Πρέβεζα : Με ηλεκτρονική εφαρμογή η καταπολέμηση κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα

Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας,  δια της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας – Τμήμα Περιβ/κής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου υλοποιεί για δωδέκατη συνεχή χρονιά την εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου ανέφερε ότι ένα «νέο πρωτοποριακό εργαλείο είναι πλέον στα χέρια των πολιτών για την υποβοήθηση της αντιμετώπισης του προβλήματος των κουνουπιών. Πρόκειται για μία ηλεκτρονική εφαρμογή η οποία δίνει τη δυνατότητα στον νομό Πρέβεζας να υποδεικνύουν οι πολίτες σημεία όπου έχουν εντοπίσει υπερβολική επιβάρυνση από κουνούπια, ή εστίες  στάσιμων υδάτων.»

Το έργο της καταπολέμησης των κουνουπιών γίνεται και λόγω της κλιματικής αλλαγής, όλο και πιο απαιτητικό. Παρά τις αντιξοότητες,  διαρκής επιδίωξη ήταν και παραμένει, όχι μόνο ο έλεγχος της όχλησης  των κατοίκων της περιοχής (μόνιμων και επισκεπτών), η βελτίωση της ποιότητας ζωής – διαβίωσης τους,  η θετική επιρροή στον τουρισμό, η προάσπιση της περιοχής από κινδύνους για την οικονομία, αλλά πρωτίστως  η διασφάλιση της Δημόσιας υγείας, δεδομένου ότι ασθένειες όπως ελονοσία, εγκεφαλίτιδες και ιώσεις (π.χ. Δυτικού Νείλου), που  μεταδίδονται  από τα κουνούπια, είναι πιθανό να εμφανιστούν και να εξαπλωθούν με ολέθριες συνέπειες για τον άνθρωπο και τον πληθυσμό. 

Το έργο με τίτλο «Καταπολέμηση κουνουπιών στην Π.Ε. Πρέβεζας για τα έτη 2022-2023-2024», περιλαμβάνει το σύνολο των απαιτούμενων εργασιών παρακολούθησης και ελέγχου του πληθυσμού των προνυμφών και ακμαίων κουνουπιών στο αστικό, περιαστικό και φυσικό σύστημα στο σύνολο της Π.Ε. Πρέβεζας. 

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης του έργου, η Π.Ε Πρέβεζας φέτος σε συνεργασία με την εταιρία Aspen, προχώρησε στη δημιουργία on line εφαρμογής (application), που παρέχει την δυνατότητα στους πολίτες να δηλώνουν την ύπαρξη εστιών στάσιμων υδάτων ή υψηλής όχλησης από ενήλικα κουνούπια, συμμετέχοντας έτσι ενεργά στην αποτελεσματικότητα του έργου.

Τα δεδομένα που θα επικοινωνούν μαζί μας οι πολίτες, πρέπει να αφορούν την περιοχή των διοικητικών ορίων της ΠΕ Πρέβεζας.

Το σχετικό link είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα (site) της ΠΕ Πρέβεζας www. preveza.gr και η λειτουργία του είναι σχεδιασμένη με τρόπο που επιτρέπει την εύκολη χρήση από τους πολίτες.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Το Κάστρο Ρωγών “ανέδειξε” την Ιστορία του…!

26/03/2023, 6:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου στην Πρέβεζα.

25/03/2023, 9:32 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Λιμεναρχείο Πρέβεζας : Πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκποίηση κατασχεμένων αλιευτικών εργαλείων

24/03/2023, 10:15 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Κυκλοφορούσε με γκλοπ και χημικά στο αυτοκίνητο του

24/03/2023, 10:03 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης εν όψει της μαθητικής παρέλασης

24/03/2023, 9:54 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η Επιχείρηση Konstas αναζητά προσωπικό

24/03/2023, 9:40 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites