώσουν και χρήματα μέσω της Περιφέρειας για να γίνει ο καθαρισμός. Εμείς θα συνεχίσουμε πάλι με τα δικά μας μέσα να καθαρίσουμε τους δρόμους, ενδεχομένως και η Περιφέρεια να συμβάλει σε αυτό.  Για το δάσος και εμείς φωνάζουμε, εδώ είναι το δασαρχείο να το κάνει!” υπογράμμισε ο Δήμαρχος.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου στην Πρέβεζα.

25/03/2023, 9:32 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Λιμεναρχείο Πρέβεζας : Πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκποίηση κατασχεμένων αλιευτικών εργαλείων

24/03/2023, 10:15 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Κυκλοφορούσε με γκλοπ και χημικά στο αυτοκίνητο του

24/03/2023, 10:03 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης εν όψει της μαθητικής παρέλασης

24/03/2023, 9:54 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η Επιχείρηση Konstas αναζητά προσωπικό

24/03/2023, 9:40 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η Δημοτική Αρχή και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ οφείλουν να λάβουν σοβαρά υπόψη τις αναφορές της υπηρεσίας

23/03/2023, 6:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites