Πρέβεζα : Στην ανακρίτρια οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για την συνεργασία του Δήμου με την ΔΕΠΑΝ

Την κλήση της ανακρίτριας δέχθηκαν οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Πρέβεζας. ώστε να εξεταστούν για την συνεργασία του Δήμου Πρέβεζας με την ΔΕΠΑΝ.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργος Νίτσας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας.

“Ως επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” κλήθηκα εγώ και οι υπόλοιποι επικεφαλής των υπολοίπων παρατάξεων στην ανακρίτρια για να εξεταστώ για την συνεργασία του Δήμου Πρέβεζας με την ΔΕΠΑΝ, η οποία βλέπουμε ότι επεκτείνεται και σε έργα με την ΔΕΥΑΠ. Τι θα γίνει επιτέλους με αυτή την υπόθεση; Θα μας δώσετε τουλάχιστον εδώ δημόσια εξηγήσεις για το τι κάνετε; Ως πότε θα συνδιαλέγεστε πίσω από κλειστές πόρτες; Το περίεργο είναι – όπως πληροφορηθήκαμε – ότι η διαδικασία κινήθηκε από τον προϊστάμενο της Νομικής Υπηρεσίας, χωρίς όμως εμείς ως οικονομική επιτροπή, να έχουμε δώσει κάποια εντολή ή το Δημοτικό Συμβούλιο. Έχετε δώσει εσείς εντολή στον προϊστάμενο της Νομικής Υπηρεσίας να προχωρήσει αυτή τη διαδικασία; Για το συγκεκριμένο θέμα θα θέλαμε – τουλάχιστον εγώ – την Νομική κάλυψη του Δήμου για την σύνταξη ενός υπομνήματος, για να καταθέσουμε στην προανάκριση. Θεωρώ ότι αυτά τα θέματα δεν μπορούμε να τα αφήνουμε έτσι να περνάνε. Νομίζω ότι υπάρχει θέμα. Αν δεν υπάρξουν οι κατάλληλες διευκρινήσεις, εμείς στην επόμενη συνεδρίαση θα φέρουμε ως θέμα να τερματιστεί η συνεργασία με την ΔΕΠΑΝ και όποιος θέλει ας το ψηφίσει. Δεν μπορεί να υπάρχει αυτό το θολό τοπίο με την ΔΕΠΑΝ”  επεσήμανε στην τοποθέτηση του ο Γιώργος Νίτσας.

Νίκος Γεωργάκος : Δεν υπάρχει κανένα οικονομικό όφελος και συνδιαλλαγή και όλα αυτά που λέγανε. 

Στην απάντηση του ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ανέφερε πως 103 δήμαρχοι σε όλη την Ελλάδα και 6 φορείς ΔΕΥΑ, συνεργάζονται με την ΔΕΠΑΝ, η οποία συνδράμει τους Δήμους οι οποίοι δεν έχουν πλήρη στελεχωμένη την τεχνική υπηρεσία.

Η διαδικασία σύμφωνα με τον Νίκο Γεωργάκο, κινήθηκε με πρωτοβουλία του προϊσταμένου της Νομικής Υπηρεσίας, λόγω της έντονης δημοσιότητας που είχε πάρει το θέμα.

“Θεωρώ ότι οι εξηγήσεις είχαν δοθεί πολύ καλά στην οικονομική επιτροπή με την παρουσία του Δ.Σ  της ΔΕΠΑΝ και είναι καταγεγραμμένες. Έχουμε απομαγνητοφωνήσει και τα πρακτικά. Το μόνο που κάναμε ως σύμβαση με το δίκτυο στα 2-3 αυτά χρόνια, ήταν για τα προσωπικά δεδομένα, μια τάξη μεγέθους για 2 χρόνια 9 χιλιάδες ευρώ. Όλα τα άλλα ως προγραμματικές είναι μία υποστήριξη και μία βοήθεια με την τεχνική υπηρεσία. Δεν υπάρχει κανένα οικονομικό όφελος και συνδιαλλαγή και όλα αυτά που λέγανε” επεσήμανε ο Δήμαρχος Πρέβεζας.

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου στην Πρέβεζα.

25/03/2023, 9:32 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Λιμεναρχείο Πρέβεζας : Πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκποίηση κατασχεμένων αλιευτικών εργαλείων

24/03/2023, 10:15 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Κυκλοφορούσε με γκλοπ και χημικά στο αυτοκίνητο του

24/03/2023, 10:03 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης εν όψει της μαθητικής παρέλασης

24/03/2023, 9:54 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η Επιχείρηση Konstas αναζητά προσωπικό

24/03/2023, 9:40 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η Δημοτική Αρχή και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ οφείλουν να λάβουν σοβαρά υπόψη τις αναφορές της υπηρεσίας

23/03/2023, 6:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites