Το ακαθάριστο δάσος στο Μονολίθι, δημιουργεί σοβαρό ζήτημα ασφάλειας!

Το σοβαρό ζήτημα ασφάλειας που προκύπτει από το ακαθάριστο δάσος της ακτής Μονολιθίου, αναδείχθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Παράταξης “Στροφή στο Μέλλον” Θανάσης Ανωγιάτης, ο οποίος είπε ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που άρχισαν από την προηγούμενη εβδομάδα στο Μονολίθι είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, ωστόσο το αισθητικό δάσος, παρότι δεν είναι αρμοδιότητα αποκλειστική του Δήμου, είναι πάρα πολύ κακή κατάσταση.

“Νομίζω ότι εγκυμονεί πάρα πολλούς κινδύνους ασφαλείας. Θα πρέπει σε συνεργασία με το Δασαρχείο, να εντείνουμε τις προσπάθειες να γίνει κάτι. Γιατί, φοβάμαι ότι δεν είναι μόνο αισθητικό το ζήτημα. Είναι και ζήτημα ασφάλειας, σοβαρό” τόνισε ο Θανάσης Ανωγιάτης.

Στην απάντηση του ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος επεσήμανε πως ο Δήμος έχει μιλήσει  με τον προϊστάμενο του Δασαρχείου σχετικά με τον καθαρισμό του Μονολιθίου.

“Η διαχείριση του μέσα Δάσους, πως θα κόψουν τα δέντρα, πως θα ανοίξουν τα μονοπάτια ή πως θα είναι επισκέψιμο, είναι στην αρμοδιότητα του Δασαρχείου. Αυτό όμως που μπορέσαμε και κάναμε χωρίς να είναι στην αρμοδιότητα μας, ήταν να καθαρίσουμε ένα τμήμα του παρόλο που δεν ήταν στην δικαιοδοσία μας. Πιέζουμε. Στο συντονιστικό υπήρχε συζήτηση και με την Πυροσβεστική και με τον Δασάρχη για το πως πρέπει να διαχειριστούν το δάσος του Μονολιθίου και να δώσουν και χρήματα μέσω της Περιφέρειας για να γίνει ο καθαρισμός. Εμείς θα συνεχίσουμε πάλι με τα δικά μας μέσα να καθαρίσουμε τους δρόμους, ενδεχομένως και η Περιφέρεια να συμβάλει σε αυτό.  Για το δάσος και εμείς φωνάζουμε, εδώ είναι το δασαρχείο να το κάνει!” υπογράμμισε ο Δήμαρχος.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites